heartbeat

Car C Click click Yooo!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pengikut

Rabu, 13 Ogos 2014

semalam punya gambar semasa jamuan raya

*** PERHATIAN!!! hanya gambar sahaja..

















Khamis, 7 Ogos 2014

Berjalan ke Melaka raya ke-2

Kebetulan raya kedua jatuh birthday Aby,jadi kami sefamily pakat berjalan-jalan ke Melaka,idea Aby sebenarnya birthday nak berjalan luar dari KL jadi aku cadangakan ke Melaka nak pergi Nilai bosan bukannya ada kedai buka pun raya-raya nie.Ingatkan raya highway tak jem salah ok jem terukkkk kat seremban bosan duduk dalam kereta nak laju tak boleh so jadilah pemandu berhemah.Gerak dari rumah lambat petang dalam 3 lebih sebab tunggu Yasmin&Gmarl datang dorang balik dari rumah family Gmarl sudahnye sampai lewat petang dalam 5 lebih, cari kedai makan isi perut masing-masing lepas tue cari surau solat Asar kemudian baru lah boleh jalan2 kat bandar Melaka.

Tak banyak tempat pun boleh berjalan masa sangat terhad,dah nak malam pun nak kena cari lagi surau nak solat maghrib.Tempat yang sempat kami berjalan Melaka Megamall..Dah masuk shopping mall apa lagi shopping time,masing-masing shopping macam kal KL tak boleh shopping je kan.Masing-masing dapat duit raya jadi nak lekatkan lah duit raya tue shopping kat sini.


sebelum bershopping kita bergambar dulu 

sebelah malam kami naik cruise


tercapai gak hajat mama nak naik cruise Aby plak tak payah cakap memang suka lah kan.Harga tiket bagi warganegara Malaysia kena tunjuk IC harganye rm10 seorang bagi pelancong luar rm15 seorang..Aku belanja family aku 5 orang Krul plak bayarkan tiket aku dan dia..hahaha pandai tak aku suami sendiri tak belanja tapi minta dibelanja..

Sekali lagi sebelum naik cruise kita ambil gambar dulu.Bukan selalu dapat bergambar together.


Ayo gambar goyang lah..Krul nie tak geti dok diam2 kenape kan gambar dah goyang tapi boleh lah dari tak ada kan.

Gambar dalam cruise ada banyak tapi aku malas nak tunjuk kat korang, balik-balik muka kami je permandangan tak nampak sangat sebab malam kan ape nak nampak. 


Percaya tak...tak nampak ape pun kan..Abaikan awek cina sebelah Aby tue..


Bergambar bersama Aby berlatar belakangkan kapal..


Habis naik cruise gerak balik KL again balik pun jem..AAAAAAAAHHHHH penat duduk dalam kereta sampai tertidur aku..Sampai rumah pkl 2 pagi..

Seronok dapat jalan bersama family harap2 lain kali dapat bersama macam gini lagi.. 

Isnin, 4 Ogos 2014

Solat Raya Aidilfitri di Masjid Sultan Abdul Samad KLIA

Alhamdulillah tahun nie dapat mengerjakan solat sunat hari raya aidilfitri bersama family, lengkap semuanya ada bersama aku di pagi 1 syawal.Tahun nie family aku beraya di rumah kami,seronok rasanya dapat berkumpul satu family.

Aku dan sefamily mengerjakan solat sunat hari raya aidilfitri di Masjid Sultan Abdul Samad KLIA.Selalu balik kerja lalu je,kali nie dapat jugak aku singgah dan lebih terharu dapat mendirikan solat di sini.

Masjid Sultan Abdul Samad KLIA nie sangat luas,besar dan cantik sekali rupanya ada 2 tingkat bagi menampung jemaah untuk bersolat.

klik sini untuk melihat gambar penuh Masjid Sultan Abdul Samad KLIA

Sebelum balik kami ambil gambar kenangan dulu di masjid nie



Ahad, 27 Julai 2014

Kusyen Sofa Raya


Raya raya raya..semangat betul nak raya sampaikan beli kusyen untuk buat penyeri sofa di ruang tamu.Terima kasih buat suamiku Krul belanja i beli kusyen nie,tengah sama-sama berbaris nak bayar di kaunter (kanan kiri masing-masing peluk bantal untuk family tidur di rumah raya nanti) mata aku sempat lagi melilau tengok sekeliling dan terhenti tepat mata ini ke arah kusyen lalu aku terus pergi tengok kusyen tue.

Murah murah ya murah harganya RM9.90 sahaja,aku cakap dengan Krul cakap harganye sekian sekian Krul pun kata ambil lah kalau nak beli,dah kata gitu aku ambil sampai 4 biji.Pilih-pilih yang elok gebu lawa terus sambung beratur bersama Krul yang aku tinggalkan dia beratur sorang-sorang tadi.

Balik rumah terus susun pada sofa,serius lawa naik seri sofa aku yang sebelum nie kosong je.Oh ya aku beli kat AEON IOI Puchong.Rasa macam nak beli lagi je nak letak kat kerusi opis.Nantilah senang-senang aku nak pergi sana lagi dan kalau masih ada memang aku beli.

Isnin, 7 Julai 2014

Pokok Kertas sudah berbunga

Hati aku n krul sedang berbunga-bunga cinta semua pokok kertas yang ditanam sudah berbunga..Dari menghijaukan rumah sudah bertukar ke taman bunga..Suka sangat kami tunggu punya tunggu akhirnya berbunga juga 4 pasu.




Bila semua pokok-pokok kertas berbunga aku alihkan kat tempat nie,cantik plak tengok sebaris je tersusun pokok-pokok kertas nie.Kalau tak 2 tempat lain 2 tempat lain..tapi kat barisan nie aku susun 3 pasu je 1 pasu lagi kat depan cermin sebelah pintu masuk(gambar 1) baru seri sikit nak masuk rumah..


Nie belum keseluruhan lagi berbunga tau masih ada lagi yg belum berkembang, masih kecil bunganya..Sukanye...Dari tak suka membela bunga kertas akhirnya tersuka pulak..Dah masuk geng mak mak plak aku rasa sekarang nie boleh join mama n mak ngah kat perlis..

Berseri-serilah halaman rumah aku nie menjelang raya nanti..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...