Pengikut

Isnin, 27 Mei 2013

Orang panggil pokok nie Pokok Lidah Jin atau Lidah Mak Mertua.





Kawan-kawan sekalian kenal tak pokok nie????

Orang melayu panggil pokok nie Pokok Lidah Jin dan orang putih panggil pokok Mother-in-law's tongue,setelah dialih bahasa dipanggil lidah mak mertua..


Nie lah pokoknye yang ditanam yang sibuk-sibuk beli pasu dan tanah kat Giant.Dapat dari Linda kawan sebelah aku nie.Bertambah lah koleksi pokok depan rumah aku.Besok-besok pindah mau pecah pasu dalam lori.

Tak sabar nak tunggu pokok nie membiak dengan jayanye.Biarlah tumbuh banyak-banyak.Kata linda pokok nie senang nak dijaga lama-lama jaga pokok nie akan tumbuh lebat..

Eh! pokok nie buat peace dan sama condong kekanan macam corak pasu..



*** soalan kak masz  tentang pokok kaktus Mai ada bunga ker
       jawapan : pokok kaktus kite pun berbunga gak bunga warna putih tapi tak lah besar mana pun ciput mcm tue je..

6 ulasan :

eiela berkata...

saya panggil lidah jin. senang nak hidup pokok nih

Sue-Rya Qistina berkata...

rajinnya mai tanam pokok. better tanam pokok yg senang nak dijaga. x rumit kan. hehehe
kita malas nak tanam pokok sbb tunggu pindah rumah sendiri baru nak wat semua ni. nnt jenuh nak mengangkut

myfara FLK berkata...

kite memang suka pada pokok kaktus ..pokok berbunga memang tak geti nak bela..rumah tak bertanah kan kena lah tanam dalam pasu..

cik pelangi berkata...

pokok lidah buaya ade? nakk

myfara FLK berkata...

lidah buaya ada, ko nak ke???

Tanpa Nama berkata...

Ada siapa tahan lidah Jin jenis 'black coral'?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...