Pengikut

Selasa, 25 Januari 2011

Tak Sakit Lagi

Hello semua,seperti yg mai katakan semalam arini nak pegi klinik,teka jadi ke tak??? Dah klu ada gambar tersenyum dgn gigi tu mesti lah pegi..Mlm td tido tak lena siut berdebar2 plak hati ni hubby tak habis2 nak sakat kata takut kena cabut @ nanti kena gusi masa doctor tu grinding.Pagi2 dah takut dgr cite dr abg joe yg dia pun mcm tu gigi tersopek but doctor kata kena cabut.Aduh klu kena cabut nanti mai tak nak buat lah,setakat tampal ke grinding ke ok lah lg..

So dlm pkl 9.15 pagi mai ke klinik bertemankan hubby yg tercinta.Sampai klinik cam biasa lah daftar dulu,kemudian kena lah tunggu angka giliran.Masa menunggu tu berdebar hati nie siap dgr bunyi mesin dlm bilik doctor.Allah je tau perasan nie sebenar2nye.Ting tong nombor mai naik,k masuk lah ke bilik 2.Ooo rupanye banyak doctor padan lah cepat je nombor lain dipanggil masuk sebelum mai.Heran gak lah td.Fists time kan pg klinik gigi nie.

Doctor chek lah gigi,dia bg cadangan sama ada nak tampal @ kikis je..Klu tampal kejap je tampalan tu akan pecah balik,coz gigi nie pecah kecil je..Klu kikis tu dia cantikkan bahagian gigi yg tajam tu..So mai pilih lah kikis je..Mula lah berdebar2,dah nampak lampu dihalakan ke mai,doctor pun dah pegang mesin..Dia wat lah gigi nie,mai tutup mata je,tak sampai 10 minit dah siap(tunggu punya lah lama).TAK sakit pun..Lepas tu bayar rm1 je & ambil resit kat kaunter..

Alhamdulillah semua berjalan lancar.Pegi makan dulu tgh hari siap2 baru balik opis.

Pesanan dr mai,jagalah gigi anda.

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...