Pengikut

Khamis, 30 Jun 2011

APC 2010

Tahniah diucapkan kpd 58 org penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang utk tahun 2010 (APC) yg disambut arinie 30 jun 2011 di Istana Budaya.

Berikut senarai nama penerima APC


Penerima akan menerima Sijil Perkhidmatan Cemerlang beserta RM1000 seorg bagi menghargai sumbangan perkhidmatan yg diberikan oleh mereka.

nama terpaksa dipadamkan  coz penerima malu nak tunjuk nama

Bagi yg mendapat APC yg kali 2,korang telah memberi cabaran pd mai utk mendapatkan APC kali ke2 dan seterusnye...Sangat tamak bunyinye,yelah dapat duit RM1000 sape tak nak kan.


Gambar nie semasa mai dapat APC tahun 2008 yg disampaikan oleh Ketua Pengarah PKKM pada tahun 2009.Nie betul2 rezeki kahwin tahun 2009.Alhamdulillah ada gak org pandang sumbangan kerja mai sbg Pegawai Khidmat Pelanggan(PKP).Dari situ mai telah buka mata pada semua org bahawa PKP juga layak utk diiktirafkan,walaupun ada suara2 sumbang mempertikaikan penganugerahan tersebut mai x melatah sikit pun senang cite ada aku kisah dgn kau.Kerja adalah salah satu ibadah so kita harus buat dgn tekun.

Memetik petikan teks buku APC 2010-Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim
"Untuk mencapai kecemerlangan memerlukan persaingan yang sihat,bersaing bukan kerana mahu mengekalkan apa yang sedang dicapai tetapi bersaing untuk terus maju daripada apa yang telah dicapai masa kini.Seperti kata tokoh pemikir pengurusan Edward De Bono,"only those who plan for success will survive,while those who plan only to survive will fall".Kecemerlangan sesebuah organisasi/kementerian berada diatas bahu anggotanya.

Ok lah tue je yg mai nak sharekan kat korang..

Sekali lagi tahniah diucapkan, teruskan usaha anda dimasa hadapan..


Layu sudah Bungaku


Dijaga mcm mana pun tetap layu juga bunga nie...Klu korang yg follow blog mai nie mesti ingat mai ada dapat bunga masa 2nd aniversary,masa tue bunga yg mai dapat segar2 belaka klu boleh kunyah dah lama mai kunyahkan.Ada gak terasa nak cabut bunga2 tue ambil kelopak bunga tersebut buat mandi bunga apa org kata nak tambahkan seri wajah..kahkahkahkah(^__^).

Hubby lain kali bagi taman bunga teruslah boleh ayang jaga dan siram hari2,klu layu 1 X ape yg lain masih byk lg..Bunga nie masih lg mai simpan kat dlm bilik sayang plak nak buang.

Rabu, 29 Jun 2011

Salam ISRAK MIKRAJ

Selasa, 28 Jun 2011

Geng Skirt Maxi tertinggal sorang

>< Ida ><

Sian ini org blh plak tertinggal masa bergambar pagi td...Utk tidak menghampakan kan kau ida dan blh menyebabkan kau touching tahap gaban moh lah kita bergambar bersama2.


Nie je lah geng yg dpt teman kan kau berposing Ida yg lain semua ad hal masing2 yelah dah petang kan sibuk lah nak habiskan kerja sebelum balik..kau je yg rajin berjalan tmpt org..opsss terlepas sudah...



Kat tmpt kami pun ko sempat gak nak berposing yea..ikutkan aje kang touching susah plak...

Geng Skirt Maxi Again


>< Adelin,Eja.Jue,Mai & Amirah ><

Nampak tak Geng Skirt Maxi dah bertambah mula2 dr 3 org skrg dah ke 5 org,welcome to the club Eja & k.Lyn...Disebabkan semuanye sgt segak mengayakan skirt masing2,after breakfast mai tarik semua ke luar utk berposing bersama2.

Mula2 ada yg malu2 x nak bergambar sudahnye hilang malu elok je semua baris ke luar standby dok posisi masing2..Macam tue kan bagus spoting kan elok..

Dah X mau cakap lebih2 cepat posing

Nie baru worm up belum ready betul2 nak ambil gambar tue pasal lah ada yg melopong antara kami..





3 org nie lah yg mai kata malu2 nak bergambar mula2,anyway thanks for taking picture with us..

