Pengikut

Sabtu, 7 Mei 2011

Sambutan Hari Bomba

Bagi korang yg X kesempatan datang ke Dataran Merdeka untuk Sambutan Hari Bomba 2011,disini mai sharekan sebahagian aktiviti yg diadakan masa hari tersebut..Rugi wei korang tak dtg,best2 tau! mai sampaikan sakit kepala akibat kepanasan.


Cam biasa lah setiap majlis mesti didahului dgn acara ucapan alu-aluan + perbarisan + pancaragam + sajak.


Sesudah tue baru blh tgk jentera2 bomba nak naik pun boleh,cuma jgn gatal2 tangan nak bawa balik sudah..

 




Nak cite sikit nie,brother bomba nie pakai baju zaman dulu2 dan kereta bomba dibelakang kami adalah jentera bomba zaman dulu2 yg digunakan.

Seterusnye acara demonstrasi cara2 menggunakan tali dan menyelamatkan mangsa sekiranye tersangkut @ pengsan @ mati(direct je cakap x lapik ayat) semasa pendakian gunung.




Acara Kawad dari anggota Bomba



Nie pula kawad  dari kadet Bomba sekolah


Sebahagian arca dipamerkan


Anjing pengesan juga ditunjukkan untuk mencari mangsa yg teperangkap dalam  kebakaran,bangunan roboh,mencari punca kebakaran dan menyimpanan dadah..Jangan risau yg pegang anjing nie anggota bomba India.


OMG! Ada alien.Bukanlah nie adalah pegawai yg bertugas utk bahan kimia,dorang kena pakai baju nie utk mengelak dari terkena bahan kimia tersebut..


 

Acara melukis utk kanak2 pun turut ada,tak salah hadiahnye basikal.



 Comel maskot bomba,ia adalah seekor tupai..Sure org dlm maskot nie kepanasan..


Ambil kesempatan jap yea..mana boleh tak amil gambar dgn hubby.Naik je yea nak bawa kang motor ke mana mai ke mana..hehehehe


Sebahagian dengan pegawai2 bomba,senyum lah sikit abg2 bomba..

 

Hubby dgn jentera bomba,sian hubby penat dia asyik org call je,sabaryea hubby tinggal besok je lg lepas tu will be normal back..




Oh ya besok mother's day..Jangan lupa wish & bg hadiah pada ibu2 korang yea.Mama we all love u so much..

Amboi cekak pinggang plak mama nie..

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...