Pengikut

Khamis, 31 Januari 2013

TIPULAH mati semut kerana gula

Pernah dengarkan peribahasa semut mati kerana gula??? pernahkannnn, sekolah rendah pasti cikgu bahasa melayu ada ajarkan...

Tapi bukan peribahasa nak aku citekan disini..

Aku naik geram petang semalam,air yang aku masak (pagi) dalam cerek air penuh dengan semut.Tak pasal-pasal aku kena buang air dalam cerek tue.Bagi elak pembaziran air dibuang begitu saje aku jiruskan air tue ke pokok kaktus...

Apasal lah semut nie nak terjun beramai-ramai mandi dalam cerek air aku,pergilah mandi beramai kat kolam renang.Buat habis gas dapur aku macam tue je..

Yang peliknye balang gula aku tak de plak semut nak masuk..Semut semut kenape lah ko menyusahkan aku..nak hambat tak boleh ko kecik sangat..Pergilah merayap kat rumah orang lain..

2 ulasan :

Sue-Rya Qistina berkata...

sama la kat rumah sue tu mai. semut2 masuk kat dlm cerek air. manis ke air tu. hehehe

PUANSTOBERI berkata...

semut mmg suka air masak.. jadi belilah water filter yg siap ada hot, cold, room.. takde la dia masuk.. hikhikkkss :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...