Pengikut

Rabu, 30 November 2011

11 Family Punya Makan : Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood

Setelah penat berjimba jimba bermain air di petang ari,time mlm plak kami teruskan dgn aktiviti makan-makan.Kami semua ke Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood.


Menu makanan semua telah diuruskan oleh kak fiza,so bila sampai je ke kedai tue masing2 ambil tempat memasing dan tunggu signal tuk mamammm...

Antara menu yg kami makan                                                                                                                                             


semuanye sedap2..minuman air oren yg cukup pekatnye..
Setiap meja disajikan menu yg sama..

 meja pertama (sambungkan dlm 2 meja)

yana asal ko tutup mata...oooo aku tau nape...



meja seterusnya
 meja ke 2

 meja ke 3,thanks kak fiza..


 meja ke 4

habis makan acara bebas,sape2 yg nak pi jln2 kat situ blh bergerak sendiri2 asalkan tak sesat sudah & sape yg nak balik tido pun blh..But mai & hubby X de maknanye nak blk awal so kami pun jln2 ke  tapak penjualan (x tau nama tmpt) singgah cuci2 mata.

Bergumbira D Pantai

Harap maaf hanya gambar saje yg nak ditanyangkan.
 jom layan gambar kami bergumbira di pantai







2 couple falling in love



Main main Terjun Air

Petang lps je dpt bilik kami semua salin2 pakaian & turun ke bawah pi terjun air.Mula2 kami terjun air pantai kemudian sambung terjun ke swimming pool.


si budak penakut sdg memberanikan diri bermain air,cuba teka sape???? sape lg MAI lah...sambil2 mandi2 nie dlm hati risau takut tiba2 ada buaya @ jerung dtg menyerang.Bak kata yana & fura imaginasi tinggi sgt..dah lah tak geti renang klu lah tiba2 ada mmg kojol lah aku kat situ mmg jd santapan pd binatang2 tue.

Cuba tgk ape yg ada kat belakang kami....banana bot,nak naik tp 1 kepala rm15 mak datuk mahalnye, mainnye dh lah sekejap x de lah kami nak naik..baik rm15 tue kami pi makan lg kenyang.


namanye hani(anak shazwan) budak kecik nie x takut air,klu blh nak ke depan2 sampaikan air tinggi dr paras ketinggian dia.Sampaikan Shazwan(ayahnye) sound,tak mau pegi jauh(sambil mengekori) ayah ko nie bukan geti renang..habis semua gelakkan dia..

Air pantai nie masin dan byk pasir so kami beralih ke swimming poll plak..

Walaupun kat sini ramai org tp ia lebih selesa berbanding pantai..


family abg aziz,anak2nye sgt teruja bemain air

Fura bersama adik2nye

Selasa, 29 November 2011

11 Family Berholiday : Permaisuri Resort Port Dickson


Kat sini lah Permaisuri Resort Port Dickson kami 11 family berholiday selama 2 hari 1 malam.Resort nie tmpt belakon JOZAN(johan & zizan) dlm cite Drogba vs Rooney di salarun Astro.

Actualy mai & hubby menumpang join berholiday dgn unit bhg lain di opis mai.Thanks kat yana & kak fiza juga kat korang2 yg lain coz sudi mengajak kami laki bini nie join korang.Mcm tau2 je kami nie suka berjalan2.hehehehe.

Jom mai tunjukkan kat korang panorama di sekitar resort nie...

pemandangan sebelah kanan

gambar yg sama cuma di zoom dekat

pandangan hadapan, lihat lah warna air & langit sama kebiruan 

Kat pantai tue ada disediakan wakaf kecil utk berehat2 & makan2.Aritue juga ada beberape keluarga membuat family day.Ada yg membuat aktiviti di pantai cthnye main tarik tari,main teng teng(permainan tradisional),main bola pantai dll.Time cuti2 nie lah sgt sesuai kite bkumpul sesama keluarga utk rehat2kan diri & saling mengenali keluarga lain,begitu juga dgn team kami but team kami lebih byk menghabiskan masa dgn bermandi manda sama ada di pantai @ di swiming pool..Klu blh selagi tak di suruh naik selagi tue lah nak main air je sampaikan tangan dah kecut2 pun buat tak kisah..

