Pengikut

Jumaat, 15 April 2016

APC kali ke-2

Alhamdulillah sekali lagi dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC).

11 April 2016 

APC yang aku terima ini untuk tahun 2015.Majlis telah diadakan pada 11 April 2016 hari Isnin yang lalu bertempat di Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan (KPK).


Bermula 1 April 2016 yang lalu aku telah bertukar ke Unit Kewangan & Pembangunan(Pembangunan),aku harap aku dapat tunjukkan prestasi yang cemerlang di unit ini pula.

Tahniah pada semua penerima APC 2015 yang lalu.





Selasa, 1 Mac 2016

Dataran Helang Langkawi

Langkawi 4 hari 3 malam

16 Februari 2016 : Pagi

Hari terakhir di Langkawi,lepas sarapan pagi kami gerak ke Dataran Helang.


nie je yang ikut pergi Dataran Helang yang lain tak bangun tidur lagi mengantuk katanye sebab malam tadi dorang lepak kedai minum balik lambat.

Tak Langkawi lah kan kalau tak bergambar dekat sini.


Tapi sayang gambar tak cantik gambar jadi gelap sebab matahari naik ikut belakang Burung Helang.

Dah tak cantik kite ambil je lah gambar berlatar belakangkan laut dan kapal-kapal.

sweet tak abah & mak mertuaku ambil gambar peluk-peluk.


aku tak nak kalah nak gak ambil gambar


 dengan jun ambil gambar bawah Burung Helang je nak diri gambar gelap


Jun dengan mak

Dalam banyak-banyak kapal yang ada,kapal Cina nie yang menarik perhatian aku cantik seni binanye.


Dah puas bergambar kami balik homestay kemas-kemas baju sebab pukul 12 dah kena check out.


Selamat tinggal Langkawi ada rezeki panjang umur aku datang lagi..Jap jap haruslah datang lagi nak bawa anak-anak berjalan..InsyaAllah..


Isnin, 29 Februari 2016

*** Romantic Dinner ***

Stop dulu cite pasal Langkawi,aku nak share cite pasal Romantic Dinner yang dibuat oleh Krul pada sabtu lepas 27 Feb 2016.

Jumaat malam lepas habis OT (jemput datang beramai-ramai ke Promosi HKK16 24 Feb-6 Mac 10am-10pm),masa Krul jemput balik kerje dalam kereta dia cakap besok tak payah masak malam kite makan luar kat tempat special nanti pakai cantik-cantik.Dia kata tempat special macam-macam persoalan aku ajukan sudahnye Krul kata besok malam ayang akan tau k.Ok diam kite tunggu besok.

Bertempat di Little White Cafe-Bangi, Krul telah menempah 1 meja untuk kami dinner bersama-sama berkonsepkan Romantic Dinner.



di bawah adalah menu yang disajikan untuk kami makan dinner

hidangan pertama cheese tart.


menu ke2,roti nie cicah dengan sup tapi supnye lupa nak ambil gambar.

menu ke3,lepas makan roti disajikan pula salad tapi salad terlepas ambil gambar

dan menu ke4 main course


akhir sekali dessert 

 Krul pilih kek pavlova

 dan surprisenye dapat coklat dan sekuntum bunga ros

thank you so much for Romantic Dinner.Love U so Much until Jannah

Hubby nanti boleh buat lagi tak dinner yang lain.hihihihi..


Jumaat, 26 Februari 2016

Naik bot pergi pulau

Langkawi : 4 hari 3 malam

15 Februari 2016 : Pagi

Hari ketiga kami sekeluarga naik bot pergi 3 pulau.Urusan tempahan bot diuruskan oleh adik Krul,Padil minta bantuan kawan dia cari bot dan minta harga package bukan kira harga sekapala.

Nie tempat kami berkumpul untuk naik bot,nama tempat nie aku lupa plak tapi tempat nie tempat jeti nelayan.



semua pergi yea tak ada sape pun terkecuali tak ikut budak kecil pun ikut.



