Pengikut

Rabu, 29 Mei 2013

Tolong buka pintu yang betul !!!

Aku dan Linda dah tak larat nak bangun pergi betulkan pintu pejabat nie.Ada je yang masuk pejabat nie salah buka pintu,orang luar memang lah tak tau pintu mana satu patut dibuka.Ok tak pe orang luar tue kami boleh lah maafkan kadang-kadang tue ada gak kami teriak minta tolong dibetulkan kembali pintu.Ada yang dengar dia tolong yang tak dengar maka kami nie lah yang bangun pergi betulkan pintu.

Pintu nie pun satu hal kalau salah tutup akan berbunyi macam mesin nadi kat hospital yang tunjuk pergerakan nadi pesakit,memekak je tau... 

Orang pejabat pun sama dah kerja lama pun kat sini sama je tak geti buka pintu yang sepatutnye,kami nie dok lah teriak minta dibetulkan pintu tapi dorang buat dek je tak tolong betulkan pun..Yang dah tau pintu tue tak terbetul pun tak nak gak tolong betulkan lagi ikut pintu yang salah tue adalah..Tak pe aku senang je ko tak nak tolong besok-besok ko nak masuk tak bawa kad pekerja memang aku buat lambat-lambat buka pintu..Dulu ada remort pintu senang lah tekan kan aje dah boleh buka pintu tue maka buat baik kat aku aku balas balik baik..

Nie dah lekat sign berimej kurang lah sikit kami nie nak bangun.Diulang kurang sikit je tau ada gak yang tak geti bahasa masuk juga sesuka hati.Tah lah dorang nie tak faham kot atau patut kena letak dwi bahasa,bahasa inggeris dan bahasa malaysia baru faham kot..


PULL bermaksud TARIK


PUSH bermaksud TOLAK

Nie sign yang kedua aku tampal,yang pertama aku minta bah. IT buatkan dan bila dapat tau bah. R&D ada buat yang lain aku tel. bah. tersebut minta dibuatkan 2 set utk aku tampalkan di luar dan dalam.

Harap-harap lah ada manusia yang faham sign berimej ini tak faham gak nanti aku nak tampal sign sebesar A3..



***konon nak buat wordless wednesday kang korang tak paham plak ape nak aku citekan..


10 ulasan :

aNa berkata...

sabor je la yer.. kat M ni pun kena wat gak nmpak gayenyer...

myfara FLK berkata...

buatlah kak ana..susah nak mengajar orang tua..

Sue-Rya Qistina berkata...

hmmm...nak bagi petunjuk camne pun tatau la diorg ni kan. dah ade petunjuk tu x reti2 nak follow ke. x susah pun

myfara FLK berkata...

baru je nie ada org kata idea budak sekolah menampal sign tue..habis tue tak buat aku gak yg kena bangun betulkan pintu..

*Mrsfarahzaki * berkata...

sabor yea mai.... hehehehe.. nak buat camne kan..kang ckp lelebih kata kita berkira pulak kan... alahai.. manusia...

myfara FLK berkata...

dorang tak berkira plak berape kali kite nie bangun..tu lah manusia...

PUANSTOBERI berkata...

lama tk masuk pintu ni.hihihiiii

myfara FLK berkata...

kekda rehat dulu nanti dah sembuh dan start kerja sila buka pintu yg betul yea.kalau tak i tulis nama u..kikikiki..

sis intan berkata...

pintu sebelah kiri tu kuncikan terus, so org tak boleh tarik atau tolak dah..

myfara FLK berkata...

sis intan pintu belah kiri tue tak boleh kunci,dah bagi tau bhg pembangunan tapi tiada respon pun utk tukarkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...