Pengikut

Selasa, 1 Februari 2011

Dinner time:Chicken Chop & Lamb Chop


Jeng jeng sedap tak????

Seperti yg dijanjikan N3 sebelum nie mai sharekan makanan dinner malam nie.Sebelum tu jawab dulu sedap ke tak???? Ala mana korang tau kan sedap ke tak bukannye blh rasa,so apa kata korang buat sendiri..HEHHEHE..

Meh dengar cite nie mungkin korang ada yg kata mesti mai beli je kat giant td nie,dak ehhhh mai buat tauuuu...Erm jgn x percaya mai buat coleslaw tue,bukan letak mayonis semata tau ada lg bahan2 lain.Tak pe jap lg salin yea resepi.Sayur tu mai sagat sendiri(nasib tak luka tangan kang ada plak jd raja bersiung).Chiken & lamb tue beli yg mentah kat giant,ada jual yg dah di perapkan dgn ramuan (kan senang tu tak payah susah nak bperap beli je lah),balik rumah kerja hubby lah membakar guna oven,kentang goreng tu mai beli gak yg mentah kemudian goreng lah. 

Apa lg nak tau ooooo tu hotdog beli yg siap masak,ingat nak makan dlm kereta masa balik rumah,but termasuk plak dlm bonet kereta.Alang2 baik makan sekali dgn chiken & lamb chop nie.Air pulak air twistter oren, kasi tuang je tak payah nak bancuh2.Ehh eh eh lupa,sosnye mai buat tau beli perasa kat tesco cuma letak air 250ml je kemudian masak.Tue gambarnye,ada 3 perasa sos seperti mushroom,chicken & lamb.But mai guna kan arini mushroom (lupa plak nak beli mushroom)



Ni cara-cara buat coleslaw korang kena ada,

Bahan-bahan:
  • Kubis (sagat halus)
  • Carrots (sagat halus)
  • Mayonis (ikut kuantiti sayur jgn byk jgn sikit)
  • 4 sudu besar susu segar(kotak/botol kecil,jgn membazir guna sikit je)
  • 4-5 sudu besar gula pasir (kurangkan lah lg rasa mcm manis plak td)
  • 1 sudu teh garam
Cara membuat:
  1. Masukkan mayonis,susu segar,gula pasir dan garam ke dalam mangkuk kacau sehingga sebati.
  2. Kemudian masukkan kubis dan carrots teruskan mengaul sehingga sebati dan rata.
  3. Simpan dlm peti ais sementara.Bila nak makan baru keluarkan.
nie lah rupa coleslaw nye

Lamb yg dibakar oleh hubby,nie blm masak lg tau td kena tunggu lama betul nak masak.

isinye tak lah keras sgt masih blh digigit @ dipotong dgn pisau


 Chiken hubby punya

Lamb mai punya



Pesh pesh..terasa cam tgh dating macam dulu2 plak masa makan nie siap main suap2 lagi..Nasib tak ada lilin klu tak memang cam candlelight dinner jadinye.So sweet..

K cau cin cau...


2 ulasan :

Dinda Iva berkata...

hehehe..next time letak lilin okeh...barulah feling gitu....

myfara FLK berkata...

ok next time mai buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...