Pengikut

Khamis, 23 Jun 2011

Gaji Oh Gaji


Pengumuman pengumuman!!!!
Gaji dah masuk apa lagi korang tunggu,cepat pegi kuarkan duit jom kite pegi shopping....

Alangkah bestnye klu dapat gaji duit tue semua dibuat shooping dapat beli itu ini nak ape je amek je then bayar...Huhu Tak merasa lah mai begitu sampai bila2,gaji pun bukan ribu riban sgt just cukup2 makan je..Nasib lah X jd mcm ayam kais pagi makan pagi,kais petang makan petang dan kais malam makan malam...What ever mai bersyukur rezeki ada je walaupun duit dah tinggal lima hinggit...

Berbalik pd cite Gaji,dapat je gaji mai terus buka buku lejar (not truly lejar book but i make same as leajer book at my diary,eh speaking plak)  bahagi2kan duit mana yg nak kena bayar,simpan duit dlm bank,bagi family dan duit dapur.Kiranye byk lah juga duit tue nak disalurkan keluar dr disimpan..Sudah2 nye dlm tangan berape je hinggit yg tinggal.Nasib lah ada hubby yg sentiasa tiap2 bulan akan membagi nafkah, duit tue lah mai buat tambah2 utk bershooping..


Korang mcm mana cukup tak gaji utk menampung hidup korang,anywhere berlanja ikut kemampuan jgn nak bergaya tapi hidup berhutang keliling pingang tak mau gitu yea..

Ok byeee..


Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...