Now sesi kami berdua taking picture..

ada gaya model magazine tak??? berangan sudah..nie bukan nak perasan yea.kak jue siap kata mai nie mcm model tudung plak..Mira kamu nampak kurus dr hari biasa,nie yg jeles bangat...


sila vote to us to win the model PKKM.kahkahkahkah...jgn marah mira just joking.Tp nampak tak gaya kami nie mcm anak dara lg..lg perasan!!! mau pengsan hubby masing2 klu kami nie kena ngorat...



Klu minggu lepas kak Lyn jadi mangsa utk snap gambar kali nie kak Liza plak jd mangsa yea.Anyway thanks a lot yea,klu nak join the club minggu depan kita pakai sama2 nanti mai roger bila nak pakai skirt..Kak liza betul2 nampak terpaksa klu yea pun betulkan lah tag nama tue..buat lawak lah kak liza nie..

K lah tue je nak kabor kat korang..Mai & Amirah tinggal kan anda dgn sejambak eh bukan sepasu bunga utk korang tgk..



Bye - bye
     

Isnin, 27 Jun 2011

Telur Setengah Masak

Mai memang betul2 X geti buat telur setengah masak,selalunye buat mesti diulang mesti X berjaya..Output yg selalu terjadi telur tue takkan masak langsung.Kelakarkan benda yg senang cam gitu pun mai X blh buat,actually just letak air panas je lepas tue tunggu beberapa minit pun X berjaya menghasilkan,sudahnye kasi rebus terus @ pun buat telur goreng baru puas hati.

Aritu (dah lama dah pun) pg Giant Kinrara dok sibuk2 beli brg dapur sekali tertoleh kat bahagian telur ada bekas membuat telur setengah masak,apa lg panggil hubby dok minta belikan benda tue.


Bekas nie senang just curah air ikut sukatan yg diberikan sehingga air tue akn turun kebahagian bawah(kuning).Bila air dah kering kasi angkat dr bekas tue dan hidangkan je.Senangkan tak payah susah payah nak jaga2 dok tgk jam dah berapa minit rendam..





Tarra nie lah output nye..Kira Ok lah tue dr x jadi langsung..


Ahad, 26 Jun 2011

Spaghetti Mushroom Sosaj



Bahan bahan: 
  • Spaghetti
  • 3 batang - Sosej yg di potong kecil
  • 5 ulas - Bawang Putih yg didadu/dihiris
  • 1 tin Sos Mushroom Prego
  • Black Paper
  • Sedikit daun Parsley
  • Minyak Masak
  • Air
                                                     
 cari tin sos mushroom nie klu nak buat mcm resepi mai nie yea..


 Cara memasak:
  1. Isikan air kedalam periuk,tunggu sehingga mendidih kemudian masukkan spaghetti rebus sehingga kembang.Masukkan 2 titik minyak masak supaya spaghetti tidak melekat dan bersinar.
  2. Rebuskan selama 10-15 minit @ kembang.Setelah itu angkat spaghetti dan tiriskan.
  3. Panaskan minyak dan masukkan bawang putih dan sosej.Goreng sehingga sedikit masak.
  4. Seterusnye masukkan sos mushroom Prego dan 3 paket black paper @ 1 sudu kecil black paper yg telah ditumbuk.Biarkan mendidih selama 5 minit kemudian tutup api.
  5. Letakkan spaghetti yg direbus td kedalam pinggan dan curahkan sos mushroom prego.
  6. Hiaskan dengan meletak daun Parsley.


><SELAMAT MENCUBA><

Sabtu, 25 Jun 2011

OMG Beratnye Aku..

Masa nak balik dr Giant Kinrara,elok je depan muka pintu tue ada sebiji mesin penimbang berat badan..Mai pun minta hubby 20x2=40sen utk timbang berat badan..Nak tau gak lah kan berat nie maintain ke atau naik.Yelah dulu rajin gak timbang berat kak opis tp sekarang dah X blh nanti kena marah plak dgn CC department mai,katanye mesin tue bukan utk mesin timbang berat badan sebaliknye mesin tue utk timbang barang bg kegunaan posman menimbang barang semasa dorang pickup barang bungkusan.Siap tampek note tue X bg timbang,so tak kan tak paham bahasa X ada lah mai nak timbang lg tp ada gak yg buat ignore je,tue korang punya pasal klu dpt tangkap kena sound setepek jgn plak nak marah balik kat CC tue korang yg X paham bahasa org tue menjalankan tugasnye..


