Pengikut

Isnin, 21 Februari 2011

Part 3 - Bukit Cahaya Seri Alam

Apa nak cite yea,oh yaa semasa naik bas mai terperasan ada jambatan gantung,best nie klu dapat naik lg pun tak lah tinggi sgt pun bawahnye bukannye ada air pun.Cuma yg ada batu2 je,konon2 mcm kita meniti kat atas air.So behentilah kami di station tue dgn passenger yg lain.Alahai setibanye kat situ jambatan tutup plak,rupanye ada sebahagian kayu jambatan tue patah dan melopong.Baru nak posing kat atas jambatan,tak pelah next time je lah tue pun klu dtg lg kat sini.Posing kat pintu masuk jambatan pun ok lah,janji ado..

 This area is closed

 Berhampiran dgn jambatan tue ada 1 sangkar besar,betul2 terletak di atas,panjatlah kami tangga yg tak berape nak tinggi tue.Dalam sangkar tue ada beberape ekor burung antaranye burung merak.Burung merak nie besar tapi dia sombong tak nak pun kembangkan sayap nye dpn kami but sebelum tue dia sibuk2 kembangkn kat org lain sebelum kami naik tgk dia..menyampah betullah.Kau burung klu aku dapat aku cabut2 kau punya bulu 1 persatu biar kau botak.hahahha(kejamnye aku) 


 
Tembak kang baru tau..sombong sgt..

Nie burung ape tah,tak tau lah plak...
Nie lah basikal klu nye klu korang nak naik,kayuh lah sampai tercabut kaki..

Ingat tak mai ada cite yg hubby nak beli ikan,so kami naik balik ke Empangan Sg. Baru.Hubby lah yg paling suka sekali dapat tangkap ikan siap dah pk nak bakar ikan nanti..Amboi rajin nye tak penat ke hubby oiii..Gasak lah ikut kan je..Nasib lah ada bas klu tak de jgn harap lah nak naik turun naik turun tempat nie..

Ok let's go...
Laju je jln dah tak sabar sabar
Hoyeee hubby dapat tangkap ikan..
nampak tak ikan kat situ
2 brother nie tolong hubby pilih kan ikan yg besar2 sikit

Sudah lah tue hubby tak kan nak ambil semua

Hubby sibuk tangkap ikan kami 2 beradik sibuk tangkap gambar lalala

Semuanye 4 ekor..
Masa abg nie nak masukkan ikan ke dalam plastik ikan nie boleh plak melompat terkejut kami 2 beradik..tue baru betul nyawa2 ikan..

Selesai sudah perjalanan kami,okey lah nak balik..Naik bas lagi..

aby suka benor bila kata dah nak balik,dia dah penat sgt..

Cop cop ambil jap gambar sebelum balik..



ape kes ambil gambar peluk pokok

Time to go back.Sebelum mengakhiri N3 yg cukup panjang nie jom tgk picture yg di snap oleh hubby ku. pencinta flora dan fauna



Kalau korang tak tau nak pegi mana tuk beriadah dtg lah ke sini, tak jauh mana pun...
Bye bye..Assalammualaikum...

1 ulasan :

Hatiku berkata...

wah!!!!!! bestnya jln2 kat cni... smp ber part2 citer... nk ikutt jgk la... nnt nk g jgk... hehehe :D... nice picture....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...