Pengikut

Jumaat, 13 Mei 2016

Edisi Pra Syawal - Songket Sarawak

Akhirnye berjaya juga pakai baju Songket Sarawak ni sesama.
Dan paling tak tahan malas nak tunggu raya nak pakai sekarang gak.
Walaupun kami dah berpisah tapi plan nak pakai sama masih diteruskan.
Tak kisah lah apa orang nak kata boria ke marhaban ke koir ke janji aku dan geng rasa happy dan cantik bersama.


amirah - maifarah - rinie - linda









Isnin, 9 Mei 2016

Leesya Homestay,Melaka


Alamat : Jalan Bachik Kampung Permatang Pasir Melaka

Nampak 1 rumah tetapi ada 2 pintu untuk disewa.Kami sewa disebelah kiri.Ada 2 bilik tidur disediakan untuk penyewa.

- Ruang tamu -




- Ruang dapur -


 antara barang dapur yang disediakan


1 bilik air disediakan diluar dibelakang dapur

- Bilik Pertama @ master bedroom -



aku suka iron disediakan,dah ingat nak bawa iron tapi tertinggal mujur ada iron homestay nie tak lah pakai tudung yang sama je.



bilik air disediakan di bilik ini


almari kecil je tapi dia punya hanger baju banyak



 air cond ada sekali

- Bilik kedua - 


bilik kedua nie kecil sikit dari master bedroom tapi kira luas gak lah.Tilam single disediakan.Aku pun lupa sape yang tidur bawah abah ke aby.



sama bilik nie pun ada air cond gak

Harga sewaan homestay nie krul dapat RM150,murah lah tue untuk 2 hari 1 malam



Khamis, 5 Mei 2016

Last minute punya plan Jalan-jalan di Melaka

Sabtu dan ahad lepas kami berlima ke Melaka,semalam je kat sana duduk pun kat homestay.

Gerak pagi dalam pukul 10 lebih,jalan agak jem kejap lancar kejap jem semua nak berjalan kan cuti sampai isnin sempena hari pekerja.

Sampai je kat Melaka terus ke homestay dalam 12 lebih kot sampainye.Homestay yang kami duduk tue ok sangat  senang cerita selesalah untuk kami berlima tidur semalam.


cerite isi dalam homestay nie next N3 k cuma aku boleh bagi tau sekarang ada 2 pintu maksudnye boleh 2 penyewa duduk dalam sebuah rumah nie.

Lepas solat zohor kami gerak cari kedai makan untuk makan tengah hari.Disebabkan sebelum nie kami berdua dah pergi melaka aku ajak abah mama dan aby makan di kedai makan Asam Pedas Selera Kampung.Penuh betul orang makan kat sini nasib ada kosong dapatlah kami anak beranak makan disini.


Habis makan kami gerak ke Dataran Pahlawan Melaka Megamall ape lagi shoppinglah kami anak beranak hahahahaha bak kata mama macam kat KL tak boleh shopping je.

Habis  shopping kami gerak pula ke Pantai Klebang,nak basahkan tekak minum coconut shake

Singgah jap kat Bustel nie nak bagi abah dan mama tengok,Bustel nie pun penuh yea orang ramai duduk, konon nak duduk sini gak tapi penuh next time aku nak gak tidur sini nak merasa selesa ke tak tidur dalamnye.




Dah habis tengok Bustel jalan ke depan cari coconut shake lepas tue minum di pantai Klebang tue main pasir dan snap gambar

abah mama


nampak tak kat belakang kami tue,orang ramai sungguh masa tue ramai yang berfamily.Cantik pantai Klebang masa tue dihiasi dengan layang-layang diudara dah macam pesta layang-layang plak.


tinggi betul ko aby,ratu gambar nie sikit-sikit minta ambil gambar layankan aje lah tahun depan dah nak kahwin kan dah tak boleh nak manja-manja lagi.

Dah puas hati semua gerak balik ke homestay sebab abah nak tengok bola malam tue ada JDT lawan.Kononnye nanti lepas habis game bola nak makan bakar-bakar sudahnya aku dan mama hanyut tidur 


Jumaat, 15 April 2016

APC kali ke-2

Alhamdulillah sekali lagi dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC).

11 April 2016 

APC yang aku terima ini untuk tahun 2015.Majlis telah diadakan pada 11 April 2016 hari Isnin yang lalu bertempat di Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan (KPK).


Bermula 1 April 2016 yang lalu aku telah bertukar ke Unit Kewangan & Pembangunan(Pembangunan),aku harap aku dapat tunjukkan prestasi yang cemerlang di unit ini pula.

Tahniah pada semua penerima APC 2015 yang lalu.





Selasa, 1 Mac 2016

Dataran Helang Langkawi

Langkawi 4 hari 3 malam

16 Februari 2016 : Pagi

Hari terakhir di Langkawi,lepas sarapan pagi kami gerak ke Dataran Helang.


nie je yang ikut pergi Dataran Helang yang lain tak bangun tidur lagi mengantuk katanye sebab malam tadi dorang lepak kedai minum balik lambat.

Tak Langkawi lah kan kalau tak bergambar dekat sini.


Tapi sayang gambar tak cantik gambar jadi gelap sebab matahari naik ikut belakang Burung Helang.

Dah tak cantik kite ambil je lah gambar berlatar belakangkan laut dan kapal-kapal.

sweet tak abah & mak mertuaku ambil gambar peluk-peluk.


aku tak nak kalah nak gak ambil gambar


 dengan jun ambil gambar bawah Burung Helang je nak diri gambar gelap


Jun dengan mak

Dalam banyak-banyak kapal yang ada,kapal Cina nie yang menarik perhatian aku cantik seni binanye.


Dah puas bergambar kami balik homestay kemas-kemas baju sebab pukul 12 dah kena check out.


Selamat tinggal Langkawi ada rezeki panjang umur aku datang lagi..Jap jap haruslah datang lagi nak bawa anak-anak berjalan..InsyaAllah..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...