Pengikut

Khamis, 9 Jun 2016

Bermalam di Mahkota Hotel,Melaka

Dah dapat ape yang dihajati kat JPO dalam lepas asar terus gerak ke Melaka.


Sampai di Mahkota Hotel,Melaka dalam pukul 7.00 petang,tak sabar nak mandi oii.

Jom tengok rupa dalam hotel nie

Rupa dalam bilik hotel nie lebih kurang macam apartments saje.


Ruang tamu / rehat yang ringkas nasib ada TV,tapi tak tengok pun tak sempat lah malam dah gerak makan pagi gerak breakfast lps tue mandi manda balik mana ada masa.


Dapur di belah kiri dari pintu masuk peti ais ada jangan risau.



Ni pandangan dari luar balkoni,meja kerusi ada disediakan kalau nak makan minum kat ruang dapur nie.



bilik tidur tak besar dan tak kecil ok ok je cukup selesa


bilik air



selalu hotel letak set mandian hanya susun je kan kat atas meja sinki tapi Mohkota Hotel,Melaka nie dorang letak semuanya dalam plastik jadi kalau nak bawa balik dah tak payah susah-susah nak cari plastik lagi.  


almari baju,ada hanger baju tapi almari nie buruk dah terkopek sikit kayunye.

Oh ya sebelum terlupa iron tak disediakan yea,kalau nak iron baju sila pergi ke bilik iron baju yang disediakan




pandangan dari luar balkoni,nampak pool besok paginye lepas breakfast Krul mandi aku jadi pemerhati je asal tak bagi tau ada pool bolehlah aku bawa seluar lebih tak kan aku nak pakai seluar tidur plak turun mandi.

yang menarik di Makhota Hotel nie pengunjung boleh buat aktiviti seperti dibawah


 main squash


main golf


main ping pong 




 main gym



main tennis

tapi sebelum tue kena buat pendaftaran dulu untuk main semua benda nie.

ni pagi esoknye suka betul Krul dapat mandi aku duduk tengok dia je menyampah.


tue Krul nampak tak kepala dia


nie bahagian kanak-kanak



playgrounds untuk kanak-kanak,tiba-tiba tersentuh hati bestnye ada anak boleh aku bawa anak main playgrounds sambil tunggu Krul mandi,tak pe lah belum rezeki lagi InshaAllah Allah akan makbulkan juga doa aku nanti untuk punyai anak.

dah kecut jari kami naik hotel siap-siap mandi untuk balik KL..ala kejapnye nak balik KL dah tak puaslah nasib besoknye 1 ramadan kalau tak memang aku suruh Krul sambung lagi cuti.


si basah


si kering


laki bini

Minta maaf ye harga hotel aku tak tahu berape ringgit nak tahu seach sendiri website hotel nie


Rabu, 8 Jun 2016

Membalas Surprise kat Krul -7th Anniversary

 Masa yang ditunggu-tunggukan untuk membalas kembali surprise kat Krul.Macam-macam idea aku fikirkan untuk bagi hadiah nie pada Krul,konon nak letak hadiah bawah tudung saji masa nak sahur nanti,letak hadiah dalam almari baju dia,letak hadiah dalam kereta lah sudahnye aku pilih letak hadiah atas katil saje.

6 Jun kami cuti,plan keluar KL cari baju melayu Krul.Lepas kemas rumah sama-sama Krul kata nak tido jap,dia tido aku gosok baju & tudung jap.Dah selesai aku terus mandi dan siap pakai baju,make up & pakai tudung aku kejut Krul suruh mandi.Dia terkejut tengok aku dah siap,aku cakap tak pe sambil tunggu awak mandi saya boleh jemur sikit baju yang basuh tadi tak lah lama sangat tunggu awak bersiap.

Elok je dia masuk mandi aku cepat-cepat kuarkan hadiah letak atas katil lepas tue terus ke belakang jemur baju.Nanti dia kuar bilik air mesti terus nampak hadiah tue.Habis aku jemur baju dia tak sudah lagi mandi terpaksalah aku masuk rumah balik.Elok je aku masuk rumah dengar dia panggil aku,cepat-cepat aku menyorok masuk bilik iron baju menyoroklah kat celah-celah baju.Sudahnye dia jumpa aku,apa lagi tergelak-gelaklah kami,siap tarik tangan aku masuk bilik cakap aku menipu kata tak ada hadiah,tue atas katil ada hadiah.

Hai kalau awak boleh buat surprise saya pun boleh gak buat surprise cuma saya buat surprise on the date.


seketul hadiah atas katil,pakai tali je ikat hadiah siap buat riben lagi kau


Habis siap-siap pakai baju dia ajak buka hadiah sama-sama.Siap main teka-teka dapat ape.Dia teka dapat baju melayu amboi melampau berangan dapat baju melayu,baju raya awak beli lah sendiri kang beli tak berkenan plak jenis kainnye.


Bila dah buka kotak teka lagi yeah betul dapat baju,mesti jubahkan ayang bagi saya.Oh sorry salah lagi.



buka je plastik ,aku terus cakap kat Krul, awak sorry yea kalau baju nie terbesar saya beli saiz M tapi tengok macam besarlah.Elok je dia pakai, muat wei tak besar langsung terus lega hati aku.


nampak tak muat je kat badan Krul.Krul kata cantik baju nie nak pakailah sekarang amboi kau over sangat nak jalan KL pakai baju macam nie,sudah pergi tukar pakai balik t-shirt tak payah nak baik sangat.


sebenarnye baju nie baju Kurta Moden.Boleh pakai 2 cara 1 labuhkan terus lengannye dan 1 lagi lipat lengannye macam yang Krul pakai nie.



dibahagian dada dan lengan dihiasi dengan kain tenun Makassar yang asli,terdapat poket di kiri dan kanan baju.

