Pengikut

Sabtu, 16 Julai 2011

Upload custom Favicon

Apa bende Favicon tue???
 Klu korang nak tau try lah buat dulu. kat bawah nie mai ada tunjukkan cara2nye..

Pertama click pd button design,kemudian click pd edit favicon seperti didlm gmbr dibawah


kemudian akan kuar kotak configure Favicon. Nampak tak button Browse, clickkan dan cari gambar yg nak diletakkan.Ala tak payah susah2 letak je gambar sendiri yg cute miut..

diingatkan korang kena cari gambar yg betul2 segi empat dan gambarnye mesti bersaiz pixel kecil..Klu korang dah confirm & sure nak letak gambar tue click button Save yea..

Perhatikan kat pd Favicon..ada gambar tak,klu ada that mean korang dah berjaya masukkan gambar.

apa2 pun kasi Save sekali lg kang sampai tahun depan korang tak nampak apa resultnye.

Kemudian click button View Blog korang tgk lah ape resultnye..

Tarraaa....
Oh ya jgn plak nak hempas2 kepala klu tak appear,benda nie akan jd juga bila blogger lain yg buka blog kite tau..klu tak pecaya cuba buka blog korang melalui blog org lain..

1 ulasan :

maszmadi berkata...

caya lah!!! sudah tukar favicon juga.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...