Pengikut

Isnin, 29 April 2013

2 kali TERBELIAK biji mata

Assalamualaikum dan selamat pagi... 

 Ada 2 perkara yang buatkan aku terbeliak biji mata 1 perkara sedih 1 perkara gembira.Rasanye aku tak nak cerita perkara sedih itu,ia akan membuatkan aku lebih sedih dan boleh buatkan aku tidak semangat untuk kerja hari ini.

Dengan senyum nie nak kongsikan kegembiraan aku kat korang yang akaun Nuffnang aku dah cecah Rm100...First time nie nak cash out teruja rasanye bagai nak lompat bintang.. 



Dah boleh nak cash out!!!!! Tapi aku hold dulu sebab ada 2 iklan yang sedang "On Going"




Nokia Asha 310 Launch tue iklan baru..



Alhamdulillah dalam kesedihan aku ini Allah telah gantikan dengan kegembiraan..Syukur pada Mu..Aku terima segala ketentuan dari Mu Allah...Semoga aku tabah menempuh hari duka lara nie..

Rabu, 24 April 2013

WW~B0L3H B4C4 74K



Selasa, 23 April 2013

Gwiyomi Gwiyomi

Gwiyomi Gwiyomi...

Super cute ini awek..

sumber Youtube

Aku tertanya-tanya ape kebenda sebenarnya yang dia sedang lakukan.Maka aku pun google utk mencari info pasal lagu Gwiyomi ini.

Rupanye:

Gwiyomi Song adalah sebuah lagu yang dipopularkan oleh penyanyi K-Pop bernama Hari. Lagu ini diinspirasikan dari gerakan tangan yang dicipta oleh ahli kumpulan BTOB iaitu Jung Ilhoon. Gerakan itu dipanggil “Gwiyomi Player” dan ia merupakan pergerakan tangan sambil mengira nombor dalam gaya yang comel.
sumber : ohbulan

Rupanye banyak gak yang tiru gaya Gwiyomi nie baik peremapuan dan lekaki tapi awek nie gak aku berkenan tengok..Siap replay banyak kali,mungkin sebab dia cute kot muka pun mcm ala-ala awek korea..Aku pun sikit-sikit sebut Gwiyomi Gwiyomi Gwiyomi kat rumah,hubby asyik tanya ape benda yang aku sebut..Malas aku nak bagi dia tengok video nie kang dia berkenan plak kat awek cute nie susah hati aku nanti..Semua poyo..

Isnin, 22 April 2013

"Salah Bantal"

Aduh duh duh sakit plak leher sebelah kanan nie..aku rasa aku salah bantal kot tido malam tadi nie.Sejak bila plak aku tido lasak.Aku nie bangsa tertip je bila tido..Dah rasa macam robot plak kalau nak toleh ke kanan aku kena gerakkan sekali badan aku.Kalau aku tolehkan kepala je memang terus tangkap sakitnye..

Solat tadi pelahan-lahan aku toleh belah kanan nak bagi salam.Harap-harap sakit leher nie cepat sembuh..Teringat pesan mama dulu petua hilangkan rasa sakit pasal salah bantal,bantal yang kita gunakan tue dijemurkan kat bawah cahaya matahari seharian tapi aku nie duduk kuaters tang mana nak jemurnye, jemur kat ampaian boleh kot kena gak lah cuaca panas tue kan..Besok pagi kalau sakit gak aku jemurlah bantal tue kat luar tapi malam nie aku rasa nak letak minyak panas je lah bagi hilang sikit sakitnye..


Jumaat, 19 April 2013

Anda & Aku Bukan Robot lah...

Aku paling malas nak komen bila kuar benda ini 


kadang-kadang 2x kena isikan benda nie

Bagi korang yang tak tau mcm mana nak hilang benda nie sila lah follow gambar dibawah



pergi ke Settings>Post comments>tukarkan Show word verification ke No..

senang je kan..Ape tunggu lagi CEPAT pergi buat sekarang!!!!!



Khamis, 18 April 2013

Kotornye Kipas

Padanlah beberape hari nie angin kipas siling kat ruang tamu tak berape nak rasa sangat ingatkan cuaca kat luar memang panas rupanye kipas siling yang kotor bebenor.Nak salahkan siapa suami @ isteri?

Aku tak salah nie salah hubby,tugas membersihkan kipas siling setiap tempat memang dah termaktub tugas dia.Tak kan lah nak suruh aku bersihkan agak-agaklah kan panjat memanjat kan tugas lelaki.Tak sopan kerja tue dilakukan oleh wanita.

Hubby sila ringan tulang bersihkan kipas siling nie yea,U tak nak buat I kutil-kutil U nanti baru U tau.

Radio Penemanku

Bagi yang ada anak,anak-anak lah peneman dikala sunyi sambil melayan keretah manja mereka.Bagi aku bila hubby tak ada dirumah selain tengok TV aku dengar radio.

