Pengikut

Isnin, 7 Februari 2011

Kayu Oh Kayu

Holla kembali bersiaran...:-)
Asallah kedai cine semua nye tutup siap tulis note akan mula beroperasi kembali pd ari rabu,peh lama betul cuti raya.Kami plan nak bertukang arinie,habis puas kami pusing punya pusing semua kedai kayu cine tutup..Apada..Korang cuba pk,kat malaysia nie kebanyakan semua kedai dimonopoli(bukan mainan monopoli yg kita main tu) oleh org cine berbanding dgn org melayu..Klu dorong tutup kedai susah lah kita,mana tak nye cuba korang bayangkan (kaum wanita) klu nak buat rambut rebonding pegi je lah kat sungai wang tu semuanye kedai cina yg kebykkan nye customer org melayu,udah tutup cam mana nak set rambut lawa2 tuk raya nanti....Kan kan kan..

Masa on the way nak balik tu mai dapat idea nak pg kat tmpt pembinaan rumah,mana lah tau klu ada kayu yg dah x pakai dibuang..Pusing2 lah kami sampai 1 tmpt ada longgokkan kayu,ok gak kayu nye ada plak mat indon nak buang sepihan batu bata,mai cakap dgn hubby tanyakan kayu nie nak lagi ke tak klu nak amek 1 2 batang blh tak..Alhamdulillah mat indon tu bagi,pilih lah yg elok2 dapat 2 batang kayu..bagus gak kedai kayu tutup tak lah melayan duit..hehehe..


nie lah kayunye..kang korang tau lah apa nak buat dgn kayu nie..scoll lg ke bawah...


 almari dibawah sinki


nampak tak kazanah dlm isi perut almari tue..


kayu dah siap..





macam bangku kayu kan..kayu nie nak dimasukkan dlm almari td..



alamak! tak muat plak nak masuk,ayo yooo


terpaksalah buka balik kaki kayu nie dan kena ketuk kat dlm almari.


jeng jeng jennggggg dah siap,baru lah nampak tersusun je barang2 dlm almari nie..

Thanks to hubby yg berpeluh2 nak siapkan benda nie...




***kami sambung cuti lg 2 ari..Ari rabu baru keje..

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...