Resort nie juga menyediakan kemudahan swiming pool yg dibahagikan kpd dewasa & kanak2

yg bulatan kecil tue utk kanak2 manakala yg besar utk dewasa,permainan gelunsur air hanya utk kanak2 sahaja. 

pandangan sebelah kiri,sgt cantik.

nie view bangunan resort dr arah belakang,lupa nak ambil view depan..

Bekalan Berpicnic


Nampak menarik tak???? Nie semua bekalan yg mai sediakan utk berpicnic ahad lepas.Nak tau kemana kami berpicnic tunggu next N3.Oh ya mai bukan berpicnic dgn hubby je mai berpicnic dgn org opis,best wooo reramai nie berpicnic...

Lepas solat subuh mai mulakan operasi menyediakan bekalan nie.Mula2 mai rebus dulu semua makanan nie selapas tue barulah mai mengorengkan dlm beberape minit saje.

 
                                                sosaj                                          bebola ikan

 bebola sotong


Kemudian dgn pertolongan hubby, kami cocokkan makanan nie ke lidi satay.Maka beginilah hasilnye,silap2 klu org tgk mcm nak menjual plak..

Ada cara mcm org jual kat pasar malam tak??? 

Setelah siap bebola dimasukkan & disimpan ke dlm bekas dan sosaj plak disusun atur di dulang dan dibalut dgn plastik makanan.

Utk menambat hati kanak2 mai bawa semangkuk jelly buat pencuci mulut..Ala mak bapak pun blh makan gak..

jelly

Ahad, 27 November 2011

Salam Maal Hijrah

imej : google

1 Muharam 1433

Semperna maal hijrah nie sama2 lah kite menghijrahkan diri ke arah kebaikan & semoga kite sama2 tergolong dlm golongan yg baik2.


Jumaat, 25 November 2011

3 Kunci


  mai :  aby    : yasmin 
     Green : Sweet : BabyGreen

 BabyGreen???? I will tell later

Khamis, 24 November 2011

Awek koir

Memperkenalkan awek-awek koir yg very spoting moting 


belakang - farah : mariam - 
depan - wawa : syira : haizan : aini : mai : ku : ieta : wani : amy : nurul -

Rabu, 23 November 2011

1st Performant Koir : Malam Mesra Media

Persembahan pertama semperna malam mesra media yg diadakan semlm. Kumpulan koir kraf  dipertanggungjawabkan menyanyi 2 buah lagu utk sesi persembahan.

Lagu pertama Dikir Puteri

Dirancakkan lagi dgn lagu kedua Kalau Berpacaran


Overall persembahan koir mendapat tepukan yg baik.. 

Sedikit sedutan video persembahan koir smlm.





Klu korang kata kami tak bagus kami tak kan sedih but kami akan cuba memperbaiki kelemahan kami.Lagipun nie baru persembahan yg pertama tunggu taring kami akan kuar bulan 12 nanti di Promosi Johor Bahru..

Isnin, 21 November 2011

Jawatan Kosong untuk Umat Islam


Banner ini diambil masa mai sekeluarga solat di salah satu masjid di Langkawi...Usaha utk meramaikan jemaah di masjid & surau...

