Pengikut

Khamis, 14 Julai 2011

Semalaman di OMBAK BOUTIQUE HOTEL

Lepas je angkat kaki dr rumah pengantin (haliz) kami terus menuju ke Kota Bahru utk mencari hotel buat tempat kami bermalam semalaman dgn bantuan abg usup(staff hubby).Perjalanan ke Kota Bahru mengambil masa dalam 1 jam lebih utk sampai.Sampai je Kota Bahru,tanpa buang masa hubby & abg usop terus mencari hotel sama ada masih lagi ada kekosongan bilik @ tidak.Abg usop keheranan,dia sendiri berasal dr kelantan heran kenape hotel boleh penuh sedangkan skrg nie bukanlah cuti sekolah.Tapi abg usop tak berputus asa masih membantu kami mencari hotel yg lain yg masih lagi berdekatan disekitar Wakaf Che Yeh,kerna kata abg usop malam2 disitu ada pasar malam yg happening yg menjual pelbagai jenis barang,stail pasal malam kat situ mcm downtown katanye.

Setelah 5-6 hotel dicari akhirnye dapat 1 hotel yg masih lagi mempunyai bilik kosong,hubby terus check-in but abg usop hanya bermalam di rumah sewanye bersama latif seorg lg staff hubby.Nak buat cam mana dah dia tak nak dok sama2 bermalam dihotel tue,so kami je lah bermalam berdua-duaan.Mungkin dorang saje je nak bagi kami dating berdua..wah bagus gitu paham2 je kami nie yg suka berkepit..kahkahkahkah..gurau je lah..Hotel yg kami bermalam ialah Ombak Boutique Hotel,dgn kadar bayaran semalam RM88 sahaje.Walaupun hotel nie murah but kami berdua amat berpuas hati dgn environment hotel tersebut sgt bersih,selasa dan nyaman sesuai dgn moto hotel nie "clean & comfortable". Hotel nie provide Astro & Wifi utk pelanggannye.Tp tak semua channel astro dpt tgk.Kira ok lah dr tak de...



Oh ya sebelah hotel nie ada Ombak Batek Exclusive,yg menjual kain batik sama ada siap @ belum utk pakaian wanita dan lelaki tidak ketinggalan ada juga dijual tudung yg pelbagai jenis gaya dan fesyen bagi menyesuaikan dgn baju.Harga tok sah cakap dh kata exclusive paham2 sendiri sudah,kang ada plak melopong tak pecaya..Batik kan mana ada yg murah dah skrg..Mai tak sempat nak tgk sgt,hanya intai dr luar dan sebelah hotel je apa org kata no money no talk so no money no buy it.hehehehe.ala batik2 nie tunggu je promosi kat opis mai,lg boleh dpt murah2..

Nie adalah kawasan ruang masuk hotel tersebut,sgt luas kedalam sebelum sampai ke counter reception..Sorry geng counter X sempat nak snap coz ramai plak org tgh berurusan disitu kang amek gambar korang tgk pungung org je,mula lah kata kat mai tak senonoh amek gmbr punggung org..




Manakala nie pula keadaan dalam bilik hotel tue.



Tue je mai nak citekan nanti mai sambung dgn next N3 yea..So tungggguuuu...




1 ulasan :

Rosalinda berkata...

ok kan hotel dia cam best je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...