Selasa, 22 Oktober 2013

:: Sup Daging - Daging Korban ::

Ahad pun aku sambung masak daging korban ada lagi sebungkus daging korban yang dapat dari org ofis krul,orang tue buat korban jadi dia bagi lah sedikit daging korban.2 hari makan daging korban je panas terasa badan nie pening pun ada sedikit.Disebabkan daging korban nie dapat banyak malas nak fikir panjang aku masak je sup sudah.Potong daging aku serahkan sebulat-bulatnye pada krul.

- Sup Daging -

Resepi sup daging nie macam biasa yang aku buat sup yang lain..Bhan-bahan ikut suka hati campak je ape yang nak makan..

Ada sedikit paru diberikan adalah sebesar tapak tangan,ha sudah nak buat ape nie nak goreng sikit je dapat nanti. sudahnyea aku tambahkan dengan daging lepas tue buat sambal.

- Sambal Daging + Paru sikit -

- Sambal Belacan -

Sambal belacan nie 100% air tangan krul.Dari bakar belacan sampai menumbuh krul yang buat..Tapi tu timun aku yang potong k..



Tiada ulasan :