heartbeat

Car C Click click Yooo!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pengikut

Isnin, 7 Julai 2014

Pokok Kertas sudah berbunga

Hati aku n krul sedang berbunga-bunga cinta semua pokok kertas yang ditanam sudah berbunga..Dari menghijaukan rumah sudah bertukar ke taman bunga..Suka sangat kami tunggu punya tunggu akhirnya berbunga juga 4 pasu.




Bila semua pokok-pokok kertas berbunga aku alihkan kat tempat nie,cantik plak tengok sebaris je tersusun pokok-pokok kertas nie.Kalau tak 2 tempat lain 2 tempat lain..tapi kat barisan nie aku susun 3 pasu je 1 pasu lagi kat depan cermin sebelah pintu masuk(gambar 1) baru seri sikit nak masuk rumah..


Nie belum keseluruhan lagi berbunga tau masih ada lagi yg belum berkembang, masih kecil bunganya..Sukanye...Dari tak suka membela bunga kertas akhirnya tersuka pulak..Dah masuk geng mak mak plak aku rasa sekarang nie boleh join mama n mak ngah kat perlis..

Berseri-serilah halaman rumah aku nie menjelang raya nanti..



Isnin, 23 Jun 2014

Rak Sabun Beroda



Smart tak? Baru sedap mata memandang, tersusun semua sabun-sabun kat dalam rak nie dah tak payah letak sepah-sepah dalam baldi, dalam bilik, dalam almari dapur semua telah  tersusun sebaris kat rak putih nie.Rak sabun nie ada roda senang nak ditarik atau alih ke tempat lain bila nak sapu dan basuh lantai.Bestlah rak nie sangat senang dan memudahkan aku berkemas.Banyak sabun ko mai..ala ada botol yang tak ada isi saje tak buang nanti beli sabun yang refill boleh simpan dalam botol kosong tue.

Rak nie ada jual dalam groupon (klik sini) tapi dah sold out yea.Dalam groupon rak nie namanya Tier Slim Rack With Wheels,fungsi rak nie boleh letak sabun basuh pakaian,sabun mandian,tin minuman atau tin makanan. Sebab nak sangat rak sabun beroda nie dan kebetulan linda pun berkenan sama,dia call penjual rak nie dan terus beli.Dapat diskaun rm65 dapat rm60 kira ok lah tue.Bukan kami berdua je beli 8 orang lagi kawan opis kirim beli.Berguna gak rak sabun beroda nie ingatkan tak muat nak letak sabun ukuran memang dia bagi tapi kot lah tak muat mana aku nak campak kan..

Rabu, 11 Jun 2014

DIY meletak Rubber Door Stopper

Hari nie aku nak share DIY cara memasang Rubber Door Stopper..Sangat senang utk dilakukan dan tak berpeluh pun.Jom kita mulakan..

Bahan yang korang kena ada ialah heronye Rubber Door Stopper,pembantunye double selotip dan gunting.


Langkah seterusnya guntingkan double selotip dan lekatkan dibelakang bontut Rubber Door Stopper tue dan kemudian tanggalkan kertas double selotip 



Nampak tak lubang bulat kecil tue,itulah kesan tombol pintu.So disitulah kite akan letakkan Rubber Door Stopper


Bagi tidak mahu tersengit letaknye Rubber Door Stopper,korang rapatkan dahulu atau masukkan Rubber Door Stopper ke dalam tombol kemudian terus rapatkan kedinding.Seterusnya korang tolak pintu kuat-kuat bagi melekat kuat pada dinding.


Tarra nie lah hasilnya Rubber Door Stopper telah melekat pada dinding


Sekarang nak tolak pintu kaut-kuat pun dah tak kisah tak berlubang lagi dinding..Semua bilik dah ada Rubber Door Stopper.






Khamis, 29 Mei 2014

bertukar ke Syampu SAFI SHAYLA


Produk terbaru dari Safi iaitu syampu Safi Shayla.Dibuat khas untuk wanita bertudung.Terdapat 4 jenis syampu dikeluarkan antaranya Syampu SAFI SHAYLA Licin Terurus,Syampu SAFI SHAYLA Segar Bermaya,Syampu SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur,Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur.

Disebabkan rambut aku gugur maka aku memilih mengunakan syampu ni Syampu SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur.Aku telah gunakan syampu ni ianya sangat bagus sekali mengurangkan rambut gugur semasa syampu dan pengeringan.Dan paling aku suka sekali bila mengeringkan rambut,rambut tidak kembang mengerbang dan kering tanpa menggunakan conditioner.

Dirumus dengan Habbatus Sauda serta Protein Hidrolisis dan paling penting ianya HALAL.

Jom kawan-kawan kite bertukar ke produk yang HALAL.

SAFI. Selamat dan Suci.





Maklumat lanjut klik disini safi.com.my




Isnin, 26 Mei 2014

:: Dengan adanye YORK bilik ku sejuk ::

 Baru selesa nak tidur sekarang nie dalam bilik kalau tak asyik merengek kat hubby kata panas je..Pakai kipas dinding dan kipas diri pun masih terasa panasnye berpeluh-peluh aku dibuatnya.


Agaknya hubby sian kat aku dia pun buka mulut kata nak beli aircond aku pun senyum lebarlah suka tapi bila difikir balik nanti mesti bil elektrik banyak.Hubby kata bukannye 24 jam nak pasang bila perlu je baru on aircond dah dia kata gitu aku pun setujulah.




Minggu lepas hubby beli aircond dan sabtu lepas baru pasang aircond nie dalam bilik kami.Dah siap pasang oleh contractor hubby on kan aircond wahhh sejuknya bilik, pijak lantai pun sejuk tiba-tiba terasa diri ini bagaikan kat Cameron Highlands hihihihi..Nampak macam jakun padahal kat opis dok dalam aircond juga.


En.York selamat bertugas di bilik kami dan tunjukkan kualiti kerja anda yang terbaik!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...