Pengikut

Ahad, 20 Mac 2011

...Fiesta Belon Udara Panas Putrajaya 2011...

Ahlanwassalam...

Nak tanya sikit kat korang nie,kemana korang pergi arinie???? Hehehe saje je tanya klu nak jawab,jawab lah hahahahaha...Ok lah klu ditanya pada mai,arinie mai pergi Putrajaya!!!! Ala mesti korang dah tau apa yg ada kat sana kan..Moh mai cite,bertempat di Presint 2 Putrajaya pada 17-20 Mac 2011 telah berlansung Fiesta Belon Udara Panas Putrajaya 2011.Fiesta ini bermula dr jam 7pagi-9malam,pada tahun nie sebanyak 13 buah negara telah menyertai termasuk lah Malaysia.Ini ada kali ke3 acara fiesta belon panas dilakukan semenjak tahun 2009.

Kali nie bukan kami ber2 je pergi but kami pergi dgn kak jue bersama anak2nye dan farha.Dalam pukul 8.45 pagi kami sampai disana,mak datukkkk ramainye org ingatkan kami sampai dah awal rupanye ada lg yg awal.Uisshh pukul berape lah dorang nie kuar,nasib baik senang dapat parking.Sampai je kami terus ke tapak belon2 nie,sgt teruja kami lg pun masa tue ada 1 belon sedang dihidupkan gasnye utk dinaikkan. 



belon warna meron tue yg mai cakap



sekarang belon tue dah boleh naik terbang ke udara

 
walaupun pancaran matahari direct ke arah kami posing tetap posing.hahaha


Korang juga berpeluang menaiki belon panas,but kami tak dapat naik pun tiket dah habis! Tapi klu dapat naik pun jgn lah korang nak berangan dapat terbang tinggi,coz belon2 tue sebenarnye dah kena tambat kat pokok lagipun korang akan naik secara menegak dan turun semula ke bawah untuk tempoh waktu yg sekejap je.Kirenya dah naik tinggi sikit lepas tue turun..



Dalam sibuk2 tgk belon tue anak kak jue merengek plak nak beli belon.Jgn plak korang kata,ape nak beli belon kan besar tue,dak ehhh ada jual belon2 kecil yg biasa jual kat pasar malam tue.


 nie lah belonnye yg ada mcm2 rupe kartun,motor,kapal terbang dan mcm2 lah..

 sambil tunggu kak jue beli posing jap ekk




mai plak suka mengalahkan budak2 tue..Amboi cekik darah betul lah mahal gak dorang jual belon nie,agak2 lah time2 nie kasi lah jual murah sikit bukannye benda nie tahan lama just suka2 je nak beli kesian budak2 menangis klu mka bapa dorang tak nak belikan..

Bukannye semata2 belon panas ada gak paragliding tau tak pae tue,dlm bhs msia dipanggil paralayang yg mengunakan enjin tuk terbang,bahagian atasnye masih lg digunakan belon.Terbang elok2 yea jgn sampai tersangkut kat pokok hehehehe...

 

        


Kemudian kami kedepan melihat belon2 yg lain.Matahari sekarang nie sdg terik memancar but tak de diherannye kami utk terus berjalan dan berposing sakan..Anak2 kak jue pula dah diam dr merengek,mana tak nye kan dah dpt belon kak jue pun senang nak berjalan dan ikut kami berposing.



   



Jangan ingat mak dia je nak begambar anak dia pun nak gak tau walaupun muka agak kepenatan..

   Baru dapat bgambar dgn hubby,sian dia dah lah jd driver merangkap plak jd photografer kami.

Korang jgn ingat belon2 tue je ada,ada belon lain tau..Dorang pun tak nak ketinggalan pasang belon company masing2.



Setelah beberape jam jalan dan tak larat menahan cuaca panas kami pun balik lah dr situ but kami bukan terus balik rumah kami pergi ke tempat lain,nak tau tungguuuu..


cau cin cau...


*** N3 yg penuh dgn gambar, nie cite je kang korang rasa tak best plak tak nampak suasana kat sana...

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...