Pengikut

Ahad, 27 Mac 2011

..Jagung Rebus..

Berjumpa kita lg diruang N3 nie,korang tgh wat pe tue? Malam nie sambil tgk tv mai & hubby makan jagung rebus,bukan beli siap tau nie rebus sendiri.Jagung nie dah beli lama sebenarnye but dok simpan cantik je dlm peti ais aritue ingat nak buat bubur jagung tah apasal kemalasan melanda diri nie langsung tak buat2.Nasib baiklah jagung nie tak busuk lagi semuanye ada 4 tongkol so mai rebus je lah dlm periuk nasi biarkan je sampai lembut.Hampir nak lembut jagung tue mai letak lah sedikit garam. 


Tarraa..Jagung dah siap direbus apa lagi makan lah..Jenuh gak nak menghabiskan yelah 4 tongkolkan makan nye 2 org je.Padahal boleh je rebus 2 tongkol tamak punya pasal kan pi rebus je semua apasal.


Dari jagung yg mentah nie macam2 kita boleh buatkan antara nye... 
..Jagung Bakar..

Kalau pegi pasal malam mesti mai akan minta hubby belikan jagung bakar nie klu makan masa panas2 bestnye..

Yg dlm cup tue pun sedapkan but kadang2 ada terasa masin sikitkan mungkin lebih garam..


..Popcorn..
Masa tgk wayang mesti beli kan korang dok menguyah sambil2 tgk movie.Siap sepah2 kat lantai sian cleaner yg kena bersihkan semua tue.Makan tak geti elok2 lah korang nie.

..Bubur Jagung..
Bubur jagung nie makan masa panas2 @ sejuk peh memang sedap nak2 makan masa petang2 sambil borak2, tgk tv dan hidangkan pada tetamu pun sesuai gak.Mai penah buat but tak share plak kat blog nie,nanti sekali lg buat mai sharekan yea utk korang salin resepi.hehehehe..

..Puding Jagung..
Nie baru je buat korang boleh tgk N3 yg lepas.Tak pun just click disini 

K lah korang nak sambung tgk tv balik,lg pun hubby nak guna laptop nie..
Cau cin cau...


***Korang suka tak makan jagung???

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...