Pengikut

Sabtu, 25 Disember 2010

Kau Pergi Jua Khiki

Sedih sesangat,pets kami rabbit yg bernama Khiki dah mati pagi tadi.Punca kematian tak pasti coz tiada bedah siasat.Mai sedih sgt,dah lah tu pets hubby,ingat tak mai ada cite pasal beli nye pets kami.Mai tel hubby bg tau Khiki mati,kedengaran suara hubby sedih.Kata hubby "biarlah kan nanti saya tanamkan besok bila balik" alahai kesian nye kat hubby.Lepas tu mai bg lah MMS message kat mama tunjuk Khiki mati,abah kata bawa balik Kg Malaysia tanam,jgn simpan lama2 nanti busuk rumah.Kesian gak kat Chiki dah dok sorang2 kat dlm sangkar.Minta2 lah Chiki sihat tak kena sakit berjangkit dr Khiki.Nanti nak beli lg sekor lah buat peneman Chiki.Tak dapat tgk dorang membesar dan ada anak pinak.

Berikut ada lah gambar saat-saat nak tanam Khiki..

 siankan kat Khiki
 Baby lah tukang bawakan Khiki

 sedihnye dulu masa baru beli dok kat sit belakang,bila mati dok plak kat dalam bonet kereta.



nie lah abah(en zolkifli/en zol),mai sampai je rumah abah pi belakang capai cangkul dan terus mencangkul tanah nak tanam Khiki.
 Khiki dah dimasukkan ke dalam kuburnye.
 abah menimbuskan tanah
 bersemadi sudah Khiki.Mai harap Khiki bahagia semasa kami menjaga,kerna kami tak nak mendapat dosa masa akhirat nanti kerana menganiaya binatang.

Khiki mai tak kan lupakan Khiki,kerna kau lah membuatkan hubby suka sgt dpt beli rabbit masa kat MAHA dan mai akan jaga Chiki utk Khiki.


Roti Sandwich & Salad Nuget


Hai semua..amacam arinie bangun lambat ke?Kata sabtu kan masa nak balas tido, coz ari keje kena bangun awal kan.Sampai bunyi loceng jam siap blh tido balikkan.Kehkehkeh...

Okey arinie breakfast mai sediakan Roti Sandwich & Salad Nuget,vegetable tu semua hubby beli masa kat Cameron Highlands.Oh ya arinie mai sarapan pagi dgn my little sis,baby(gelaran kat rumah).Hubby tak ada kena kursus kat PD plak.Kesian hubby belum hilang penat bercuti kena plak pg kursus,sejak2 keje Bomba nie asyik kursusssss je..Kadang hubby mengeluh asyik kursus & meeting je..So mai pujuk lah mcm tu lah klu tanggung keje Gred41,Sabar yea Abang Sayang..

Berbalik pada cerita baby,mai amek dia semalam wat teman dok rumah,yelah klu dok rumah mama nampak gaya nye rumah mai nanti jadi tongkang pecah lah,mana ada kemas rumah sejak balik bercuti.Asyik demam je.Malam td pun demam tak dapat sgt tgk Anugerah Skrin Tv3..Tau2 je dah nak habis Faizal Tahir nyanyi.

Jom layan menu sarapan pagi arinie.



vegetable yg hubby beli





nie lah aby..makan b kang jgn cakap dgn mama kaklong tak bg makan plak..hehehehe

Jumaat, 24 Disember 2010

Percutian D Bukit Merah,Perak

Seperti yg dijanjikan mai share kan serba sedikit gambar masa percutian di Bukit Merah,Perak.Happy sangat time nie & sambut birthday Hubby kat sana.
Jom kita layan zazzz....

Hari Pertama 18/12/2010 Sabtu


Dlm ecopark nie kita dapat melihat pelbagai binatang,ala2 zoo lah jugak



pertunjukkan burung
Bestnye dapat mandi,but tak blh plak tgh tutttt...
Sebenarnye gayat,but hubby asyik panggil je nak snap gmbr..
kuda ku lari gagah berani..
Berakhirnya hari pertama.Balik cari homestay,kang mana nak tido,padahal rumah kak Ct ada saje je kan nak dok luar..Bak kata hubby nak kasi duit saje2 je kat org..Wahhh ayat,meh sini bg duit kat ayang...

