Pengikut

Rabu, 9 Februari 2011

3 Muffin

Meh nak story more nie,selalunye bila birthday mesti ada kek kan utk sambut,but kali nie mai nak rasa kelainan nak sambut birthday dgn buat sendiri cupcake,tp cari tepung ready make x de plak yg ado muffin,kira ok lah tue..Bertungkus lumus membuat dgn cermat x de lah mcm cite melayu klu buat kek mesti comot sana sini,tue main tepung namanye..

Hubby yg sibuk ajak kuar terus cancel coz tgk mai sibuk buat muffin nie..Sekejap2 tgk mai kat dapur.





tgh dok khusuk2 masukkan doh ke dlm acuan hubby boleh plak snap gambar.Dah alang snap mai suruh lah dia snapkan yg lain2.



Tgk tu muffin dah hampir2 nak masak..


percubaan yg pertama berjaya...






Masak yg ke2,hehehehe jd lain plak bentuk nye coz yg ke2 nie mai letak lebih sikit doh nye tue yg naik tinggi..Besar sikitkan..


Alang2 dah buat nie mai terpikir nak bg sikit pd kwn2 opis,lepas kami makan sambung balik buat..Tue yg kat bwh..Korang terliur tak..





Setiap kali buat kali ke2 mesti jd lain,padahal sama je sukatan.Heran heran heran..

Petang sambung lg buat yg muffin ke3





Mlm family mai dtg nak sambut birthday mai,siap baby(adik ku) belikan kek,nak makan sama2.Sudahnye tak makan,dorang makan muffin mai dan mai pula ajak dorang makan luar nak belanja dorang makan..

Klu tak de tepung nie mesti tak buat nye lah..
Jgn susah kan diri nak sukat itu ini tepung nie senang je just masukkan 3 biji telur ayam,air dan minyak.Ala insturction ada kat belakang kotak follow je..

3 ulasan :

Sue-Rya Qistina berkata...

mai, ko ni mmg rajin giler ke dapur ye..hehe

maszmadi berkata...

salam,

oho hepi belated besday mai.....
rajinyer wat muffin, walaupon dah ada tepung dalam kotak tu, tapi kena ada kerajinan untuk buatkan..
nak seket..... boleh??

myfara FLK berkata...

dapur tu dekat sgt dgn ruang tamu tue yg rajin sgt..hehehehe..tak de lah suka2 je nak wat..bosan tak tau nak wat pe..so main masak2 lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...