Selasa, 28 Ogos 2012

Daging Kicap Rempah

Bahan-bahan
1. Daging
2. 1 pek Tumisan Kicap Rempah Maggi
3. 3 biji bawang merah - dihiris
4. 1 labu bawang besar - dihiris
5. Jus asam jawa
6. 2 cawan air
7. Kacang pis
8. 10 biji cili api
9. Minyak

Cara memasak
1. Tumiskan bawang merah yang dihiris hingga wangi.
2. Masuk 1 cawan air dan tumisan kicap rempah maggi dan biarkan hingga mendidih.
3. Masukkan daging & jus asam jawa dan 1 cawan air.
4. Renehkan hingga kuah pekat.
5. Bila kuah hampir masak masukkan kacang pis dan hirisan bawang besar.
6. Biarkan seketika dan tutup api.




*** rebus daging dahulu supaya daging tidak keras

Tiada ulasan:

Catat Ulasan