heartbeat

Car C Click click Yooo!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pengikut

Rabu, 4 Januari 2012

Bercuti D Pulau Jerejak - Pulau Pinang


Part 1 – Jeti Pulau Jerejak
Selama 3 hari 2 malam kami ber4 (hubby & mai serta Fura & Pit(suami)) bercuti di Pulau Jerejak yg terletak di Pulau Pinang.Sebelum mai cite dgn lebih panjang lebar,pengalaman yg X dpt dilupakan kami ber4 ialah kami telah sesat barat utk ke Jeti Pulau Jerejak tue.Pusing punya pusing rupanye tang situ je jetinye berdekatan dgn Queenbay  &  menjadi tak keruan lagi pasangan Fura telah sesat hingga ke jambatan Pulau Pinang & dorang terpaksa berpatah balik ke bandar dgn menempuh jem yg teruk,kami pula tah mcm mana blh jumpa plak jalan ke jeti tue padahal main jalan je.Disebakan sesat punya pasal kami telah miss 1 trip naik feri ke Pulau Jerejak berkenaan.Oh ya naik feri nie telah dikira sekali dgn penginapan kami ke Pulau Jerejak tue X perlu nak bayar tambang feri lagi.

Sesampai je ke jeti tue telah tertampal nama2 pengunjung yg menginap disana,cuba korang cari nama mai @ hubby mana???


 X de kan..Actually Ms Nurul Shafura(fura) yg telah uruskan booking percutian nie dia juga lah yg mengajak kami ke sini,kau Fura tau2 je kan kami nie suka berjalan2.. 

Nie pintu masuk ke kelaluan menaiki feri..


Sedikit information nak naik feri nie ada time nye bukannye kerap memanjang je ada,so kenalah bajet2 nak kuar & balik tue bila klu lambat balik korang tido lah dlm kereta sementara nak tunggu besok punya trip naik feri.
Sementara nak tunggu pasangan Fura sampai mcm biasalah kasi posing2 dulu ala2 model..kehkehkeh padahal mcm ketam kepanasan..

 


Jam pun menunjukkan tepat 3.45, dihujung sana kelihatan feri dah sampai dgn langkah kanan & lafaz bismilallah kami ber4 langkah menuju ke feri.Bunyi mcm takut jeeee,takut tue ada gak lah sikit bukan ape takut tekaram ke lautan je ,mai kan x geti berenang..Sepanjang perjalan ke feri sempat gak gedik2 bergambar.


Sebenarnye kat belakang kami ada jambatan pulau pinang klu melihat dgn mata memang boleh nampak tp bila snap pic halus lah plak..

Bila dah naik feri apa lagi jakun lah kami ber4 sibuk bergambar nak wat kenangan lah konon..










Tengok tue semuanye tak geti bahasa termasuk mai bukannye nak pakai jaket keselamatan ada abg bomba pun sama tak geti2 nak suruh pakai jaket.Patutnye abg driver feri kena lah check suruh penumpang semua pakai jaket keselamatan nanti klu terjadi kemalangan dah susah pula..Uishhh mulut X ada insuran kang kena saman baru tau.So korang yg teringin nak kesana sila utamakan keselamatan yea..

Mengambil masa lebih kurang 15 minit kami pun tiba ke destinasi Resort Pulau Jerejak berkenaan.X sabar nak tau mcm mana keadaan resort disitu best @ bosan,sama tak mcm search dlm internet.Hah gambar di bwh nie jeti Resort tersebut,tgk dr jauh sgt cantik viewnye.Bila kami berjalan di jeti tue nampak ikan2 dibawah cuma X blh leka coz diawal jeti nie lantai jambatannye bergoyang sikit klu salah langkah mau terhumban dlm air..


Nak tau Cerite selanjutnye sila tunggu di next N3...

5 ulasan :

KhaiZa berkata...

seronoknya dapat pergi bercuti-cuti malaysia
Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini

Luv berkata...

ala mai copek la update tgh syok2 membaca leh plak TO BE CONTINUE

Amalin berkata...

wahhh,bercuti lg?? huhuhu, nk ikut... hehehe :P,best xtmpt ni kak mai?? nk g jgk la lps ni...

myfara FLK berkata...

amalin...sgt bestttttt...nak2 yg baru kahwin mcm kamu rasa romantik je...

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...