Pengikut

Jumaat, 15 Januari 2016

Muzium Kapal Selam di Pantai Klebang Melaka

Melaka : 3 hari 2 malam 

2 Januari 2016 : Hari ke-3 : Petang


Kapal Selam SMD OUESSANT

Muzium Kapal Selam ini terletak berhampiran dengan Pantai Klebang.

Tiket masuk RM3 untuk dewasa / RM1 untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun / bawah umur 6 tahun Percuma.Waktu operasi bermula jam 9.00am - 5.00pm Isnin-Khamis manakala Jumaat/Sabtu/Ahad bermula jam 9.00am-6.30pm


kepala kapal selam







ekor kapal selam


 Jom kite terokai dalam perut Kapal Selam ini,pintu masuk ditangga belah depan dan pintu keluar di pintu belakang nie yang ada orang nak turun tue.

Nampak besar badan kapal selam ini tapi ruang dalam perutnye sempit dan laluan sehala je kalau nak selisih memang payahlah sekali tapi tak pun sesape pengunjung selisih sebab pintu laluan keluar dibahagian belakang.

Dalam perut Kapal Selam nie ada bilik tidur, ruang makan, ruang meeting, dapur, driving seat, nagivation section, engine compartment, torpedo launcher & lain-lain 



Di bahagian depan kapal selam,depan kanan kiri penuh dengan mesin-mesin besi



kena panjat nak ke dalam perut kapal selam ni kanan kiri ada katil boleh lihat gambar dibawah


 berada dibahagian tengah perut kapal selam, kanan kiri penuh dengan mesin dan bilik-bilik tertentu lihat pada gambar dibawah.










gambar ini dibahagian hujung kapal selam


Bergambar dipintu luar


nak gak sentuh badan kapal selam nie,sejuk bawah badan kapal selam nie  walaupun berjemur ditengah panas.

sebelum balik nampak ada pokok daunnye terjurai-jurai ajak Krul bergambar berdua-duaan jap


gambar last aku suka terasa romantik plak 3 2 1 kena cium.buat perangai plak dia main cium aku.

 handsome husband i berkaca mata hitam


Ok setakat ini dulu nanti aku story next cite lain yea.Bye.

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...