Sarapan pagi ni mai buat black papper saugsase puff pastry dengan mengunakan Oven baru, yang beli semalam kat Tesco Puchong..erm tercapai gak hasrat mai nak beli oven..resepi ni mai ambil dari rinnchan.fotopages.com.
BAHAN-BAHAN: INTINYA : 6 batang sosej 1 biji bawang besar 2 ulas bawang putih 1 sudu besar sos tiram 1 sudu besar cili sos 2 sudu besar serbuk lada hitam kasar 2 sudu besar planta utk menumis Secubit garam Secubit gula Bijan secukupnya 10 keping puff pastry jenama "kawan" sosej di potong halus |
bawang besar n bawang putih dicincang halus
CARA-CARA:
1. Panaskan planta. Tumiskan bawang besar dan bawang putih.
2. Masukkan sosej yg telah dihiris nipis. Tumis hingga agak garing.
3. Masukkan sos tiram dan sos cili. Kacau rata.
4. Masukkan lada hitam, garam dan gula secukup rasa.
5. Angkat dan ketepikan.
6. Sediakan puff pastry. Isikan inti. Taburkan bijan di atasnya.
Tutupkan dengan sekeping lagi. Kelar berbentuk "X".
7. Panaskan oven pada suhu 190 darj cel. Bakar hingga puff kembang dan keperangan.
Tiada ulasan :
Catat Ulasan