Dapat je duit terus berdiri betul2 kat mesin tue sambil tgk screen,minta2 lah maintain je berat nie.



ALAMAK

 Patutlah hubby dah X larat nak dokong mai rupanye berat badan mai dah naik melambung-lambung macam harga barang kat pasar.BENCI BENCIIIIII....


Walaupun berat badan mai masih dikira ideal mai masih X berpuas hati,mai kena diet nie tak pun mai nak pose ...


Jumaat, 24 Jun 2011

Maharaja Lawak Akhir

 
Malam nie bertempat di Stadium Malawati, Shah Alam jam 10 malam, jom semua dok depan tv (Astro Warna-saluran 132) bersama2 gelak berdekah2 menyaksikan peserta akhir yg akan bertanding merebut hadiah RM350,000 Maharaja Lawak


Siapakah yg layak bergelar Juara Maharaja Lawak? Pilihan mai semestinye JOZAN...

Khamis, 23 Jun 2011

Gaji Oh Gaji


Pengumuman pengumuman!!!!
Gaji dah masuk apa lagi korang tunggu,cepat pegi kuarkan duit jom kite pegi shopping....

Alangkah bestnye klu dapat gaji duit tue semua dibuat shooping dapat beli itu ini nak ape je amek je then bayar...Huhu Tak merasa lah mai begitu sampai bila2,gaji pun bukan ribu riban sgt just cukup2 makan je..Nasib lah X jd mcm ayam kais pagi makan pagi,kais petang makan petang dan kais malam makan malam...What ever mai bersyukur rezeki ada je walaupun duit dah tinggal lima hinggit...

Berbalik pd cite Gaji,dapat je gaji mai terus buka buku lejar (not truly lejar book but i make same as leajer book at my diary,eh speaking plak)  bahagi2kan duit mana yg nak kena bayar,simpan duit dlm bank,bagi family dan duit dapur.Kiranye byk lah juga duit tue nak disalurkan keluar dr disimpan..Sudah2 nye dlm tangan berape je hinggit yg tinggal.Nasib lah ada hubby yg sentiasa tiap2 bulan akan membagi nafkah, duit tue lah mai buat tambah2 utk bershooping..


Korang mcm mana cukup tak gaji utk menampung hidup korang,anywhere berlanja ikut kemampuan jgn nak bergaya tapi hidup berhutang keliling pingang tak mau gitu yea..

Ok byeee..


Rabu, 22 Jun 2011

ALONG bukan mau tolong


  click picture utk tumbesaran gambar...


Flyers nie diselitkan kat cermin depan kereta hubby masa kami pegi downtown cheras,habis semua kereta disepanjang bahu jalan tue diselitkan,bikin semak je kat atas kereta org sibuk2 je nak suruh org berhutang..

Ayat sikit punya baik + manis bila nak bg pinjam kat org siap beri mcm2 advantages sampaikan ada yg X layak membuat pinjaman pun dibenarkan buat kat dorang.But bila org X mampu nak jelaskan dlm erti kata lain bayar balik amek kau sikit punya eh bukan sikit byk kurang ajar memang tak belajar langsung adap dan sopan memaki hamun org sesuka hati siap pukul memukul dan yg paling best tak payah susah payah nak cat rumah color baru dorang akan dtg beramai tolong catkan rumah warna merah.Peh memang lawa gile tue baru namanye art cat bertompok-tompok..Yg paling jijik sekali ada upacara penyembelihan binatang yg non halal kat depan rumah..

So silalah berpikir 100x semasa buat keputusan tak pun buat lah pinjaman pada tempat yg berdaftar cthnye CIMB,PUBLIC BANK,MAYBANK dll..

Sekian terima kasih & salam hormat...

" MASA DEPAN TERLETAK DITANGAN ANDA,ANDA MAMPU MENGUBAHNYE & INGAT ORG TERSAYANG "

Selasa, 21 Jun 2011

Geng Skirt Maxi on Tuesday

blip blip tel mai berbunyi ku angkat ku hello,yea kak jue ada ape call...

kak jue: mai besok jom kita pakai skirt dgn baju kemeja belang2
mai: ok je kak jue nak pakai skirt but mai X ada kemeja belang2,mai pakai kemeja hitam lah yea.
kak jue: Eh bukan ko ada ke mai?
mai:mana ada dah baju tue dah kecik kannn mai dah gemuk.
mai & kak jue: sama2 gelak terkekek kekek..
mai: akak dah tel mira belum ajak pakai sama2?
kak jue: dah,dia dah tau
mai: Ok kak jue set besok kita pakai skirt sama2 yea

Haa tue lah dialog semalam,mcm budak2 tak kami? nak pakai baju pun nak pakai sama2.Bak kata pepatah sepakat membawa berkat..kahkahkahkah..


