Pengikut

Rabu, 24 Mei 2017

SABAH TEA : Restaurant & Tea Shop


Next kami singgah di ladang teh Sabah pula.Ladang teh nie kena kena turun dari Kundasang.

Alhamdulillah ada restaurant disini boleh makan sekali, lagi pun perut memasing dah lapar.


Oh ya di Sabah Tea nie cuacanya panas yea,tapi tak lah panas sesangat.


kata ladang teh haruslah minum teh



Krul punya (lupa nama menunye)


nampak daun teh digunakan untuk hiasan

kami bertiga makan nasi goreng (lupa nama menunye juga)


Sabah Tea Love Lock Teapot

ada gak love lock nie kat sini


kita ambil je lah gambar yea mama anak mama ne tak berkenan nak buat benda nie,membazir je

Dah kenyang perut moh kita jalan ke depan tengok ladang teh secara dekat

salasilah penubuhan ladang teh sabah nie





Kilang pemprosesan teh



tapi tak boleh masuk tengok 

Ini adalah area untuk ambil gambar tapi sayang gambar tak jelas sebab menghadap matahari itu yang gambar gelap.






Boleh masuk ke ladang teh






rehat jap sebab panas dan menikmati keindahan ladang teh nie 


ok bye Sabah Tea..ada rezeki kami datang lagi.


AddressKM 17, Jalan Ranau/Sandakan Kampung Nalapak Beg berkunci No.2, 89309, Ranau, Sabah, Malaysia
Hours
Open today · 7AM–8PM

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...