Pengikut

Khamis, 31 Mei 2012

Mengundi di Opis


Pada 24 Mei 2012 yang lepas, opis mengadakan Pemilihan Wakil Pekerja Majlis Bersama Jabatan (MBJ) bagi sesi 2012/2013 ianya serentak di seluruh Cawangan Negeri.Hari tue juga kami beramai-ramai turun pergi mengundi.

Over tau! habis je pangkah pemilihan calon mai & lelain sibuk2 nak mengedik bergambar.Kononnye sebagai bukti turun mengundi padahal masa nak mengundi tue dah siap2 sign nama kehadiran.

Kepada yg berjaya dlm pemilihan MBJ tue nanti harap tuan/puan/encik/cik dapat memberi perkhidmatan yg terbaik.

Sabtu, 26 Mei 2012

Nak tahu tarikh Period korang bulan hadapan????

Memanglah semua perempuan tau kitaran period akan berlaku selepas 28 hari dr ari pertama datang period, ada 1 teknik pengiraan yg senang utk kita buat preparation kedatangan period bulan seterusnya...Tapiiiii sebelum tue korang kena lah ingat tarikh ari pertama kedatangan period korang,klu tak ingat mcm mana nak cuba..

Inilah kaedahnye

                                          klik image

Selain dr korang dapat tahu tarikh period korang, kat situ juga ada tunjukkan tairkh @  waktu korang subur.Ini sesuai bagi yg dah berkahwin utk tujuan perancangan,kot2 lah ada yg merancang nak tambah anak @ tidak.. 

Bukan tue saje utk ibu2 yg pregnant ibu2 boleh lah lihat americanpregnancy.org utk mengira usia kandungan dan due date kelahiran baby

Misal kata bila korang dah try buat tiba2 bulan berikutnye tak kena,@ tak sama tarikhnye jgn nak salahkan aku plak yea...nie kan hanya ramalan je...tue semuakan kerja Allah...

K lah itu saje nak disharekan,selamat mencuba...


Jumaat, 25 Mei 2012

Shime Diamond pun cousin I

2 arinie edisi menayang & mempopularkan kembali cousin artis aku...Arinie mai nak tunjukkan kat korang sorang lagi cousin mai yg jadi artis selaku vokalis kumpulan Diomand..



Nak cite kat korang nie masa mula2 shimie jadi artis, tiap2 hari dia akan mainkan lagu Ema Santos & Cinta Bersulam Dusta. Kami dok sebelas rumah dari tak tau sepenuh lagu tue sampaikan dah boleh hafal.Klu tak salah arwah wan (nenek) akan marah dia asyik2 pasang lagu tue bising je katanye..




Kumpulan diomand hanya memasarkan 1 album saje..kemudian.....pecah..kenapenye kurang pasti.. 

sebagai bukti 


tue shimie dan isterinye berbaju hijau di sebelah mai..semasa majlis pertunang mai dgn hubby pada tahun 2008


To brother man bai & shimie sila bayar royalti i ok!!! harga boleh bincang..kikikiki...


Khamis, 24 Mei 2012

Gersang - Masih Aku Terasa

Tahu kumpulan Gersang? Tahu tak lagu-lagu kumpulan tersebut? Bagi yg layan lagu jiwang -jiwang pasti korang tahu kewujudan kumpulan ini dan masih lagi ingat antara baris2 lagu kumpulan ini...Klu tak ingat jugak jom kite layan sejenak antara lagu kumpulan Gersang ini...


Macam mana ingat tak???Lagu Masih Aku Terasa adalah lagu yg menaikkan nama kumpulan Gersang ini ke arena muzik tanah air sekitar tahun 1980-an...


Tahun 2009 Rahman Osman a.k.a man bai bekas vokalis kumpulan Gersang telah menyumbangkan suaranye dimajlis perkahwinan mai dgn percuma...Tanyalah kenape free....sebabnye dia cousin mai...haruslah dapat freekan...




Brother man thanks nyanyi masa kenduri kawin kite ek...


Klu nak layan lagu2 lain kumpulan Gersang nie korang seach lah sendiri dlm YOUTUBE ok..


Selasa, 22 Mei 2012

Doa Bulan Rejab



Doa Rasulullah SAW apabila masuk bulan Rejab...
Jadilah seorang muslim yang sempurna dengan sentiasa mencari kelemahan sendiri supaya anda tiada masa untuk mencari kelemahan orang lain

Rabu, 9 Mei 2012

Sup Meatball



Jom pekena sup meatball...Hujan-hujan nie sedap pekena sup..



Selasa, 8 Mei 2012

Jom buat dedikasi ucapan

Sempena hari ibu pada 13 Mei nie jom pakat ramai-ramai kite buat dedikasi ucapan hari ibu kat era fm...

 mai dah buat pun turn korang pulak buat k...nak buat just click disini


Rabu, 2 Mei 2012

Nak jadi SUPERHERO konon!

2 org budak nie bikin aku pecah perut je semalam masa jalan2 kat the curve, dah lah termasuk kat tempat mainan kanak-kanak sudahnye dorang yg jadi kanak-kanak ribena.Tengoklah ape benda yg jadi bahan mainan dorang....


aby yg berangan nak menjadi captain america &  madi a.k.a anak jiran nak jadi iron man...

nie klu aku dah ada anak mau anak aku malu sorok muka tgk auntie & uncle dia yg perangai macam budak2..
Nasib X ada salesman@salegirl klu ada mau korang kena sound setepek..

Teringat tahun lepas aku ada gak sibuk menggedik ambil gambar dgn patung ultraman di Jalan TAR.


selalu kite tgk kat tv ultraman besarkan tp skrg aku yg lebih besar dr dia,adakah aku sebenarnye raksasa jahat....oohhhh tidakkkkkk...
 pak ultaraman don't fire at me...Peace yoo!!!!

klu korang diberi pilihan nak jadi superhero ape????


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...