Pengikut

Selasa, 22 Mac 2011

...Taman Wetland Putrajaya...


Destinasi seterusnye kami ke Taman Wetland Putrajaya,seingat mai dulu masa zaman bercinta mai & hubby pernah sekali dtg kesini masa tue dtg pun just lepak2 sekejap je.Untuk pengertahuan korang perkhidmatan basikal disediakan utk korang round2 sekitar wetland nie,boleh tahan gak tempat nie luas dan menarik cuma tahan tak tahan je cuaca panas yelah klu dtg pagi2 mungkin seronok cuaca masih sejuk je but klu dh tgh hari cam kita org pegi ermm tahan panas je lah kan.

Kami cadang nak naik basikal beramai2 kononnye nak naik 2 single 1 double(mai & hubby) and 2 kanak2 utk anak kak jue naik.But yg tinggal hanya basikal utk kanak2 je,ermmm so kami ambil je lah biarkan je lah anak kak jue main,lagi pun dorang dah tak sabar nak naik basikal yelah budak2kan layan kan je lah.


Tengok anak kak jue kimi & adiknye hazeriq bukan main seronok main basikal.Nasib tak pandai sgt kayuh,klu tak mau penat kak jue jerit & kejar.

Kat taman nie pun ada Menara Pandang Jauh so kami naik ke menara tue hingga ke bhgian atas sekali utk berehat dan menyaksikan permandangan sekeliling taman nie.Nasib lah tak tinggi sgt klu tak mau tecabut kaki nie.Dari atas nie kita dpt lihat masjid putrajaya dan tapak fiesta belon panas tue.





wah cantiknye permandangan terasa sekali sekala angin yg ditiup.Rasa mcm tak nak turun je.Bila tgk bawah rasa plak gayat.Senang cite tgk je pemandangan sekeliling betapa cantik landskap yg dibuat oleh perbadanan putrajaya(betul kot)

Cam biasa lah posing2 lah kami ber3 kat atas,but yg lebih posing mai & farha lah hubby tlg snap picture kak jue masih dibawah tgk2 anak dia main basikal.Kang klu semua naik hilang plak basikal yg disewa tue tak pasal2 kena ganti rugi.




Korang rasa apa yg kami akan buat kat tempat lapang nie?????



?
?
?
?
?
?

Tarrraaa acara melompat lebih tinggi...hahahahaha kelakar gile lah time nie byk kali kami lompat utk dptkan lompatan yg baik kahkahkah
Jangan tanya mana gambar hubby dia melompat tak jadi langsung.Nasib guna camera digital klu kodak mau habis filem..

Dah habis melompat kami pun cau dr situ tapi sebelum tue cam biasa lah main posing2 dulu.wah wah wahhhh glamor topi kami sekejap.Macam2 gaya kami ambil gambar ala ala model(perasan)

 
Amacam gaya kami okk tak?

Dah dah tue jom pegi makan lapor nie,lepas tue kita pegi tempat lain plak hari nie kita kasi jalan2 sampai penat bila lg nak jalan ramai2.Dah korang cepat naik kereta.
Ok hubby jalan daa..:-)

Lepas makan kami ke tempat kuda,kat situ just tgk2 kuda je tak boleh naik pun lg pun masa tue tak ada pelawanan kuda.Suka kimi dan hazeriq tgk kuda,but kurang menyenang sikit bau kandang tue paham2 je lah kan..So korang tgk je lah gambar kak jue & farha tak byk pun snap gambar masing2 dah kepenatan.. 





Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...