Pengikut

Selasa, 1 September 2015

Selamat Pengantin Baru BFF - Farha

Ahad 30 Ogos 2015,telah berlangsung majlis perkhawinan BFF aku - Nurul Farha Bt. Rosli @ Farha.Hari itu juga jatuh tarikh hari lahirnye,pandai dia pilih tarikh hari perkahwinan sangat bermakna sekali.


Dulu masa aku kahwin,farha lah tukang jadi pengapit aku selama 2 hari dari majlis akad nikah sampailah majlis sanding 

dan bila dia kahwin nie aku balas lah jasa dia dengan teman dia dari pagi make up di rumah,majlis akad nikah,make up di butik sampai berarak masuk dewan. 


Di majid Taman Alam Damai menunggu Tok Kadi sampai,janji 8.30 pagi dalam 9 lebih baru sampai.Farha dah nervous masa nie.Aku cuba tenangkan dia.

Dengan sekali lafaz mereka telah sah bergelar pasangan suami isteri.Alhamdulillah.
 

Aku malas nak bergerak ke depan berat bontot sebenarnye hihi..Pengantin lelaki (Wan) bagi rantai tangan
 
  Farha balas bagi cincin

Dah habis semua sesi bergambar


Pengantin bersama ahli keluarga masing-masing



Aku nak gak gambar dengan pasangan pengantin nie

Habis-habis je terus kami 5 orang(pasangan pengantin,pasangan pengapit dan aku.Krul tak ada dia kerje sebab ada raptai hari kemerdekaan) bergegas ke butik pengantin nak salin baju sanding dan make up.

Warna hijau baju persandingan dorang





 Segak dan cantik kan dorang

Lepas zohor kami gerak ke dewan persandingan


masa nie pun farha nervous,katanye takut orang ramai pandang ke arah dia.Rileks lah pengantin mesti orang nak tengok. 

 Tinggi pelamin dia, sorry tak dapat snap penuh.Pelamin dia simple dan cantik.

Dorang bersanding atas pelamin aku terus cari makan lagi pun mama dan abah dah sampai masa nie.Lapar dari pagi tak makan ape-ape pun.

Aku dah makan dan duduk pun jauh dari dia tak kuasa nak snap gambar lagi,lepas dia bersanding dorang makan beradap dan lepas tu potong kek.

Dalam  3 lebih aku balik dah..



Buat BFF ku Farha dan Wan Selamat Pengantin Baru,semoga bahagia hingga ke jannah dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah.Amin.Aku gembira dapat teman kau dari pagi majlis akad nikah hingga ke majlis persandingan.Love U my BFF..




Khamis, 27 Ogos 2015

- Baju Tajaan - Office Bagi -

Tiap kali sambutan Hari Kraf Kebangsaan  (HKK) pihak pengerusan akan bagi setiap staffnye baju batik percuma untuk dipakai pada hari majlis perasmian.Bukan semua akan dapat baju batik yang sama,ada 4 corak (kalau tak salah) baju batik berlainan direka,ia kerana nak membezakan antara ketua pengarah,pengarah bahagian,pegawai protokol,ahli koir dan staff biasa.

Baju batik pertama aku dapat tahun 2008,aku dapat baju staff biasa warna purple manggis rasanya.Baju itu dah tak ada dalam simpanan aku lagi,2 tahun lepas aby dapat kerja sambilan dengan govement hari khamis kan kena pakai batik dia tak ada baju batik jadi aku bagi lah baju batik tersebut.

HKK 2009

Tahun 2009 aku masuk koir,jadi dapat baju batik koir lah.Oh ya siap dapat tudung dan keronsang tudung staff lain dapat baju batik je lah.


Al-Fatihah buat arwah Norizwan bin Mat Nor a.k.a abang Wan yang telah kembali ke rahmahtullah pada 8 Ogos yang lalu

HKK 2010


Pstt gambar nie baru je kami 3 sekawan snap tadi,aku tak nak bubuh gambar lama dulu kan aku free hair macam tak sopan je nak tempek kat sini.


HKK 2012

Masuk koir lagi.Tema masa nie Pop Art, warna warni kan! ceria tak? Tudung pun dapat free tau.



HKK 2013

Aku dah pencen jadi ahli koir maka dapat baju staff biasa je.Tahun nie tak dapat baju batik sepasang lagi dah,kami yang staff biasa dan pegawai protokol dapat baju kemeja batik cotton.Baju protokol lain yea.



HKK 2014

Kemeja batik cotton lagi, warna hitam.



HKK 2015

Sekali lagi tahun nie dapat kemeja batik juga, warna Hijau lagi tapi hijau gelap.


Tahun depan tak tau lah dapat ke tak baju batik lagi.Kalau dapat nanti aku up yea baju macam mana kami dapat.