Bila cuti sabtu ahad sambil buat kerja rumah mesti aku dengar radio,kalau on TV memang leka lah jawabnye kerja rumah pun mesti lambat siap.

Aku bukan setengah orang yg suka pasang radio kuat-kuat sebaliknye aku akan pasang radio sedang-sedang kuat saje.Mamadai sedang kuat sudah cukup dari membingitkan telinga.Hidup berjiran kenalah pandai-pandai bertolak ansur jangan fikir diri sendiri je.

Radio nie kecil senang nak dibawa kemana-mana saje.Kadang-kadang bila masak aku angkut radio nie ke dapur.Tak lah bosan sgt kat dapur.Ke toilet tidak sekali bawa buat terbiatlah tue kalau bawa.

Kelebihan radio comel nie ia ada SD CARD,USB,MP3 dan paling penting radio nie tak payah pakai direct electrik lepas di rechargeable terus boleh on utk mendengar lagu.

Selasa, 16 April 2013

En. Nuffnang bagi lagi 2 Iklan :-)


Nak lompat bintang rasanye..Tima Kasih En. Nuffnag yang baik hati..I like U En.Nuffnang..

Isnin, 15 April 2013

Si Kaloi Yang Pemalu

Setelah Si Kelisa sudah mati Si Kaloi nie lah penyeri dalam akuarium tue.Sikap Si Kaloi nie sangat pemalu kalau bagi makan dan kita memerhatikan dia jangan harap dia nak makan.Bila kite tinggalkan dia baru dia makan dengan rakusnye,tau tau dah habis makan semuanye.Si Kaloi nie bagi makan bijirin kecil2 tue lambat nak makan memilih plak dia nak makan anak udang je.Si Kaloi ko nie mengada-ngada sangat lah.

Sikap pemalu dia yang aku perasan lagi,susah sangat nak ambil gambar dia.Kejap-kejap menyorok kat belakang pokok,kejap-kejap paling muka.Si Kaloi nie poyo lah ingat dia artis sangat ke nak ambil gambar elak-elak.

Macam mana pun sayang ko Si Kaloi Yang Pemalu.


Jumaat, 12 April 2013

Paksa tekak minum Air Barli

Sekarang aku kena biasakan diri order dan minum air barli.Aku tak gemar air barli sebenarnya,disebab air barli banyak khasiatnye maka aku kena paksa tekak utk minum air barli nie.

Air Barli suam no ais yea tunggu masa utk diminum..Harap-harap habislah diminum.

Isnin, 8 April 2013

Fun Fair D Perkarangan Stadium Bukit Jalil

Rasanye dah 2 minggu kot Fun Fair nie dah dibuka..Tiap kali balik opis mesti kata nak pergi bila dah kat rumah malas plak nak kuar.

Malam nie aku dan hubby makan luar,on the way nak sampai rumah hubby ajak singgah kejap.tengok dari luar macam menarik je dengan lampu2 yg berkelip tue.

Bayaran masuk dikenakan rm4 dewasa dan rm2 kanak-kanak..Nak main permainan dalam nie macam biasa kena tukar token..

Dibawah nie antara permainan yang ada disana selebihnye aku tak snap..Fun Fair kat mana-mana pun sama..

























Rabu, 3 April 2013

Memiliki Portable Hard Drive

Sayang abah ketat-ketat..Abah bagi portable hard drive kat aku.Lompat bintang aku dapat benda yang nak sangat aku miliki.Abah bagi free kat aku.Puas aku nak bayar tapi abah tak nak terima duit aku,terharu aku terimanye mahal tue abah belikan lebih mahal dari harga Power Bank handphone yang aku bagi kat abah sebelum yasmin kahwin.

Abah kasih sayang abah kaklong tak akan lupakan sampai bila-bila.Sayang Abah..

Doktor itu sangat KURANG AJAR

Pagi tadi aku pergi klinik panel yang selalu aku pergi,setelah nama aku dipanggil aku masuklah bilik jumpa doktor sekali doktor yang selalu check tak ada digantikan dengan doktor yang lain.Ok lah perempuan tak delah aku ni segan sangat nak cerite halnye.Dalam aku dok tengah ceritekan halnye doktor yang penganti tue boleh plak bengkeng cakap aku dengan nada yang kasar dia cakap "Aku Tau" dan dia pun pok pek pok pek...Peh sentap jap aku masa tue,dia boleh plak bengkeng cakap aku yang aku tengah nak explain hal sebenarnya siap cakap dengan kasarnya..Melampau betul, kau tue dah lah penganti dah lah orang tua patut sangat ke buat kat patients kau macam tue.

Dah kau kurang ajar sangatkan kau ingat aku nak cakap lembut2 lagi kau silap,memang aku balas balik lah kan ambil kau aku cakap kasar gak dengan kau.Jadi jangan nak kata aku nie kurang ajar yea.

Memang lepas nie kalau aku pergi klinik tue lagi ade je doktor tue memang aku angkat kaki blah dari klinik tue..


Geram geram gerammmmmm...Bodoh punya doktor...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...