Pengikut

Selasa, 15 Mac 2011

...Puding Jagung...


Menyelakan tak??? Dah lama tak masukkan hasil masakan,so arinie mai sharekan puding jagung..Actually mai buat ari sabtu malam ahad,coz nak buat tuk sarapan pg besok(ahad 13.3) yelah kan sekali sekala tukar plak citerasa.Lagipun senang je tak lah sesusah mana pun,just jaga api jgn buka kuat sgt klu tak mau hangus nanti..Hehehe sebenarnye hampir2 lah gak but dapat dikawal lagi..

Tanpa rasa segan silu mai sharekan repinye...

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung kastard
  • 1 tin susu Ideal
  • 1 cawan gula halus
  • 2 sudu makan marjerin
  • 4 cawan air
  • 1 tin jagung


Cara membuat:
  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau rata.
  2. Masakkan sehingga naik wap dan kelihatan berkilat.
  3. Masukkan ke dalam loyang.Kemudian sejukkan.
  4. Potongkan kecil2 bila dihidang.



Ada lagi makanan lain kang korang ingat nie je sarapan pagi aritue..

    

Sekian terima kasih...

2 ulasan :

Amalin berkata...

sedap2.... tgk mknn terus rs lapar ni... nk mknnnn !!!! hehehe :P

maszmadi berkata...

uih.. 1 tin ko letak jagung yerk mai... patut arr meriah ngan jagung yerk.. hehe

hm, kalu susu tu nak tukar ngan santan pon boleh kan, lagi tradisional.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...