Bahan-bahan :
- Daging secukupnye
- Tepung jagung
- Air secawan
- Sos tiram
- Garam
- Minyak masak
- Blackpaper
Bahan tumis dan harus dihiris
- Bawang besar 2 biji
- Bawang putih 5 ulas
- Halia - ikut suka nak byk mane
- 1 biji cili merah
- 1 biji cili hijau
- Panaskan kuali dan masukkan minyak masak kemudian tumis bahan2 hirisan.
- Tidak perlu tumis terlampau layu,masukkan pula daging dan kacau sekali sekala supaya daging tak melekat di kuali.
- Langkah seterusnya,ambik secawan air dan masukkan sesudu kecil tepung jagung ke dalam air tersebut.. kacaukan supaya sebati setelah itu masukkan ke dalam daging tadi dan kacau sekali lagi.
- Masukkan pula sos tiram dlm 1-2 sudu ke dlm bahan2 tadi,kacau sebati dan akhir sekali masukkan garam secukup rasa..
- Tutupkan kuali sekejap dan sekali sekala kacaukan.
- Bila daging masak taburkan lada hitam ikut kepedasan,kacau sebati.Tutupkan api dan sedia utk dihidang.
SeLaMaT MeNcUbA
^__^
4 ulasan :
erm... sedapnya nampak, nak balik wat nanti
--
Jom Singgah Khaiza Beauty Shop
Hai khaiza..try lah buat utk juadah buka pose mlm nie..ok mai dtg skrg singgah Khaiza Beauty Shop..
bestnyerr..resepi mai nie lebey kurang cam resepi ana member blogger akak..
alynnz: resepi nie cilok dr resepi cahaya cintaku..
Catat Ulasan