Maka nie lah skirt yg kami gayakan dgn kemeja masing2..gambar kurang kualiti coz guna handphone je..
nie pula gaya gedik kami.

nie org mungkin korang akan kata ape kena mengena dgn ini org..Ini orglah yg jd mangsa kami utk snap gambar kami..Anyway thanks yea kak Lyn..
Amacam gaya mai OK tak???

 mai mengenakan tema hitam+coklat+pink..
i like hitam coz hitam berjaya membuat mai kelihatan kurus..

i WANT the NEW MYVi


Abah & Hubby SILA AMBIL PERHATIAN !!! Sila lah berhati dermawan utk sedekahkan sedikit wang bg memenuhi hajat dihati kaklong @ sayang utk memiliki MYVi ini...
Rajin2 kan jari jemari click disini..
Terima kasih


Ahad, 19 Jun 2011

.Happy Father's Day ABAH.



Beliau ialah EN. ZOLKIFLI BIN OSMAN,


seorg abah kepada kami 3 beradik MAIFARAH BT. ZOLKIFLI,MAIZAITUL YASMIN BT. ZOLKIFLI & MAIZAITUL NADIAH BT. ZOLKIFLI.Abah kami 3 beradik mengucapkan Happy Father's Day to U..Semoga abah happy2 selalu dan selamat bersara pd bulan 7 nie yea....

Dan Thank You So Much abah kahwinkan kaklong dgn Khairul yea..

Abah U are GOOD FATHERS & LOVE U So MUCH


Sabtu, 18 Jun 2011

Jam itu milik saya


Jam nie dibelikan oleh abah yg membuatkan aby sentap tahap gaban pd mai...Hello aby X mau lah gitu,sekali sekala je abah belanja lg pun kaklongkan mana ada jam perempuan selama niekan kaklong pakai jam lama abah, kan tue jam lelaki nie baru nak merasa jam tangan style perempuan.Tak mau jealous2..nanti abah mesti belikan aby benda lain, kan aby dah dapat camera now turn kaklong lah plak abah belanja beli..

Abah thanks yea belikan kaklong jam..I like it so much...LOVE U ABAH..

Jumaat, 17 Jun 2011

Memang Abah SAYANG Mama

                                                           kualiti gambar kurang memuaskan..


Bukan handphone je mama dapat siap kasut pun dapat...Wah byk untung lah mama,abah dapat durian runtuh kot nie asyik belanja je kita semua..baik dr nak makan sampai lah nak beli barang pun abah belikan...

Mai pun dapat gak,korang nak tau apa yg mai dapat tunggu N3 selanjutnye....sampaikan aby pun tersentap...



 

Abah SAYANG Mama

Pn. Marsilah & En. Zolkifli


 Bersempena hari bapa sedunia,abah telah memecah tradisi....kenape dan mengapa???sepatutnye abah akan menerima hadiah drpd familynye tp nie sudah terbalik abah telah menghadiahkan mama handphone baru diulang handphone baru...Macam gempak je nak ulang bebagai..mama pun apa lg gumbira X hingat siap tunjuk2 kami..

Sebelum korang kata "ala X lah canggih mana pun handphonenye" wei klu namanye hadiah tue X kira lah canggih ke tak bila org bg tue dah kira bersyukur sesgt ,nak tunggu duit sendiri mau tak belinye,org dah bg ambil je..Lagi pun mama bukan nye bisnes women yg besar sgt just jual ais cream malaysia 20sen je..Nak wat pe lah guna handphone yg canggih sesgt pun,just dpt terima incoming call & making call sudah dan dpt snap picture sikit sudah..

Nie lah handphone baru mama..Nokia C3
Nie plak handphone lama mama..


Mama klu X paham cara guna cari je kita orang,nanti kami ajarkan dan juga nak PINJAM BOLEH tak????



Rabu, 15 Jun 2011

Adobe yg telah lama ku tinggalkan.


