Pengikut

Khamis, 27 Januari 2011

Khamis-Pakai Batik

"______________________________________________________________

SURAT PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 1 TAHUN 2008

PEMAKAIAN PAKAIAN BATIK MALAYSIA OLEH PEGAWAI AWAM
PADA HARI KHAMIS

PINDAAN HARI PEMAKAIAN BATIK MALAYSIA

4.     Kerajaan telah memutuskan supaya hari pemakaian batik oleh pegawai awam iaitu pada hari pertama dan hari ke-15 setiap bulan dipinda kepada setiap hari Khamis. Pindaan ini juga melibatkan hari pemakaian fesyen pakaian batik Malaysia alternatif pegawai lelaki seperti yang ditetapkan di perenggan 4, Surat Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2006.  
______________________________________________________"  

Bercinta mai nak pakai baju batik nie,asal plak kan...mana tak nye nak mengosok tue aduh haiiiii leceh lah.Dah gosok pun masih gak berkomot2 sana sini,dah pakai penyebur iron pun sama gak still komot.Bak kata hubby nanti pakai komot gak,habis belum pakai dah komot ape cer..

Nak tak nak gosok gak lah jugak baju mai & hubby.Hubby kena pakai baju batik arini coz dia ada ceramah seminar, kena lah tunjuk baik kan.Kang tak pasal2 kena plak ambil nama tak ikut peraturan.

 Sekali sekala hubby pakai baju batik boleh tahan handsome,kacak,tampan,gantang gak.(bukan ke tu  semua sama je maksud) Bukan bodek yea hubby it's true what..

 Nie baju mai colour oren kunyit,kebaya lagi..ceh ceh ceh ingat anak dara lg lah tu..Ah lantakkan janji meletop..

Match tak? Ok lah tue(ikut gaya saedah AF)


Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...