Pengikut

Khamis, 14 Februari 2013

KomaLaut (Kompleks Makanan Laut) Kuala Perlis

Habis je majlis persandingan Ayu & Apis, disebelah petang aku dan hubby pergi ronda-ronda Kangar sampailah ke Kuala Perlis.Teringatkan Amirah pernah makan kat KomaLaut,aku ajak hubby singgah makan kat situ.Sampai je kat kompleks Komalaut aku terus cari kedai makan MONA Ikan Bakar & Makanan Laut.

Orang tak ramai sangat petang tue tapi menjelang malam penuh semua meja makan.Angin pun sedap je meniup ke badan.Ok teruskan cite,kami order Ketam 2 ekor masak rempah(kata org kedai tue) dan Sotong goreng tepung.Yang lagi 3 tue tak order pun dapat  sampingan..



serius sedap masakan ketam dan sotong itu..Air kami minum Air laici dan Apple..

Harga kesemuanya Rm29.70..Murahkan..

Malam itu masa borak-borak dengan mak long aku citelah makan kat situ,mak long terliur dia ajak pak long,anak beranak dia dan pak usu sekeluarga dan mak teh sekeluarga makan kat situ,padahal masa aku balik tue dorang baru je habis makan malam..Kahkahkah..tuelah petang ajak jalan tak nak ikut..Family aku tak ikut coz kenyang dan penat tolong mak ngah(mak pengantin) kemas-kemas.

Lain kali datang lagi Kangar aku nak ajak family aku makan kat sini..Berbaloi makan kat KomaLaut nie..





7 ulasan :

Nao Mei berkata...

hahaha...memang sedap lah nie dear...cik akak jarang makan ketam..bukan tak reti tapi tahu cam nie nak makan..hihi...lain kali ajak ler akak sekali :)

Sue-Rya Qistina berkata...

x pernah lg makan kt situ. dulu2 pernah jugak g kangar. tapi tu pun sekali dua je kot. tgk gambar terliur pulak. hehehe

myfara FLK berkata...

alamak ibu mengandung tertengok..ct kalau teringin pi cari kat kedai yea sian baby nanti..

Amyra Chuari berkata...

mai, aku pon terlir balik tgk ko nyer gmbr...
teringat plak rase sotong goreng tepung Mona...
bile la dpt pegi nun jauh di sana lagi...

Nor Iman Hashim berkata...

sedapnyer ketam tue.....

myfara FLK berkata...

sedap kak..terasa mcm nak makan lagi nie..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Kan best klu dpt g makan kt situh..num nyum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...