Rabu, 26 Ogos 2015

Siti Kempas beli lagi RJ

Alhamdulillah,Allah bagi lagi rezeki lagi.

Sabtu lepas 3 pasu RJ aku trim kasi potong pendek-pendek ikut bulatan pasu bunga.Lebihan dari keratan RJ yang ditrim tadi nak dibuang sayang plak,aku asingkan keratan yang elok-elok kemudian wasap RJ tue kat Siti Kempas.Kalau dia nak beli aku jual je lah kalau tak aku bagi je lah kat member opis.

RJ selapis kecil Kuning
RJ selapis kecil Merah


Dalam tengah hari, Siti balas wasap dia setuju nak beli.Terima kasih Siti sudi beli RJ kali ke-2 dari kite.

Hari isnin aku minta Krul pos kan dan semalam Siti wasap katanye dah sampai.




2 dari 3 pasu RJ nie lah aku trimnye,tapi nie gambar lama gambar terbaru aku ada snap tapi terdelete plak dlm handphone.

Bunga RJ nie aku belum pernah jual lagi,nanti lah aku nak cuba letak dalam pasu putih lepas tue cuba jual.Berape ringgit kemudian cite biar ada dulu bunganye.


Nak beli RJ @ Ros Jepun WhatsApp Maifarah di no. 012 -329 6405


Selasa, 25 Ogos 2015

Orang Kepong Beli 3 Pasu RJ

Alhamdulillah,terima kasih yea Ekin sudi beli bunga RJ nie dari kite.Kite jual yea Ekin.

Ekin request nak pasu gantung nak gantung kat balkoni rumah dia..Dok kuarters katanye agak terhad balkoni nak letak bunga kat bawah..Kite paham Ekin dulu pun kite duduk gak kuarters.Rindu plak rumah lama.

Harga untuk pasu gantung lain yea kawan-kawan,aku jual sepasu gantung nie RM15 naik RM5 je tak banyak mana pun kalau kat Sg. Buloh lagi mahal.Kalau bukan pasu gantung harga masih sama RM10 sahaja.


  nie lah 3 pasunye yang Ekin beli untung kamu Ekin 3 pasu nie daun dan bunganye tengah lebat.3 pasu nie bunganye berlapis


Krul banyak kali cakap yang pasu RJ hujung tue bunganye lebat tak payahlah dijual,mana boleh dah janji kena lah jual yang lain kan banyak besok lusa lebat lah pasu yang lain tue.

Dan hari ahad lepas aku dan krul hantar 3 pasu RJ nie pada tuan barunye,bukan hantar kat Kepong pun kami janji temu kat depan Hospital Sg. Buloh je.


Sebelum balik mari ambil gambar kenang-kenangan dulu dengan Ekin.2 pasu dah selamat masuk dalam kereta dia.

Pada sesape nak beli aku jual Sepasu Ros Jepun Berlapis RM10,Sepasu Ros Jepun Selapis RM15 dan tambah RM5 untung pasu gantung.Oh ya nak beli kerantan Ros Jepun boleh.Sila wasap saya jika berminat 012 - 3296405..


Isnin, 24 Ogos 2015

Sekawan Berposing - Tema Merah Mak Ngah

 Jumaat lepas kami sekawan sekali lagi plan pakai baju sama warna,pilihan warna kami kali ni ialah warna MERAH.

Kredit to Aizat (unit IT) sudi tolong ambil gambar kami sekawan pakai camera DSLR dia.Terima kasih Aizat.




Serius aku dan kawan-kawan sangat berpuas hati dengan gambar yang Aizat ambilkan,semua gambar nampak cantik je.

Camera cantik haruslah ambil gambar sorang-sorang.


Kak Lyn



Amirah



Rinie


Linda



Wan



maifarah

cantik tak maifarah?

Kali nie tak ada gaya siblings okey,gaya berdiri di tangga je.Gambar tak banyak aku letak kang muntah merah plak korang.





model tudung jenama Ariani uolls..Ariani sila bayar payment kat mereka dorang dah tolong gayakan tudung kamu tue.


gaya bebas ikut suka lah nak buat ape..aku dah kenape buat gitu ape yang terkejut sangatnye.

Gaya berjalan ala catwalk harus ada,konon nak ambil ramai-ramai tapi dorang naik atas ofis cepat plak tinggal amirah je.




amacam jadi tak gaya kami ber'catwalk berdua berbanding gambar sebelum nie. 


Amirah jalan sweet je



ewah lengang kangkung aku berjalan nak control ayu lah konon padahal jalan bersepah sebenarnye.hihihi..



nie gambar candid,walaupun candid aku tengok cantik gak.

ok tue je gambar yang mak ngah nak tunjuk kat korang,cau cin cau..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...