Pengikut

Isnin, 12 Mac 2018

masak-masak minggu ke-22 #6bulansurirumahtanggasepenuhmasa

Assalamualaikum...
Minggu ke-22 ni aku payung Krul dan budak-budak opis dia sarapan pagi nasi goreng selama 4 hari.

05.03.2018 / Isnin
Pagi : nasi goreng udang geragau + fishcake


Tengah hari : Asam pedas ikan pari,nanti ada siaran ulangan tengok je nanti hari ape siaran ulangannye.jangan kecam aku sengaja masak banyak senang nak goyang kasi.



06.03.2018 / Selasa
Pagi : sekali lagi nasi goreng udang geragau


Tengah hari : sotong masak lemak cili api pun ada siaran ulangan dan taugeh goreng letak tauhu


07.03.2018 / Rabu
Pagi : nasi goreng tom yam



Tengah hari : asam pedas ikan pari dan sayur kobis goreng kicap



08.03.2018 / Khamis
Pagi : nasi goreng ikan bilis



Malam : sotong masak lemak cili api dan ikan masin


09.03.2018 / Jumaat
Sup ikan merah + cili kicap + telur goreng dadar




10.03.2018 / Sabtu
Asam pedas ikan merah ini baru masak bukan siaran ulangan yea.



Ada tetamu datang rumah,kawan Krul.Ada event hari ini,tengah hari dia ajak kawan dia datang rumah makan tengah hari lagi pun nak minta tolong bawa TV ke bilik Krul.Lauk tambah aku goreng telur dadar je.


11.03.2018 / Ahad
OFFDAY-pindah keluar dari rumah sewa ke bilik Krul..tinggal lagi 3 minggu cuti akan berakhir.

Dah duduk bilik Krul nie susah sikit nak update blog tak ada wifi free macam rumah sewa tue nak kena guna data handphone kena jimat-jimat.

Tiada ulasan :