Ahad, 31 Julai 2011

Kacang Panjang Goreng



Bahan A
  • Kacang panjang (dipotong pendek)
  • 1 batang lobak merak (dipotong pendek)
  • Udang (dibuang kulit)
  • 2 keping tauhu (dipotong kecil)
  • Sedikit air
  • Minyak masak
  • Garam secukup rasa
Bahan B (Bagi Menumis)
  • 3 biji bawang merah (dihiris)
  • 2 ulas bawang putih (dihiris)
  • 2 biji cili merah (mai tak masukkan lupa beli cili masak)


Cara Membuat
  1. Gorengkan dulu tauhu separuh garing.
  2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis beserta udang sehingga wangi.
  3. Masukkan lobak merah,kacang panjang dan air,kemudian kacau rata.
  4. Kemudian masukkan tauhu yg digoreng td dan rasakan dgn garam.
  5. Kacau dan biarkan selama beberapa minit,kemudian matikan api.
  6. Angkat dan sedia dihidangkan.

-SeLaMaT MeNcUbA-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan