Pengikut

Selasa, 28 Mei 2013

:: mari menyimpan syiling emas ::

Sekarang aku dan Linda ada hobi baru iaitu menyimpang syiling emas.Aku simpan 20 sen manakala Linda simpan 50 sen.1 permulaan untuk menabung kembali,seingat aku dulu zaman sekolah aku suka menabung syiling 50 sen.Bila menengah plak aku simpan syiling rm1 (sekarang dah tak ada syiling rm1).


Sekiranya aku ada syiling 50 sen aku akan bagi Linda begitu juga dengan Linda jika dia ada 20 sen dia bagi aku.Bukan bagi gitu je kena tukarlah dengan syiling lama.

Linda selalu merungut dia punya syiling lambat nak banyak aku pula cepat je banyak,tapi aku cakap kat dia ko punya syiling walaupun skikit tapi jumlahnye banyak/besar tak macam aku punya walaupun banyak jumlahnye sikit/kecil.Tak pe sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Kami berjanji akan mengira duit simpanan nie bila penuh selagi tak penuh tak boleh tukar dan tak boleh mengelat tukar kat bank.


2 ulasan :

Nor Iman Hashim berkata...

selamat menabung mai n linda....

Aisyah Nabila berkata...

Salam. Jom cari syiling error dan key date dalam edaran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...