Pengikut

Selasa, 6 Jun 2017

Anniversary ke-8 tahun 2017

Terima kasih suamiku yang jauh dimata dekat dihati.


Alhamdulillah dan terima kasih masih sudi beri bunga pada saya,masih ingat lagi tarikh keramat perkahwinan kita dan masih lagi cintai saya hingga kini harap-harap sampai akhir hayat yea kita bersama.


Ingatkan bunga ini terbang dari Labuan rupanya dari sini saja,terima kasih yea siap ada coklat ferrero rocher lagi.


6-6-2017
... --- ....

Isnin, 5 Jun 2017

28 April 2017 : Anjung Ketam Kampung Nagalang

Kami dah ada di Labuan kembali.

 Last lokasi tempat makanan yang harus dicuba Anjung Ketam Kampung Nagalang,disini juga terdapat makanan laut (seefood) yang segar bugar.



Di Anjung Ketam Kampung Tanjung Aru mercu tandanya Ketam Gergasi tetapi disini mercu tandanya ialah Udang Gergasi


sambil-sambil tunggu makanan sampai kami tengok laut jap dapat lah lihat anak ketam 


makanan disini pun sedap-sedap juga 



ini adalah diantaranya yang kami order,tak order banyak sangat takut tak habis masing-masing masih kekenyangan.

Harga mampu bayar..tak lah mahal sangat untuk kami berempat.

Habis makan balik tido sebab esoknye nak naik flight awal balik ke KL.


Perdana Park Tanjung Aru : Air Pancutan Berirama

Melihat keunikan air pancutan berirama di Perdana Park yang terletak di Tanjung Aru.



Disini terdapat trek jogging sekitar tasik, dua taman permainan untuk kanak-kanak, dan juga laluan refleksologi dan terdapat beberapa restoran makanan.




kawasannye luas



tak lama kemudian air pancutan berirama nie beroperasi






tengok gambar je lah yea,ada video tapi tak boleh plak upload.



AddressJalan Tanjung Aru, Tanjung Aru, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


Rabu, 31 Mei 2017

Signal Hill Observatory Platform

Next kami ke Signal Hill Observatory Platform,tempat yang sesuai untuk melihat sebahagian bandar Kota Kinabalu

Signal Hill Observatory Platform berdekatan dari hotel kami.



 
Permandangan dari atas nampak bangunan Kota Kinabalu

tengok belah kanan nampak laut


 kat sini ada cafe


Kami tunggu matahari terbenam,wah cantiknye..




Lepak-lepak jap lepas tue gerak ke next location.





27 April 2017 : Pasar Kraftangan @ Pasar Filipina

Disebabkan mama masih tidak sihat dan berehat je di hotel kami kuar berdua je berjalan-jalan.

Jomlah kita shopping..


Pasar Kraftangan yang juga dikenali sebagai Pasar Filipina di kalangan penduduk tempatan, menjadi destinasi wajib yang perlu dikunjungi bagi mendapatkan cenderamata apabila berada di Sabah.

Gelaran Pasar Filipina diperolehi disebabkan peniaga di Pasar Kraftangan ini merupakan orang Filipina.

Pelbagai cenderamata dijual disini antaranya  rantai mutiara, cincin mutiara, gelang mutiara, subang mutiara, kerongsang mutiara, butang baju melayu mutiara,t-shirt,beg patung dan lain-lain lagi.Hampir di setiap gerai dalam pasar ini menjual barang yang sama tapi harga ada sedikit mahal dan murah dan juga boleh tawar menawar.


Setelah semua gerai kami survey akhirnye gerai nie kami singgah beli butang baju melayu.Mula-mula Krul nak beli dalam 2 pasang je sekali adik penjual nie kata kalau beli sekotak besar ada 12 pasang RM60 terus Krul pilih beli sekotak besar.Nampak tak Krul pun cepat terpedaya hahahaha.Eloklah tue beli banyak boleh kasi souvenir pada family.


Antara yang lain-lain dijual


Lama sungguh Krul pilih sebab rambang mata semua cantik-cantik belaka


rantai mutiara ikutkan aku nak beli seutas tapi rasa macam tak pakai je jadi tak lah beli.


Gelang nie ada saiz dewasa dan kanak-kanak,aku tak beli tak bekenan sangat



Nie Krul beli nak gantung kat bilik tido kami 

Giliran aku plak untuk shopping,kalau tadi Krul rambang mata sekarang giliran aku plak.


Beli sekotak besar gak,selain untuk pakai sendiri aku nak kasi kat family juga dan mama ada kirim sekali belikan untuk kasi kat kawan-kawannye tue sebab aku beli sekotak besar terus.


boleh pilih mana yang suka,bagus aku pilih semua lain-lain


Aku yang shopping jadi akulah yang kena bayar


Lompat bintang aku wei, Krul belanja aku gelang,bayar je aku terus pakai tak payah simpan kotak orang belanja kena hargai lagi pun gelang nie memang aku berkenan sangat.Gelang nie tak sama dengan gelang yang kat atas tadi,gelang nie semuanya mutiara.Krul tawar cukup-cukup sampai peniaga nie kalah dan dia kasi harga yang krul minta.Alhamdulillah.


 nie semua yang kami shoping tadi


Masing-masing dah dapat ape yang nak aku ajak Krul kuar dari sini,boleh habis duit kalau duduk lama-lama asal nampak je nak beli.

Di sebelahnye ada pasar menjual makanan laut kering


 aku tak beli pun tengok-tengok je nie mama abah boleh lah beli tau ape nak masaknye aku tau makan je.

 dan sebelahnye pulak ada pasar jual buah-buahan.

Ada 1 lagi gerai kami tak pergi,gerai menjual makanan disitu menjual makanan seefood semuanya.Disebabkan masih kenyang tue yang tak singgah dan nak makan malam kat tempat lain.




AddressJalan Sinsuran, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...