Pengikut

Sabtu, 12 Mac 2011

..Makan Besar..

Best arinie makan besar kami sekeluarga,ape korang ingat cina je makan besar bila nak Gong Xi Fa Cai ke?? Kita org melayu pun boleh lahh..Okey lah meh mai cite kami sekeluarga makan lunch bersama2 dengan lauk penuh 1 meja..Betullah kan makan besar lah tu namanye..Hahahaha..Arinie mai pegi ke rumah mak mertua kat Puchong..Oleh kerana mai teringin sgt nak makan kerang goreng sambal dan sayur pucuk ubi rebus cicah sambal cili api ikan bilis dan ikan talapia merah so hubby singgah dulu pasar borong selangor utk membeli,lagi pun dr situ boleh tembus ke puchong.

Sampai je rumah puchong rupanye mak mertua ku dah siap2 masak ketam masak lemak cili api,sayur bayam merah,ikan goreng dan sambal ikan bilis petai.Mak mertua ku boleh lagi sambung masak apa yg mai nak makan,wei jgn ingat mai tak tolong sorry yea mai tolong tau masak kang tak pasal2 kena sound nie bukan menantu nie hantu.Eh dak lah mak mertua ku tak cam tu dia ok je spoting moting lagi..Apa yg kami nak makan mesti dia buatkan,tue lah tanda kasih nye seorang ibu takkan membiarkan anaknye lapar.So kita sbg menantu tolong lah jgn bermusuhan dgn mak mertua.(amboi pandainye nasihatkan org awak tu baru lg berumahtangga,
it's true what!)

Pang pung pang siap sudah kami masak dok lah kami anak beranak makan..Amek kau kenyang masing2 makan siap bertambah2 dan gatah lauk lagi..Supep lah mak mertua ku masak dan yg penting sambal cili api ikan bilis aku tu sedap.



X sempat nak ambil gambar lauk2 atas meja mana tak nye semua dah ready nak makan..kang apa plak kata mertua ku nanti...
Thanks again buat mak mertua ku coz tapaukan lauk utk kami..

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...