Pengikut

Rabu, 11 Jun 2014

DIY meletak Rubber Door Stopper

Hari nie aku nak share DIY cara memasang Rubber Door Stopper..Sangat senang utk dilakukan dan tak berpeluh pun.Jom kita mulakan..

Bahan yang korang kena ada ialah heronye Rubber Door Stopper,pembantunye double selotip dan gunting.


Langkah seterusnya guntingkan double selotip dan lekatkan dibelakang bontut Rubber Door Stopper tue dan kemudian tanggalkan kertas double selotip 



Nampak tak lubang bulat kecil tue,itulah kesan tombol pintu.So disitulah kite akan letakkan Rubber Door Stopper


Bagi tidak mahu tersengit letaknye Rubber Door Stopper,korang rapatkan dahulu atau masukkan Rubber Door Stopper ke dalam tombol kemudian terus rapatkan kedinding.Seterusnya korang tolak pintu kuat-kuat bagi melekat kuat pada dinding.


Tarra nie lah hasilnya Rubber Door Stopper telah melekat pada dinding


Sekarang nak tolak pintu kaut-kuat pun dah tak kisah tak berlubang lagi dinding..Semua bilik dah ada Rubber Door Stopper.






4 ulasan :

Sue-Rya Qistina berkata...

rajinnya DIY..hehehe..tahan tak kalau guna double tape tu?

myfara FLK berkata...

buat masa nie masih lagi elok melekat di dinding.tak tau lah esok lusa..

maszmadi berkata...

memang senang kalu rajin..... kalu malas semua benda susah.. hihi

O'gosh Iskandar berkata...

camtu eh...ooo...nak pasang gak la...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...