Sabtu, 19 November 2011

10 Tips : Atasi Kulit Bahagian Bawah Lengan Gelap


  1. Sediakan buah lemon dan timun,kemudian perah buah lemon dan ambil airnya.Potong timun nipis-nipis kemudian dicampurkan dengan perahan air lemon yang sedia ada.Kacau hingga rata.Tambahkan sedikit hirisan kunyit kedalamnya.Setelah bahan-bahan tersebut bercampur,sapukan pada bahagian bawah lengan kamu selama 20 minit dan kemudian bersihkan ia dengan air suam.
  2. Setiap kali selesai mandi,gosokkan pada bahagian bawah lengan kamu dengan campuran air kapur sirih dan perahan limau nipis.Lakukanlah secara rutin.
  3. Gunakan deodoran yang mengandungi asam 'linolenant' dari minyak biji bunga matahari untuk mengurangkan warna  hitam pada bahagian bawah lengan.
  4. Gosokan bahagian bawah lengan kamu dengan pelulur badan atau lulur yang mengandungi buah pemutih kulit,agar hasil lebih maksimum.
  5. Pastikan kamu membersihkan sisa-sisa deodoran atau bedak yang masih terlekat pada bahagian bawah lengan kamu setiap kali mandi. 
  6. Selesai mandi,keringkan badan kamu menggunakan tuala yang lembut pada bahagian bawah lengan.Jangan terlalu kasar mengosok bahagian tersebut.Ini kerana ia akan merosakkan lapisan kulit dan membuat kulit bahagian bawah lengan dalam keadaan tertekan.Hal itu akan merangsang keluarnya peluh yang berlebihan dan kemudian berubah warna.
  7. Adalah lebih baik jika sekali sekala kamu mengeringkan bahagian bawah lengan dengan dianginkan sahaja tanpa harus menggosokkannya dengan tuala.Berbaringlah dengan possisi terlentang dan membuka bahagian lengan sehingga ia kering.
  8. Setelah kering,pakailah deodoran 'antiperspirant' pada bahagian bawah lengan kamu.
  9. Jangan memakai pakaian yang terlalu ketat,terutama di bahagian bawah lengan kerana akan merangsang peluh untuk keluar dan akhirnya ia akan berubah gelap.
  10. Ketika mencukur bulu bahagian bawah lengan,berhati-hatilah.Jangan sampai mencederakan kulit di bahagian tersebut.Ini juga boleh menjadi salah satu punca bahagian bawah lengan berubah gelap kesan dari bekas luka di kulit.Selain itu,segeralah memakai deodoran untuk kulit sensitif selepas selesai bercukur.

Khamis, 17 November 2011

Relax kan diri

Bila emosi menganggu jiwa, nie makannye...ubat relax..

Dah X tau mcm mana nak control perasaan nie jalan terbaik jumpa doktor minta ubat hilangkan stress..Buat beberape arinie terpaksa memakan sedikit dadah (terkawal) untuk menenangkan jiwa...tolong jgn tangkap saya yea pak polisi.. :)

Ya Allah tabahkan hatiku & kuatkan iman ku...Buat hubby thanks memahami perasaanku & selalu dekat dihati..

Rabu, 16 November 2011

Bengkel Teknik Vokal : Cikgu Syafie

sumber dr FB kak nurul

Nama naik kena masuk koir...Bermula semalam & arinie kena hadirkan diri ke bengkel teknik vokal yg dikendalikan oleh cikgu syafie...bermacam2 teknik nyanyian diajar oleh cikgu syafie agar nyanyian tepat...sampaikan kering tekak dibuatnye...but it's ok...



Selasa, 15 November 2011

What happen to my PC


Bengong ah...Blog X blh buka kat PC opis nie..ada sape2 tau ke nape jadi mcm nie?????bosan ah mcm nie...Yang kuar seperti gambar di atas je...Kena virus ke??? Ke ada org ceroboh blog aku nie..

Isnin, 14 November 2011

Wajah-wajah ceria keluarga En. ZOL di Langkawi

Ajakkan mai ke Langkawi disambut baik oleh abah..So raya haji ari ke2 kami sefamily dgn Gmarl ke Langkawi menaiki feri dan tambang pegi & balik di sponser penuh oleh abah tersayang..  

keluarga En. Zol
distage pertama cable car



mama yg ceria coz naik kali ke2 cable car, baby kali pertama

bersama abah tersayang


Lepas naik cable car kami pegi shoping plak 


Gmarl blm lg jadi ahli family secara sah but kira ok je lah coz dia dah anggap kami semua family dia.

Last station sebelum balik kami pegi dataran helang..


Holiday yg terbaikkk walaupun sehari & berkejar2 masa nak balik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...