Pengikut

Ahad, 30 Januari 2011

Kubis Goreng dikala hujan

Erm bangun lambat plak arini(after subuh)..patutlah rasa macam tido lama je rupanya hujan kat luar,tue yg terbabas tido,dengan sejuk lagi siap kipas terpasang.Sedar2 je dah pukul 9 am cadang konon2 nak pi jogging+main badminton abis udah hujan kan cancel je lah program.Petang2 nanti lah tu pun klu tak hujan.

Terus ke dapur nak buat sarapan but ape pun tak ada,buka peti ais ada sayur je,cakap dgn hubby kita terus buat makan tgh hari je lah pakej sarapan pagi & tgh hari senang tak payah 2 kali nak buat makanan.Hubby kata ok masak lah apa yg ada.Penyelamat ada plak sardin erm buat je lah sambal sardin,telur ada sebiji plak ahh kasi goreng je lah share je nanti "sharing is caring" kan kan kan..Tung tang tung siap sudah masak,apa lagi makan lah..Lapar last makan petang semalam tue pun makan kfc dgn dorang.

To all mai sharekan masakkan Kubis Goreng



Bahan-bahan
  • Kubis
  • Carrots
  • Ikan bilis
  • 2 biji bawang merah(dihiris)
  • 1 biji bawang putih(dihiirs)
  • 1 biji cili merah
  • Air
  • Garam
  • Minyak masak
Cara memasak
  1. Kubis dan carrots dipotong kecil dan dicuci bersih.kemudian tuskan.
  2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga wangi.
  3. Masukkan ikan bilis,kubis carrots dan cili merah.Kemudian kacau rata dan masukkan air.
  4. Masukkan garam.
  5. Sedia dihidang.
Disebabkan hujan tak behenti lagi nie jom kita layan lagu Ana Raffali
Hujan Bunga Di Kuala Lumpur


Hopefully petang nie hujan bhenti nak main badminton lah,dah lama x main nak kalah kan hubby..sure mesti gelak lebih dari main nie,kami bukannye serius bila main.

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...