Pengikut

Isnin, 11 Januari 2016

Jalan-jalan di Bandar Melaka

Melaka : 3 hari 2 malam : 1 Januari 2016  

Hari ke-2 : Pagi : Shopping pakaian kat Brands Outlet,Melaka Megamall.
                            Aku pakai baju baru-Krul pakai seluar baru.
              
              Petang :

Lepas Krul balik solat Jumaat kami siap-siap berjalan di Bandar Melaka.




  kat sini The Pirate Adventure kami tak masuk,harga tiket mahal sorang dalam RM30++,ambil gambar je sudahlah buat kenangankan.


Kat area nie memang ramai orang lepak-lepak dan berambar







Kat area nie pun ramai tourist





Disini aku beli freight magnet untuk aku dan geng opis


kemudian naik beca,cantik-cantik dorang hias beca mereka ada Hello Kity,Doremon,Power Rengers,Transformer dan macam-macam lagilah.



Krul beri kuasa kat aku untuk memilih beca mana nak naik,aku pilih beca Hello Kity.


Comelkan patungnye,lagipun patung Hello Kity beca nie nampak bersih sikit dan tak berkeladak hitam.


 abang nie part time je bawa beca.Katanye lagi  time cuti lah income dia banyak sikit dapat,betulalah tue kan orang bercuti.


Sampai kat sini abang beca turunkan kami dia bagi masa dalam 10-15 minit jalan2 area kat sini.





Ke depan lagi ada Muzium Kesultanan Melayu Melaka


  
ramai orang kat Istana nie,kami tak nak masuk lagi pun abang beca dah tunggu nak patah balik kat tempat naik tadi.


Dah tak masuk Istana mari ambil gambar kat pokok bunga raya,terus teringat pokok-pokok bunga kat rumah layu ke hujan tak.






Sebelum balik ke tempat naik beca tadi kite ambil lagi sekeping gambar.

Lepas habis jalan-jalan sekitar kawasan ini kami gerak ke Menara Taming Sari. 


1 ulasan :

Sue-Rya Qistina berkata...

bestnya dia jalan2 kt melaka..kita nak p jalan2 kt bandar hilir tu yg malas sbb melaka panas, dgn anak2 yg masih kecik ni..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...