Pengikut

Isnin, 26 November 2012

Risau + Panik

Sebenarnye hubby tengah berkursus di Cameron Highland dr jumaat lepas hingga besok(selasa).

Hati aku dah tak senang nie,dr petang tadi aku cuba tel hp hubby tapi asyik masuk voicemail je.Kali terakhir hubby call aku ptg td pukul 3.56pm,dia bg tau hp nak habis bateri dan arinie dia ada ujian memandu jentera bomba secara bergilih-gilih.

Dengan keadaan cuaca hujan nie lagi lh aku bertambah risau takut jalan raya licin dan kabur pandangan dengan adanye kabus.

Aku berdoa agar hubby dan rakannye selamat disana tanpa alami sebarang masalah.

Harap-harap hubby dapat membalas msg aku dengan segera barulah lega + tenang rasa hati nie.

Ahad, 25 November 2012

Buang gambar dalam Picasa Web Album

Disebabkan tak boleh nak upload gambar lagi, aku dari semalam kemas kini semula Picasa Web Album buang segala gambar yang terlebih upload dimana gambar tue tak dimasukkan dalam blog.Kalau tak jadi begini memang aku tak tgknye Picasa tue lantaklah gambar dalam tue semua.Dan disebabkan tue juga aku nekad buang N3 yang berlabel Contest,yang aku masuk contest dari bloger lain.Maka dah berkuranglah N3 aku..

Sambil tue aku ada search dari bloger lain macam mana nak bagi balik boleh upload gambar.Adalah 2 blog yang aku dah baca,dorang suruh create new email account google.Tapi tak sure plak aku,kalau dah create baru nanti ada effect tak ke atas nuffnang.Kang tak pasal2 tak dapat aku merasa duit dari nuffnang.Kena search lagi nie rugi nanti.

Sabtu, 24 November 2012

Sedih..Tak boleh upload lagi gambar

Jadi lagi perkara nie..dulu jadi sekali nie jadi balik.. kuar benda alah nie


Whoops! You're out of space. You are currently using 100% of your 1 GB quota for photos. Upgrade storage       
Photos are stored in your Picasa Web Albums account and are included in your 1 GB free quota for photos. Additional storage that you purchase is shared between several Google products and is in addition to your free quota. Learn more                                                                                                                                         

Kalau aku upgrade kena bayar US dollar plak tue..mahal...Ada sesape dapat bantu aku selesaikan perkara nie..Tak bestlah tak boleh upload gambar lagi.Menyampah menyampah menyampaaaaaahhh...

Jumaat, 23 November 2012

CoolBlog bersama Heliza Helmi

Tadi lepas maghrib aku dan aby pergi The Mines semata-mata nak beli CoolBlog.Tak pernah lah aku pergi sesuatu tempat beli benda yg nak dibeli dah dapat barang lepas tue terus balik.

CoolBlog nie aku mula diperkenalkan oleh aby masa tue Heliza Helmi belum lagi jadi duta,mula-mula aku tak berape suka yelah maniskan tapi bila dah byk kali sedut rasanye sedap plak.

Pada korang yg tak penah cuba,pergi lah cari dan cuba rasa.Pasti sedap tak tipu punya,tapi klu tak sedap tue sorry k deria rasa berlainankan.

Linda Amirah Myfara BERJUBAH di hari jumaat...




Cantikannnnnn... :-)


Ajari Aku - Anuar Zain





Rabu, 21 November 2012

Ada SEBULAN lagi


Birthday hubby tinggal sebulan je lagi.Aku tak de planning ape2 surprise pun dalam kepala otak nie.Tak tercapai akal aku nak memikirkan.Semuanye terbantut gara-gara disebabkan TAMBAH TOLAK DARAB BAHAGI = ????? 




Selasa, 20 November 2012

TAMBAH TOLAK DARAB BAHAGI = ?????

Hubby dengan aku sedang buat kira-kira + - x /...Sehingga kini belum dapat lagi jawapannye..Nie kalau salah langkah mau masuk gaung susah nak panjat keluar.Maka kami perlu pikir betul2 sebelum masuk jatuh gaung.

Moga-moga keputusan yang akan dapat nanti tidak membebankan kami berdua...Abahhhhhhh mamaaaaa tolonglah anak dan menantu kamu nie....

Ya Allah permudahkan urusan kami dan berikan jawapan yang menyenangkan hati kami berdua..Amin...


Rabu, 14 November 2012

WW:Contest Cocopie punya pasal





Selasa, 13 November 2012

Hari ini makan Ikan Siakap Bakar

Ikan Siakap Nie sedang dibakar dalam oven..Tak sabar aku tunggu ikan siakap nie masak,perut dah berbunyi-bunyi..

Ahad, 11 November 2012

Taip jap blog sambil kira orang

Hari nie hari terakhir aku duty mengira pengunjung datang ke Promosi Kraf Inspirasi Alam.Dok lah aku sorang2 mengira pengunjung yang datang,ada masa datang ramai ada masa tue langsung tak ada.Bosan pun ada tapi ape boleh buat dah kerje kena lah buatkan jugak.

Dalam 12 hari nie hujan siang malam je,sian aku tengok promosi kali nie tak berape dapat sambutan tak seperti HKK(Hari Kraf Kebangsaan) yang saban tahun diadakan.

Kang habis duty aku nak habiskan kupon yang diberikan,aku nak beli lauk je nasi aku masak kat rumah aku nak suruh hubby pilih lauk ape yang dia nak makan.Senang aku tak payah masak hari nie.

Harap2 arinie cuaca cerah,kain baju basuh semalam tak kering lagi.Sang Matahari teranglah kau arinie Sang Hujan jangan lah kau turun di siang ari klu malam tak pe sejuk sikit boleh tido lena.

Kawan2 yang bertugas hari nie selamat bertugas.Selasa dan khamis kite dapat cutikan,aku plan nak ajak hubby jalan2 sebagai ganti sabtu ahad yang aku bertugas.Nak pergi mana erkk nanti lah aku pikirkan.

Ok lah aku cau bye..






Rabu, 7 November 2012

WW:Meh ah beli Sebungkus RM1 je

 

Sabtu, 3 November 2012

FullHD Media Player

Amirah,mai dah beli pemain FullHD Media Player nie kat Low Yat Plaza tadi.

Habis je duty pukul 2 ptg terus ke Low Yat Plaza,sampai je sana terus ke kedai SRI COMPUTER SDN BHD yang kite pergi sama2 aritu.Harga yang mai dapat pun sama macam amirah dari RM160 dapat RM150.

Dan sekarang nie krul dan aku sedang melayan movie yang diambil dari zaim.Nampak gaya tak payah ke pawagam lagi lah aku dan hubby.Jimat duit macam nie..

Untuk pengetahuan kawan2 yang lain pemain nie boleh main movie dalam bentuk AVI dan MKV.Nak dengar lagu MP3 pun boleh dan nak tengok photo & text pun boleh juga.Korang simpan je dalam pen drive dan cucuk saje dalam pemain nie.Hebatkan..

K cau dulu nak layan movie.bye bye..

Khamis, 1 November 2012

Cemburu tengok perut orang buncit

Kadang-kadang hati kecil nie cemburu tengok perut orang buncit membesar,sedangkan aku buncit membesar dengan adanye lemak saje..


Aku tak touching pun...Tak pe aku akan usaha gigih lagi...

Harap-harap tahun depan aku dah boleh bergelah ibu.

Sekian...bye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...