heartbeat

Car C Click click Yooo!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pengikut

Jumaat, 6 Januari 2012

Jalan-jalan di Penang

Part 4...


For this N3 mai nak citekan tempat yg kami sempat berjalan2 di Georgtown.

Dimulakan dgn mlm ari pertama kami sepakat nak berjalan2 & makan malam di Batu Feringgi.Di sini bestttt sepanjang bahu jalan terdapat peniaga2 kecil menjual barangan,ermm senang cite mcm pasar malam tp kat sini byk menjual barangan souvenir,pakaian,beg,baju,kasut dll.Klu nak makan ada restoren & gerai makan.Pilihan kami gerai makan saje jimat sikit duit,lagipun boleh shopping byk2 nanti.Dalam jalan2 & belek2 itu ini mai tersangkut beli penanda buku yg comel berbentuk binatang utk dihadiahkan pd kawan2 opis.

  Keesokkan arinye kami terjah Komtar.



Apa yg menariknye disini,sebenarnye dibahagian atas pengunjung dpt meneropong sekitar bandar Georgtown secara dekat tp sayang kompleks nie tutup plak aritu x dpt lah kami meneropong.. 


Disebabkan X tau jalan kami sepakat(baik betul siap berpakat) naik teksi minta dihantarkan ke  tempat yg best2 lagi pun x mau lagi sesat2 barat buang masa je nanti.Ok uncle teksi telah menghantar kami ke tempat The Chocolate Boutique.


 Disini syurga coklat pelbagai jenis coklat dijual dgn harga yg OK..Paham2 je lah yea mahal...


Dlm mahal pun ada gak kami borong hehehehe...Sedap2 jd x mau lah lepaskan peluang..
 
Kemudian uncle teksi behentikan kami di tempat makan.Kami pilih makan di kedai Line Clear...X lah tipu je X jadi makan pun sebabnye ramai sgt org beratur panjang kat belakang tue dr beratur panjang2 baik kami makan kat kedai sebelahnye, org pun X ramai tgk lauknye pun sedap2 gak.


Lepas makan sambung shopping tgk tue 2 org tgh belek2 cermin mata.

nampak tak???? 2 tangan ku pegang beg plastik fura simpan dlm beg suami dia..Sungguh seronok betul bershopping disini dgn cuaca yg panas..

Petang tue terjah pulak ke Bukit Bendera dgn naik kereta sendiri.Alhamdulillah dgn berpandukan map yg dibeli fura sampai gak kami disini.Nasib fura terpikir beli klu tak,tak sampai lah kite yea...

Kat sini paling buang masa sekali nak beli tiket kena beratur panjang,bila nak masuk naik cable car pun kena beratur panjang gak sampai aircond X terasa langsung yg budak2 kecil dah bising kepanasan dah lah tue siap ada yg potong line barisan lagi,sabar je lah dorang nie X ada kesedaran sivik langsung.Dlm 45 min baru kami dpt naik cable car..
nie landasan cable car yg diambil dlm cable car.

Akhirnye sampai gak kami menjejakkan kaki ke Bukit Bendera nie..Oh yeaaaaahhhh....


 Bukit Bendera nie tinggi..Hah kat sini ada teropong boleh lah nak tgk sekitar Georgtown.Kena masukkan 2 keping 20sen baru blh guna teropong ajaib nie..

Serius guna teropong blh nampak dgn jelas jambatan pulau pinang,kapal besar,feri,rumah,pejabat, org bogel opss....terlebih sudah yg tue tipu gurau je kang X pasal berlumba2 plak org naik bukit bendera nie..

Nie replika model cable car yg lama skrg punya dah canggih siap beraircond.

Selain dr tue di atas nie ada gak tempat menarik antaranye
Tapi X naik pun coz fura....

TAK LARAT....
tgk tue dia tunjuk perut, agaknye babynye dah penat ikut berjalan.Sorry yea baby...
Benci tau turun pun kena beratur panjang gak, lagi teruk dr mula2 nak naik td..
sabar je lah...

Besoknye sebelum balik tinggalkan Penang kami pekena dulu pasembor dll


Klu dah pegi penang tak sah klu tak beli jeruk..

 Uishh mesti beli nye...tgk lah warna warni boleh rasa dulu sebelum beli..Mai je borong 4 paket fura ada gak beli tp x sure berape..

Lepas beli baru kami gerak balik tinggalkan Pulau Pinang.
Bye Penang klu ada rezeki kami dtg lagi..

4 ulasan :

Sue-Rya AQ berkata...

teringat kenangan dolu2..naik bukit bendera ni mase kakak umo 3 bulan..kecik lg dia mase tu..hehehe

aLyNnZ berkata...

penang syiokk gak kan..insyaALLAH ada rezeki bulan 4 akak g kot sebb time tu adik bongsu konvo..so sambil menyelam minnum air lerr..

Nor Iman Hashim berkata...

bestnyer nak pi penang gak...tgk jeruk meleleh air liur nie...hahahaha
mai mn souvenir???

nisa yachiru berkata...

best, bulan 9 ni nak g penang. ley g jgk tempat2 ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...