Gunalah ape saje sofware yg canggih sekali pun mai akan balik semula pada Adobe Photoshop nie.Teringat kembali masa zaman jahilah dulu2 time belajar,terdetik dlm hati nie wahhh canggih betul adobe nie mcm2 benda boleh buat nak tempek, nak edit,nak eraser nak clone semua boleh buat.Time tu lah tau mcm mana sebenarnye superimpose tue dibuat..

Asal plak kan tiba2 kuar cite adobe nie,mana tak nye arinie sakit mata dok tolong mengeditkan(rosak bahasa klu Rais Yatim baca nie mau kena bersyarah aku) utk member nak gantikan banner nye...Disebabkan dah lama X menggunakan adobe & ditambahkan lg dgn asyik tel berdering je hasilnye kurang memuaskan tue pada pandangan mata aku lah,tp member mai kata OK je..Hopefully U like yea my friends..

Ditambahkan lg cite sorg lg member dtg minta ajar,mai nie ada ilmu X suka kedekut so ajarlah kan mana lah tau nanti klu X tau benda lain org pun blh kasi ajar..Cuma sikap mai  nie klu nak belajar kasi dok kat tempat mai @ mai sendiri akan ke tempat dorang ajarkan,minta beljar melalui tel adalah dilarang sama sekali..Real lg bagus senang nak mengajar..Tue lah dulu2 ada gak cite2 nak jd Cikgu but X kesampaian nak wat cam mana dah kurang cerdik.Tak kisahlah mcm nie pun mai dah rasa cam jd cikgu gak..kehkehkehkeh..




Selasa, 14 Jun 2011

Part 4 - Hentian Terakhir

Poyo je aku nie pegi 2 hari tapi cite sampai berpart part...Agak2 korang nak tau tak lg last destinasi kami kat Cameron nie???? Tak dgr lah ape korang cakap kuat lah sikit!!! Kah kah kah kiranye mai dgr lah sgt ape korang cakap...Ok mai stop mengarut2 nie,last destinasi kami pg ke Taman Agro Tourism..Disini ada mcm2 yg boleh korang lihat antaranye strawbery,sayuran,buah-buahan & kaktus..

strawbery

Kat sini dibenarkan utk memetik sendiri buah strawbery & ada juga jual strawbery yg dah siap di packing..Bukan tue saja nak makan aiscream pun ada dijual pilih je yg mna korang rasa sedap utk dimakan..yum yum yum sedap....

nie X jual yea..ngam2 ada 3 benda ala strawbery nie so kami pun posing je lah..padahal muka je yg nampak kira ok je lah kan...thanks pd abg tue yg sudi snap ini pic..daat lah kami ber3 bergambar bersama2..

Bersebelahan dgn strawbery ada tanaman sayur-sayuran.Sory yea  ada 1 je pic yg sempat disnap..

 segar2 betul sayuran kat sini,masa kami berdiri disitu ada pekerja sdg memetik sayuran tersebut utk dijual..

Antara buah-buahan terdapat kat sini


 cuba korang perhatikan kat tangan hubby mai,ada apae?? ye buah anggur..Dah terang2 kat situ ada CCTV, punya lah berani hubby pi petik..Korang jgn ikut tau perangai hubby mai nie,nasib baik telepas klu kena tangkap agak2nye kena denda kot, tah2 kena bersihkan taman nie, haaa tu betul baru ada akal..

 Tomato yg belum masak lg..

Maju ke depan tempat yg paling mai suka sekali ialah pokok kaktus..Macam2 jenis kaktus ada disini baik yg kecil hinggalah ke besar badak..



 nie namanye menempah maut,ada ke nak makan kaktus tak blh blah dgn aksi muka aku..



Bawah dari tempat kaktus td ada plak jual bunga2..Geram2 rasa nak beli je tp dok pk klu beli nanti sampai KL 2 3 ari dah mati lg sayang..




Habis je dr jalan2 disitu kami pun geraklah balik ke KL.Mula lah mulut nie dok pok pek pok pek kata dgn hubby kita post pon je lah balik kita cuti lg..Hubby kata x boleh coz besok dah nak keje..So balik lah kami but i'm very happy habis kan masa disini..

Utk mengakhiri N9 nie mai tinggalkan dgn posing yg gedik dr kami,plz korang jgn gelak tau..

Tak tau ape motif gmbr nie diambil..


Bye bye..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...