Pengikut

Rabu, 13 Julai 2011

Mini Pau Daging


Semalam ptg pegi pasar tani kat Kinrara,motif asal nak beli makanan malam je dan carret utk makanan Chiky sekali bila dok menawaf perasan plak ada jual mini pau frozen.Cuit hubby kata jom kite beli pau tue boleh cuba masak guna periuk kukus yg kite beli kat kelantan tue.So beli lah sebungkus hargenye RM5 je.

Korang nak tau hubby punya semangat lepas je makan malam boleh plak minta mai kukuskan pau td,tercenggang mai lapar lg ke laki aku nie..bukan ke baru je lepas makan..Bagi tidak menghampakan hubby mai pun kedapurlah kukuskan pau tue,actually mai bukanlah pandai sgt bab kukus mengukus nie main belasah je nasib hubby bg tau cara2 nak kukus mula2 kena letakkan air dulu kat bahagian bawah bila dah hampir mendidih baru letakkan pau kat dlm kukus tue dan tunggulah sampai pau tue betul masak..


Korang jgn geli hati plak mai kukus 4 biji je,mai dah kenyang tue semua hubby yg belasah makan.Selebihnye ada  8 biji,pepagi td mai kukus bawa bekal ke opis kasi kawan2 makan..Lain kali boleh buat lagi nak cari pau yg besar..


3 ulasan :

KhaiZa berkata...

erm.. dulu pernah jugak hubby request nak mkn pai.. sama la beli yg frozen. Tapi kukus dlm periuk nasi elektrik, yg provide sekali dgn tmpat kukus tu.. ha ha ha.. sbb x der periuk kukus
--
masalah jerawat?kulit berminyak?kulit kering?kegemukan?KLIK sini untuk penyelesaian KHAIZA BEAUTY SHOP - 100% DARI SUMBER SEMULAJADI -TANPA BAHAN KIMIA

maszmadi berkata...

laaa ingat mai wat sendiri pau tu... baru nak mintak resepi.....

myfara FLK berkata...

uishh mana geti mai kak masz oii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...