Okey nie lah Homestay kami menetap
Cukup lengkap rumah nie,kami sangat2 berpuas hati.Dgn harga yg murah kami dapat untuk 4 hari 3 malam.Macam berada kat rmh je siap masak2 lg..



Hari Kedua 19/12/2010 Ahad
Tempat yg pertama kami pergi ke Laut Ban Pecah

Nie plak tempat kedua, siap makan malam sekali kat sini,harga pun murah je.
Hubby kata tak dapat beli dapat pinjam amek gambar pun jadi lah...

Hari Ketiga 20/12/2010 Isnin

Masa nie kami jalan berdua je..Coz abg Aziz dah nak balik rumah,
but kak Ct akan blk besok dgn kami.

Tempat pertama pg Pulau Orang Hutan,mengikut cerita pulau ni sebesar 32 ekar
 but 5 ekar je digunakan.Kat sini ada Oarang Hutan dewasa & baby.
 

Tempat kedua kami pi Zoo.Kat sini tak byk amek gambar bateri sudah low.
Mana tak asyik posing2 je.Biasa lah klu zoo mesti ada binatang2 termasuk lah binatang yg haram tu..But kami tak tgk,geli lah.

Malam tue mai wat surprise kat hubby..Nak tau nape besok nye 21/12 birthday hubby..Hehehe mai bg hadiah kat hubby.Hubby Happy Birthday semoga sihat2 selalu n dimurahkan rezeki..




Jeng..jeng...nie lah hadiah nye..set pencucian muka..Bukan nak perli,nie lah tanda kasih sayang mai pd hubby.Muka pun kena jaga gak klu tak jaga tak handsome lah hubby nanti.


Hari Keempat 21/12/2010 Selasa

Tak pi mana2 pun cuma pi tgk tempat jual ikan arowana & basuh kete je,
kete sudah kotor mcm masuk hutan je.


Lepas makan tgh hari kami balik lah kL,but kena hantar dulu kak Ct ke Tanjung Malim dulu.
Kang sian abg Aziz hilang plak bantal peluk.Hehehehe...

Okey lah mai akhirkan cerita percutian nie dgn....

 mai akan datang lg kesini lg tp tak tau lah bila & cukup duit lah kan,
tak da duit tak da lah holiday..

Ermmmm tahun depan nak pi holiday kat mana yea..Mana lg tempat menarik yea????


***Nak tgk gambar selanjut nye sila layari facebook mai yea...


Khamis, 23 Disember 2010

Ikan Sepat Goreng Gareng2

          Di mulakan dgn assalammualaikum....Ada tak yg menunggu mai up date blog,ade ke???? Malas nak cite panjang2 lah tak berape sihat nie, demam balik dr bercuti (ingat tak sblm nie mai ada bg tau,but N3 nye nanti di up date sama ada jumaat @ sabtu.sabar yea..)

Okey N3 arinie mai nak kongsikan Ikan Sepat goreng Gareng2 yg mai goreng utk makan mlm nie..walahh mkn cam keropok je tau..ikan nie dr rumah kak Ct yg kat Kg Parit 2,Bukit Merah,Perak..Tue dah bg hint sikit kat mana mai bercuti..ala kantoi lah plak..Hehehehe..Seronok tau pi kg kak Ct blh tangkap ikan,tgk suasana kg ada sawah padi..Ehhh melalut plak kan dah bg tau td nanti cite...Ishhh ishhh ishhhh..
Nie gmbr ikan sepat yg digoreng... 
sekali makan je dah habis,ikan nie kecik2 je..tu yg cakap mcm makan keropok..

Jom tgk sikit gambar yg sempat mai snap kan masa disana...





nie lah kak Ct, awat tutup mata kak Ct ooiiii...Siap pakai tudung nak rasa dok kat kg..hehehehee


mai bersama anak kak Ct..Baju oren Honey,sebelah mai Ain

yg siang kan ikan tue Atirah nama nye..pandai dia harap mai tak siang lah...

nie lah ikan sepat kecik2 je... 

Okey nanti mai up date lg yea,gambar yg lain2..TUNGGU.....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...