Pengikut

Isnin, 9 November 2015

Tanam Pokok Pudina

Mak aii sebulan lamanye aku tak update blog catat sejarah betul lah.Ok dah abaikan.

Sekarang aku dah masuk hobi baru,hobi bercucuk tanam sayur-sayuran,pokok RJ masih lagi aku tanam mana boleh lupakan terus cuma tumpuan lebih banyak pada tanaman sayur-sayuran plak.

Semuanye berpunca dari kak Diana,dia asyik tunjuk gambar tanaman dia aku dah teruja untuk menanam.Salah satu tanaman dia pokok pudina.Pokok Pudina dia gemuk-gemuk dan segar,aku paksa dia jual pokok pudina yang lebih tanaman dia.

Sudahnye dia pun jual lah sepasu kat aku dan sepasu kat Linda dengan harga RM3 saje.Tak kisahlah kak asalkan aku dapat memiliki pokok pudina nie nak tunggu aku beli tah bila lah nak beli.

                                                                                                                                                                                     22 September 2015

Kak Diana guna kaedah tanaman secara Hidroponik tanam dalam botol air mineral.
Botol mineral dibahagikan 2 atas tanah dan dibahagian bawah botolnye ada tali kegunaan untuk menyerap air bila tanah kering.Nak lebih jelas search lah sendiri kat En.Google.


Bila pokok Pudina nie dah lebat aku minta Krul alihkan ke dalam pasu supaya pokok boleh membiak dengan banyak dan nampak cantik sikit takut gak nanti ada jentik-jentik tak pasal-pasal kena denggi.

                                                                                                                                                                                          31 Oktober 2015
Oh ya pokok pudina memerlukan air yang banyak,tanah kena sentiasa dalam keadaan lembab.

Nanti kalau rajin aku up pasal pokok lain plak yea.

Jumpa nanti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...