Pengikut

Isnin, 14 Mac 2011

...Banjir D Bukit Jalil...

Apa korang rasa bila balik dalam keadaan basah kuyup +  lenjun + banjir..Peh betul2 sejuk woo..Tue lah nasib org naik motor yg bawa kereta tanpa rasa belas kasihan boleh plak bawa laju2 kat lopak air habis kami kena air.Apa yg blh dikatakan banggang korang nie!

Mesti korang cakap nape tak berteduh dulu,oii 2x behenti beteduh but beteduh pun still kena hujan..Siap ada banjir lagi kat Bukit Jalil, 1st time nie kami tersangkut dlm banjir eh no this is 2nd time dulu sangkut kat Jalan Chan Sow Lin ala mesti korang tau selalu jd banjir kat situ..Back to the story,kami yg naik motor nie kena lah ambil langkah berjaga2 kena pk 2 3 kali sama ada nak redah ke tak..klu redah sendiri tanggung klu motor tue behenti enjin yelahkan air dah masuk ekzoz,klu bhenti sampai bila nak tunggu air surut..

 

Caya tak banjir? kat belakang kami ada lg tau motor yg behenti..


Keadaan sebelah kanan jalan..longkang pun dah penuh air sampaikan tekeluar2 air..


Sebelah kiri kami,senang cite kami sekarang kat tgh2 jalan..Tue nampak tak Stadium Bukit Jalil..

Korang rasa kami redah ke tunggu sampai surut??????

Jawapannye kasi redah je dinding itu..eh melawak plak, kami redah gak setelah hampir 15min kat situ..Redah pun slow2 je tak nak bg air masuk ekzoz.

Ahamdulillah selamat juga kami sampai rumah.Balik terus je melulu masuk bilik air dan mandi.Lepas tue siap2 kan makanan malam,but makan lauk tak berape best punn..Hehehe bak kata org lauk hujan nasi putih bubuh kicap,goreng telur dan sambal..Habis tau mana tak nye masing2 lapor but kena lah makan bila nasi tue still panas lg.

Harap2 tak de lah lg tempuh hujan cam nie lg,tiba2 teringat keadaan banjir kat jepun..Tue lg terukkan..Allahhuakkbar...

1 ulasan :

Amalin berkata...

akk nnt klu tsekat dlm ujan lg terus nyanyi lagu sudirman tau... BANJIR O BANJIR... hehehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...