Pengikut

Selasa, 7 Jun 2016

Candle Light Dinner at Hotel Equatorial Melaka - 7th Years Anniversary

Surprise surprise surpriseeee...Disebakan 6 Jun jatuh 1 ramadan jadi Krul buat awal sambutan anniversary kami pada 4 Jun sabtu lalu, Krul surprise kan aku dengan candle ligth dinner di Hotel Equatorial padahal duduk kat Mahkota Hotel pandai permainan Krul nie.

Serius aku terkejut dengan surprise yang di buat oleh Krul.Ikut perancangan nak makan malam kat Pantai Klebang je alih-alih Krul pandu masuk Hotel Equatorial, aku ingatkan dia nak cilok jalan disebabkan jem masa tue eh dia terus masuk parking area tanya nape masuk sini Krul balas dengan senyuman cakap nak dinner sempena anniversary kat sini.

Patutlah masa semalam tue nak packaging baju dia siap pilih suruh pakai baju kemeja dan seluar nie masa makan nanti aku pun kata kan makan kat pantai klebang baik pakai t-shirt dah malam pun kan nanti balik boleh terus jalan ke pasar malam dia bertegas suruh gak bawa baju nie.Dan masa nak kuar makan malam tue,aku cakap boleh tak pakai t-shirt dia berkeras kata pakailah baju yang dia dah pilih tue lepas tue siap lawa-lawa ko dah kenape Krul ape agenda ko nie.

Aku ikutkan je,dalam hati berkata-kata dia buat lagi ke candle ligth dinner bestnye kalau dia buat sungguh-sungguh.

Masuk je cafe hotel nie aku tengok biasa je tak ada ape-ape yang menarik pun,rupanye di belah hujung sekali ada 1 khemah dan meja yang dihias cantik untuk meraikan kami.Terkejut aku senyum sampai ke telinga, muka aku panas rasanye mungkin merah kot masa tue sebab ada orang perati.


Ginilah ruang dinner kami.Khemah kain pink berselang dengan kain hitam.Dah kata terkejut dan malu tak sempat aku nak ambil gambar penuh tempat nie sebelum aku duduk.Ikutkan kain napkin meja dan kertas menu tersedia cantik atas meja tue.


lilin dipasang masa kami duduk, elok gak lilin macam nie tak jatuh kalau meja bergoyang kang jatuh ape pun tak dapat.


  meja dihias dengan taburan kelopak bunga ros,meja wangi dengan bauan bunga ros.

Lepas duduk tak lama lepas tue orang yang served awal masa masuk tadi bawa bunga aku nampak je bunga apa lagi terkejut tutup mulut aku Krul ambil bunga tue lalu bagi pada aku.Merah lagi muka aku sambil ucapkan happy anniversary dan say love kat aku.Nasiblah kat public kalau dalam bilik aku dah peluk ko Krul sambil lompat-lompat gembira.



sejambak bunga ros yang wangi,besar kelopaknye sehingga ke hari ini masih segar bunganye.


nie lah menu yang Krul pilih untuk dinner kami.Waiter hantar satu persatu menu kepada kami selepas selesai 1 menu hidangan habis dimakan.Suka aku tak payah bangun nak ambil makanan semua  dihidangkan.Bukan lah jakun sangat tapi sekali sekala dilayan gini seronok gak rasanye.



masa dihidangkan aku tak perasan pun ada simbol love kat sup nie balik masa tengok balik gambar nie baru terperasan


nie krul punya


  dan ini aku punya


siap ada kek tapi kami tak makan hanya bawa balik sebab dah kenyang sangat.


dah lama tak tiup lilin rasa macam tiup kek birthday plak.hhihi..Keesokan harinye kami makan sebelum balik KL,sedap gak rasanye kek ni.




 sebelum balik ambil dulu sekeping gambar berdua di muka pintu masuk cafe hotel nie


sekali lagi muka merah kuar cafe lalu kat lobby hotel nie orang pandang aku bawa sejambak bunga ros.Control ayu jalan je tak pandang kanan kiri.Nampak tak aku nie pemalu orangnye.


Disebabkan nak jalan kat pasar malam kena balik Mahkota Hotel dulu kasi simpan bunga ros nie tak sanggup nak biar dalam kereta lama-lama takut layu kena panas.

Walaupun awal 2 hari aku tetap terima dan happy.harap perkahwinan ini kekal bahagia hingga ke jannah dan tiada gangguan orang ke-3 serta dikurnaikan anak yang soleh dan solehah.

Untuk suamiku #tag : Pastikan kau dengan aku jangan ada cinta lain.Betul-betul saya harapkan dari awak.

Thank You Allah bahagiakan dan satukan kami juga panjangkan usia perkahwinan ini.

Buat abah dan mama serta abah dan mak terima kasih merestui perkahwinan kami dan doa dari kalian.

Hadiah? Ada aku dapat.Aku dapat siang hari di JPO.Kami pergi JPO dulu baru turun ke Melaka.Hadiah ape nanti lah akan tahu juga, raya nanti aku pakai ok.

aku belanja 1 gambar kat sana JPO


1 ulasan :

aLyNnZ berkata...

happy anniversary mai n pasangan..
semoga terus kekal bahagia hingga jannah..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...