2 perasan aku rasa masa naik bot laju nie,seronok sebab dapat berjalan ke pulau-pulau dan perasaan kedua takut, takut sebab takut bot terbalik dan buatlah tetiba kuar ikan melompat sebelah aku mau aku menjerit sekuat hati atau pun pengsan.

Antara tempat yang dibawa 

 Pulau Dayang Bunting,abang bot bagi masa 1 jam je kat sini pandai-pandailah bajet masa.





Tasik Dayang Bunting nie dah banyak berubah dah menarik dari dulu.




Tempat kolam mandi kanak-kanak.Hai Krul tak cukup mandi kat luar mandi kat tempat budak-budak plak.

Foto family Krul

meh aku kenalkan adik beradik Krul
belakang kanan:Mansor no.3 - Jamal no.5 - Anip no.1 - Krul no.2
depan kanan:Padil no.6 - Ju no.7
no4 dah meninggal.Al-Fatihah.

mak abah bersama menantu mereka

mak abah bersama cucu-cucu meraka,tapi depan abah tue anak angkat merangkap adik angkat Krul nama dia Aril.
buat masa nie cucu ada 3 Ain,Khalisya dan Kimi.

Tempat ke-2,Pulau Singa Besar-tengok burung helang

kat sini abang bot behenti kejap je bukan boleh buat ape pun hanya tengok burung helang terbang dan tangkap ikan.

 Tempat terakhir abang bot bawa ialah Pulau Beras Basah,mandi manda lagi.


masa nie cuaca panas terik,pijak pasir pun panas.

4 beradik yang suka suki mandi manda,para isteri tengok je gelagat mereka sambil jaga 2 budak kecil si Aril dan Khalisya.


mak abah yana Anip tak turun sebab Ain dan Kimi tidur dorang dok je dalam bot.

Disini pun abang bot bagi 1 jam je masa bermandi manda,habis je naik balik bot.Lepas tue dia hantar balik ke jeti tempat naik tadi.

Rabu, 24 Februari 2016

Naik Cable Car-Langkawi

Langkawi : 4 hari 3 malam

14 Februari 2016 : Pagi

Lokasi kedua kami sekeluarga ke Cable Car.Tiket masuk Big Bos belanja.


Tukang beli tiket naik cable car.

semua kena naik yea tak ada sorang pun terkecuali tinggal di bawah.



selonggok je kami sekeluarga,tak boleh pisah jalan asing-asing hilang kang susah nak mencari.


Sebelum naik Cable Car kena masuk bilik nie dulu Sky Dome.



bilik Sky Dome nie macam panggung wayang dorang pasang visual 3D Roller Coaster skrinnye ada depan,atas dan belakang.

Aku tak tahan tengok Roller Coaster nie,pening kepala aku kejap je aku tengok kang tak pasal-pasal muntah susah plak.

Kemudian bergerak beratur tunggu giliran naik cable car





Rupanye mak mertuaku takut naik cable car.Dorang cite mak tak duduk kat tempat duduk takut punya pasal mak duduk kat lantai tak nak tengok permandangan luar.Rasa kesian plak kat mak nak buat macam mana semua kena naik tak boleh tinggal bawah.Naik turun mak duduk di lantai,dalam van sampai rumah mak kena bahan.



Adik Krul Padil dengan isteri dia Nureen


Permandangan di atas cable car.


 Cantik sungguh Pulau Langkawi nie



geram sungguh budak Ain nie.


Dulu jambatan Sky Bridge nie tak kena bayar sekarang dah kena bayar yea.sebelum nak ke sini kena naik tren bayaran dikenakan rm15 dan penjalan kaki rm5.Aku dan family tak turun ke sini kena bayarkan kopaklah duit Big Bos nanti.

Wah sekarang dah ada tempat love padlock,menariknye.Aku tak buat pun hanya berlakon je depan love padlock nie.



bersama MIL


bersama biras dan adik ipar,panas terik masa nie nak bergambar punya pasal diri gak lah kat atas nie.





Dah puas bergambar kami turun gerak ke tempat lain plak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...