Pengikut

Isnin, 21 Februari 2011

Part 3 - Bukit Cahaya Seri Alam

Apa nak cite yea,oh yaa semasa naik bas mai terperasan ada jambatan gantung,best nie klu dapat naik lg pun tak lah tinggi sgt pun bawahnye bukannye ada air pun.Cuma yg ada batu2 je,konon2 mcm kita meniti kat atas air.So behentilah kami di station tue dgn passenger yg lain.Alahai setibanye kat situ jambatan tutup plak,rupanye ada sebahagian kayu jambatan tue patah dan melopong.Baru nak posing kat atas jambatan,tak pelah next time je lah tue pun klu dtg lg kat sini.Posing kat pintu masuk jambatan pun ok lah,janji ado..

 This area is closed

 Berhampiran dgn jambatan tue ada 1 sangkar besar,betul2 terletak di atas,panjatlah kami tangga yg tak berape nak tinggi tue.Dalam sangkar tue ada beberape ekor burung antaranye burung merak.Burung merak nie besar tapi dia sombong tak nak pun kembangkan sayap nye dpn kami but sebelum tue dia sibuk2 kembangkn kat org lain sebelum kami naik tgk dia..menyampah betullah.Kau burung klu aku dapat aku cabut2 kau punya bulu 1 persatu biar kau botak.hahahha(kejamnye aku) 


 
Tembak kang baru tau..sombong sgt..

Nie burung ape tah,tak tau lah plak...
Nie lah basikal klu nye klu korang nak naik,kayuh lah sampai tercabut kaki..

Ingat tak mai ada cite yg hubby nak beli ikan,so kami naik balik ke Empangan Sg. Baru.Hubby lah yg paling suka sekali dapat tangkap ikan siap dah pk nak bakar ikan nanti..Amboi rajin nye tak penat ke hubby oiii..Gasak lah ikut kan je..Nasib lah ada bas klu tak de jgn harap lah nak naik turun naik turun tempat nie..

Ok let's go...
Laju je jln dah tak sabar sabar
Hoyeee hubby dapat tangkap ikan..
nampak tak ikan kat situ
2 brother nie tolong hubby pilih kan ikan yg besar2 sikit

Sudah lah tue hubby tak kan nak ambil semua

Hubby sibuk tangkap ikan kami 2 beradik sibuk tangkap gambar lalala

Semuanye 4 ekor..
Masa abg nie nak masukkan ikan ke dalam plastik ikan nie boleh plak melompat terkejut kami 2 beradik..tue baru betul nyawa2 ikan..

Selesai sudah perjalanan kami,okey lah nak balik..Naik bas lagi..

aby suka benor bila kata dah nak balik,dia dah penat sgt..

Cop cop ambil jap gambar sebelum balik..



ape kes ambil gambar peluk pokok

Time to go back.Sebelum mengakhiri N3 yg cukup panjang nie jom tgk picture yg di snap oleh hubby ku. pencinta flora dan fauna



Kalau korang tak tau nak pegi mana tuk beriadah dtg lah ke sini, tak jauh mana pun...
Bye bye..Assalammualaikum...

Ahad, 20 Februari 2011

Part 2- Bukit Cahaya Seri Alam

-Part 2-

Jom sambung balik cite semalam,erm semalam mai kata ape naik atas teruskan so korang nak tau apa yg ada,wahh best siut kat sini ialah station terakhir iaitu Empangan Sungai Baru.Seperti yg mai citekan kawasan sini boleh memancing ikan dan juga ada tempat ternakan ikan siap boleh bagi makan sekali kat ikan,klu nak beli pun boleh, kasi timbang je ikan harga pun murah.Kami 2 beradik ni takut gak mula2 nak ke tmpt ikan nie nak bagi makan yelah kang jatuh sia2 je dah lah tak pandai berenang silap2 kami nie kena makan dgn ikan plak.Tinggi nye immaginasi mai nie kan.Dah jom tgk gambar kami kat situ.Hubby tok sah lah tanya siap duduk tu tgk ikan..

 senyum yg letih lalala

Nampak tak sebelah sana tue adalah kawasan ternakan ikan jom kita pegi sana

aby dah kepenatan,kena paksa jln gak oleh kaklongnye

Dah rehat2 tue ayuh kita kesana kawasan ternakan ikan

Hubby sempat lg nak beposing

Nie semua antara anak2 ikan yg dibela dlm tong besar bila dah besar baru dimasukkan ke dalam tasik
comel2 kan siap mai suruh hubby tanyakan boleh beli tak ikan2 kecil tue nak letak kat akuarium rumah.Hahaha kena gelak dgn hubby ni ikan mana boleh bela syg ku,ni ikan tuk makan.OOO ye ke Maluuuuuuu.Mana lah tau.



 aby  yg takut mula2 hanya kat tepi tue je bg makan dah lama2 tgk kami dok kasi ikan kat tgh2 baru dia berani nak ketgh.aby aby.harap besar je lah tp pengecut..
jaga2 aby kang ikan tuee lompat
 betulkan siap duduk kasi ikan makan,nie hujung sekali kotak ikan

Hubby boleh plak nak beli ikan Talapia Merah,siap tanya mai plak blh beli tak lg pun klu beli kat sini balik masak mesti rasa isinye sedap fress je.La tak kan lah mai tak bagi beli plak dah lah suami kan dia nak makan tak kan tak bagi beli.So mai kata boleh beli but kita beli lepas habis semua nye tempat kita jalan yea,tak kan nak bawa naik bas setiap hentian station malu ahhh nanti.Hubby setuju.

Time nie plak lah aby dah lapor dia ajak makan dah siap pening2 kepala aduhhhh kacau betul lah aby nie,yelah dah tgh harikan mana tak lapor dah lah penat bjalan,so tunggu lah bas kami turun kat bawah tmpt mula2 masuk tgu bas.


Makan lah kami,amek kau kenyang diam aby.lepas tu mai tanya dah boleh teruskan perjalanan je aby,aby kata Ok jom kita redah lagi baru ada tenaga..Apa2 je lah aby oiii janji kau tak ajak balik sudah dah lah tak habis lg jalan2.

Ok next station kami bhenti kat Taman Cendawan.Byk cendawan batu je kat sini yg betul2 nye tak ada pun.


Kat sini juga ada pelbagai jemis bunga2,hubby plak ganti aby snap gambar,nie semua pic yg hubby snap,ada bakat tak dia..






 


Sambil leka2 snap gambar aby hilang plak,cuak gilo mai panggil tak berjawab mana plak aby nie kena kidnap ke mampus aku nak menjawab dgn mama.Hubby plak time nie sibuk layan org call dia cuti2 pun ada org nak call,yelah bomba kan mana blh x jwb call kang emergency payah plak.Mana lah aby nie mai jerit2 panggil nama dia, rupa2nye dia dah ada kat atas pokok,ala bukan pokok sgt pun dia ada kat Menara Pandang Jauh.Terhegeh lah kami pegi kat dia,mak datuk tingginye dah tu tangga nye kecil2 n rapat,gayat gak nak naik

nampak tak aby yg baju merah tue

permandangan kat sini cantik sgt


Permandangan dari atas tgk tue cantikkan.rasa nak pg sana but panas lah next time je lah..


saje2 je..
Mcm ada kat oveC plak

Turun je dr menara nie cam biasa posing lagi..




hahaha muak tak tgk gambar kami..ada aku kisah...

Ada lg tempat yg mai pegi dan nanti mai tunjukkan pada next N3 dan juga gambar yg hubby ambil

part yg ke3 tunggguuuuu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...