Pengikut

Jumaat, 15 Januari 2016

Muzium Kapal Selam di Pantai Klebang Melaka

Melaka : 3 hari 2 malam 

2 Januari 2016 : Hari ke-3 : Petang


Kapal Selam SMD OUESSANT

Muzium Kapal Selam ini terletak berhampiran dengan Pantai Klebang.

Tiket masuk RM3 untuk dewasa / RM1 untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun / bawah umur 6 tahun Percuma.Waktu operasi bermula jam 9.00am - 5.00pm Isnin-Khamis manakala Jumaat/Sabtu/Ahad bermula jam 9.00am-6.30pm


kepala kapal selam







ekor kapal selam


 Jom kite terokai dalam perut Kapal Selam ini,pintu masuk ditangga belah depan dan pintu keluar di pintu belakang nie yang ada orang nak turun tue.

Nampak besar badan kapal selam ini tapi ruang dalam perutnye sempit dan laluan sehala je kalau nak selisih memang payahlah sekali tapi tak pun sesape pengunjung selisih sebab pintu laluan keluar dibahagian belakang.

Dalam perut Kapal Selam nie ada bilik tidur, ruang makan, ruang meeting, dapur, driving seat, nagivation section, engine compartment, torpedo launcher & lain-lain 



Di bahagian depan kapal selam,depan kanan kiri penuh dengan mesin-mesin besi



kena panjat nak ke dalam perut kapal selam ni kanan kiri ada katil boleh lihat gambar dibawah


 berada dibahagian tengah perut kapal selam, kanan kiri penuh dengan mesin dan bilik-bilik tertentu lihat pada gambar dibawah.










gambar ini dibahagian hujung kapal selam


Bergambar dipintu luar


nak gak sentuh badan kapal selam nie,sejuk bawah badan kapal selam nie  walaupun berjemur ditengah panas.

sebelum balik nampak ada pokok daunnye terjurai-jurai ajak Krul bergambar berdua-duaan jap


gambar last aku suka terasa romantik plak 3 2 1 kena cium.buat perangai plak dia main cium aku.

 handsome husband i berkaca mata hitam


Ok setakat ini dulu nanti aku story next cite lain yea.Bye.

Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka

Melaka : 3 hari  2 malam 

2 Januari 2016 : Hari ke-3 : Pagi







Khamis, 14 Januari 2016

Melaka River Cruise

Melaka : 3 hari 2 malam

1 Januari 2015 : Hari ke-2 : Malam

Lepas maghrib kami kuar rancang nak naik River Cruise walaupun dah pernah naik 2 kali sebelum nie tapi kami tetap nak naik sekali lagi,datang jauh2 tak naik rugi rasanye.

Harga tiket dah naik siap ada GST sekepala sorang RM15.90






Pemandangan sepanjang sungai



Safety jacket sorang pun tak pakai termasuk kami,kalau jatuh pandai-pandailah berenang ke tepian..Aku mati teruslah tak geti berenang.




 Seperti di Menara Taming Sari kat sini River Cruise pun ada bagi oleh-oleh gak.




Selasa, 12 Januari 2016

Menara Taming Sari

Melaka : 3 hari 2 malam

1 Januari 2016 : Hari ke-2 : Petang




Harga Tiket: Dewasa RM 20.00 Kanak-kanak: RM10.00 tunjuk Maykad dapat diskaun,dapatlah RM 15 sorang.

Waktu operasi : 10 pagi - 10 malam


Dapat oleh-oleh.bestnye..

Dari ketinggian 80 meter dan pemandangan sejauh 5km, pelawat dapat menyaksikan banyak tempat-tempat menarik dan bersejarah seperti Selat Melaka, Kompleks TUDM,  Stadthuys, Puncak St. Paul, Memorial Kemerdekaan, Pulau Melaka dan Masjid Negeri. Tempoh perjalanan adalah 7 minit dan kapasiti penumpangnya adalah 80 orang. Ketinggiannya ialah 110 meter.



nak lihat lebih dekat pakai teropong yang disediakan

Penerangan diberi secara live dalam 2 bahasa BM & BI oleh cik adik ini,suara dia lembut tak ada skrip pun just terus cakap je hari-hari buat benda yang sama dah terhafal dia.Cik adik nie duduk 3 kerusi dari aku.Sorry cik adik akak snap gambar curi tue yang gambar adik tak berape nak molek,tapi cik adik cantik dan manis.Sebelah member dia,hanya teman je kot dia tak cakap ape-ape pun










Malam lepas naik Melaka River Cruise dan jalan-jalan (shopping lagi) di pasar malam Jonker Walk kami datang sini semula.Bawah Menara Taming Sari nie ada 1 kawasan kecil tempat urut kaki yang diurut oleh OKU (Buta).15 minit urut RM10.Yang uruskan mereka orang normal macam kite,jadi bayar duit pada dia.

Krul urut kaki,letih berjalan katanye.Dia ajak aku urut sekali ada org perempuan yang urutkan aku tak nak takut bisa urut nanti sakit kaki lepas urut plak besok nak jalan tak boleh.



  Krul kata sedap urutnye cuma masa tekan kat tapak kaki ada sakit sikit.Kalau aku bukan sakit geli ada lah.


Dorang akan berhenti urut bila alarm jam warna putih tue berbunyi.Tak payah lah berangan nak urut lama.


Next story Melaka River Cruise..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...