heartbeat

Car C Click click Yooo!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pengikut

Jumaat, 19 September 2014

Pokok Sepit Udang sudah berbunga

Dulu kami beli Pokok Sepit Udang nie 2 pek plastik hitam dan siap ada bunganye sekali,lepas bunganya habis musim langsung tak berbunga berbulan-bulan hanya pokoknye je yang rajin beranak-pinak tumbuh baru.Setiap hari balik kerja kalau sampai awal kami akan siram semua pokok-pokok bunga cuma aku je rajin sikit bercakap dengan pokok-pokok ikut petua mama & linda bercakap dengan pokok supaya pokok serasi dengan tuannya.

Maka setiap kali siram dan letak baja pada pokok aku akan cakap dengan dorang (pokok-pokok) "hidup segar-segar yea pokok, nanti tumbuh bunga biar lebat-lebat yea biar nampak cantik halaman rumah" gitulah aku cakap dengan dorang..hihihihi..

Minggu lepas macam biasa aku tengah dok siram-siram pokok bunga saje je selak daun-daun pokok sepit udang nie sekali ada bunga,Serius aku suka sangat-sangatttttt.....aku terus panggil krul tunjuk kat dia dan capai handphone snap gambar hantar kat mama & linda nak tunjuk kat dorang pokok nie dah berbunga.Tak sia-sia aku tunggu berbulan-bulan pokok nie nak berbunga.

Tengok lah si warna merah tue,itulah bunga Sepit Udangnye..


Close up sikit, nie belum kembang lagi tau nanti bila dah kembang aku up lagi gambar tunjuk kat korang.





*** Pokok Sepit Udang nie macam-macam jenis nie salah satu jenisnye..Cuba search dalam google tengok..



Rabu, 13 Ogos 2014

semalam punya gambar semasa jamuan raya

*** PERHATIAN!!! hanya gambar sahaja..

















Khamis, 7 Ogos 2014

Berjalan ke Melaka raya ke-2

Kebetulan raya kedua jatuh birthday Aby,jadi kami sefamily pakat berjalan-jalan ke Melaka,idea Aby sebenarnya birthday nak berjalan luar dari KL jadi aku cadangakan ke Melaka nak pergi Nilai bosan bukannya ada kedai buka pun raya-raya nie.Ingatkan raya highway tak jem salah ok jem terukkkk kat seremban bosan duduk dalam kereta nak laju tak boleh so jadilah pemandu berhemah.Gerak dari rumah lambat petang dalam 3 lebih sebab tunggu Yasmin&Gmarl datang dorang balik dari rumah family Gmarl sudahnye sampai lewat petang dalam 5 lebih, cari kedai makan isi perut masing-masing lepas tue cari surau solat Asar kemudian baru lah boleh jalan2 kat bandar Melaka.

Tak banyak tempat pun boleh berjalan masa sangat terhad,dah nak malam pun nak kena cari lagi surau nak solat maghrib.Tempat yang sempat kami berjalan Melaka Megamall..Dah masuk shopping mall apa lagi shopping time,masing-masing shopping macam kal KL tak boleh shopping je kan.Masing-masing dapat duit raya jadi nak lekatkan lah duit raya tue shopping kat sini.


sebelum bershopping kita bergambar dulu 

sebelah malam kami naik cruise


tercapai gak hajat mama nak naik cruise Aby plak tak payah cakap memang suka lah kan.Harga tiket bagi warganegara Malaysia kena tunjuk IC harganye rm10 seorang bagi pelancong luar rm15 seorang..Aku belanja family aku 5 orang Krul plak bayarkan tiket aku dan dia..hahaha pandai tak aku suami sendiri tak belanja tapi minta dibelanja..

Sekali lagi sebelum naik cruise kita ambil gambar dulu.Bukan selalu dapat bergambar together.


Ayo gambar goyang lah..Krul nie tak geti dok diam2 kenape kan gambar dah goyang tapi boleh lah dari tak ada kan.

Gambar dalam cruise ada banyak tapi aku malas nak tunjuk kat korang, balik-balik muka kami je permandangan tak nampak sangat sebab malam kan ape nak nampak. 


Percaya tak...tak nampak ape pun kan..Abaikan awek cina sebelah Aby tue..


Bergambar bersama Aby berlatar belakangkan kapal..


Habis naik cruise gerak balik KL again balik pun jem..AAAAAAAAHHHHH penat duduk dalam kereta sampai tertidur aku..Sampai rumah pkl 2 pagi..

Seronok dapat jalan bersama family harap2 lain kali dapat bersama macam gini lagi.. 

Isnin, 4 Ogos 2014

Solat Raya Aidilfitri di Masjid Sultan Abdul Samad KLIA

Alhamdulillah tahun nie dapat mengerjakan solat sunat hari raya aidilfitri bersama family, lengkap semuanya ada bersama aku di pagi 1 syawal.Tahun nie family aku beraya di rumah kami,seronok rasanya dapat berkumpul satu family.

Aku dan sefamily mengerjakan solat sunat hari raya aidilfitri di Masjid Sultan Abdul Samad KLIA.Selalu balik kerja lalu je,kali nie dapat jugak aku singgah dan lebih terharu dapat mendirikan solat di sini.

Masjid Sultan Abdul Samad KLIA nie sangat luas,besar dan cantik sekali rupanya ada 2 tingkat bagi menampung jemaah untuk bersolat.

klik sini untuk melihat gambar penuh Masjid Sultan Abdul Samad KLIA

Sebelum balik kami ambil gambar kenangan dulu di masjid nie



Ahad, 27 Julai 2014

Kusyen Sofa Raya


Raya raya raya..semangat betul nak raya sampaikan beli kusyen untuk buat penyeri sofa di ruang tamu.Terima kasih buat suamiku Krul belanja i beli kusyen nie,tengah sama-sama berbaris nak bayar di kaunter (kanan kiri masing-masing peluk bantal untuk family tidur di rumah raya nanti) mata aku sempat lagi melilau tengok sekeliling dan terhenti tepat mata ini ke arah kusyen lalu aku terus pergi tengok kusyen tue.

Murah murah ya murah harganya RM9.90 sahaja,aku cakap dengan Krul cakap harganye sekian sekian Krul pun kata ambil lah kalau nak beli,dah kata gitu aku ambil sampai 4 biji.Pilih-pilih yang elok gebu lawa terus sambung beratur bersama Krul yang aku tinggalkan dia beratur sorang-sorang tadi.

Balik rumah terus susun pada sofa,serius lawa naik seri sofa aku yang sebelum nie kosong je.Oh ya aku beli kat AEON IOI Puchong.Rasa macam nak beli lagi je nak letak kat kerusi opis.Nantilah senang-senang aku nak pergi sana lagi dan kalau masih ada memang aku beli.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...