Berminat boleh terjah kat Fleur by mrs him..please jangan bagi tau Krul harga baju nie hihihi..


Malam pergi sembahyang tarawih Krul pakai baju nie,balik masjid dia bagi tau sedaplah pakai baju nie tak panas selesa plak tue.Alhamdulillah dia suka,nanti boleh beli lagi yang keluaran terbaru cantik gak aku tengok.





Selasa, 7 Jun 2016

Candle Light Dinner at Hotel Equatorial Melaka - 7th Years Anniversary

Surprise surprise surpriseeee...Disebakan 6 Jun jatuh 1 ramadan jadi Krul buat awal sambutan anniversary kami pada 4 Jun sabtu lalu, Krul surprise kan aku dengan candle ligth dinner di Hotel Equatorial padahal duduk kat Mahkota Hotel pandai permainan Krul nie.

Serius aku terkejut dengan surprise yang di buat oleh Krul.Ikut perancangan nak makan malam kat Pantai Klebang je alih-alih Krul pandu masuk Hotel Equatorial, aku ingatkan dia nak cilok jalan disebabkan jem masa tue eh dia terus masuk parking area tanya nape masuk sini Krul balas dengan senyuman cakap nak dinner sempena anniversary kat sini.

Patutlah masa semalam tue nak packaging baju dia siap pilih suruh pakai baju kemeja dan seluar nie masa makan nanti aku pun kata kan makan kat pantai klebang baik pakai t-shirt dah malam pun kan nanti balik boleh terus jalan ke pasar malam dia bertegas suruh gak bawa baju nie.Dan masa nak kuar makan malam tue,aku cakap boleh tak pakai t-shirt dia berkeras kata pakailah baju yang dia dah pilih tue lepas tue siap lawa-lawa ko dah kenape Krul ape agenda ko nie.

Aku ikutkan je,dalam hati berkata-kata dia buat lagi ke candle ligth dinner bestnye kalau dia buat sungguh-sungguh.

Masuk je cafe hotel nie aku tengok biasa je tak ada ape-ape yang menarik pun,rupanye di belah hujung sekali ada 1 khemah dan meja yang dihias cantik untuk meraikan kami.Terkejut aku senyum sampai ke telinga, muka aku panas rasanye mungkin merah kot masa tue sebab ada orang perati.


Ginilah ruang dinner kami.Khemah kain pink berselang dengan kain hitam.Dah kata terkejut dan malu tak sempat aku nak ambil gambar penuh tempat nie sebelum aku duduk.Ikutkan kain napkin meja dan kertas menu tersedia cantik atas meja tue.


lilin dipasang masa kami duduk, elok gak lilin macam nie tak jatuh kalau meja bergoyang kang jatuh ape pun tak dapat.


  meja dihias dengan taburan kelopak bunga ros,meja wangi dengan bauan bunga ros.

Lepas duduk tak lama lepas tue orang yang served awal masa masuk tadi bawa bunga aku nampak je bunga apa lagi terkejut tutup mulut aku Krul ambil bunga tue lalu bagi pada aku.Merah lagi muka aku sambil ucapkan happy anniversary dan say love kat aku.Nasiblah kat public kalau dalam bilik aku dah peluk ko Krul sambil lompat-lompat gembira.



sejambak bunga ros yang wangi,besar kelopaknye sehingga ke hari ini masih segar bunganye.


nie lah menu yang Krul pilih untuk dinner kami.Waiter hantar satu persatu menu kepada kami selepas selesai 1 menu hidangan habis dimakan.Suka aku tak payah bangun nak ambil makanan semua  dihidangkan.Bukan lah jakun sangat tapi sekali sekala dilayan gini seronok gak rasanye.



masa dihidangkan aku tak perasan pun ada simbol love kat sup nie balik masa tengok balik gambar nie baru terperasan


nie krul punya


  dan ini aku punya


siap ada kek tapi kami tak makan hanya bawa balik sebab dah kenyang sangat.


dah lama tak tiup lilin rasa macam tiup kek birthday plak.hhihi..Keesokan harinye kami makan sebelum balik KL,sedap gak rasanye kek ni.




 sebelum balik ambil dulu sekeping gambar berdua di muka pintu masuk cafe hotel nie


sekali lagi muka merah kuar cafe lalu kat lobby hotel nie orang pandang aku bawa sejambak bunga ros.Control ayu jalan je tak pandang kanan kiri.Nampak tak aku nie pemalu orangnye.


Disebabkan nak jalan kat pasar malam kena balik Mahkota Hotel dulu kasi simpan bunga ros nie tak sanggup nak biar dalam kereta lama-lama takut layu kena panas.

Walaupun awal 2 hari aku tetap terima dan happy.harap perkahwinan ini kekal bahagia hingga ke jannah dan tiada gangguan orang ke-3 serta dikurnaikan anak yang soleh dan solehah.

Untuk suamiku #tag : Pastikan kau dengan aku jangan ada cinta lain.Betul-betul saya harapkan dari awak.

Thank You Allah bahagiakan dan satukan kami juga panjangkan usia perkahwinan ini.

Buat abah dan mama serta abah dan mak terima kasih merestui perkahwinan kami dan doa dari kalian.

Hadiah? Ada aku dapat.Aku dapat siang hari di JPO.Kami pergi JPO dulu baru turun ke Melaka.Hadiah ape nanti lah akan tahu juga, raya nanti aku pakai ok.

aku belanja 1 gambar kat sana JPO


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...