Pengikut

Isnin, 27 Jun 2011

Telur Setengah Masak

Mai memang betul2 X geti buat telur setengah masak,selalunye buat mesti diulang mesti X berjaya..Output yg selalu terjadi telur tue takkan masak langsung.Kelakarkan benda yg senang cam gitu pun mai X blh buat,actually just letak air panas je lepas tue tunggu beberapa minit pun X berjaya menghasilkan,sudahnye kasi rebus terus @ pun buat telur goreng baru puas hati.

Aritu (dah lama dah pun) pg Giant Kinrara dok sibuk2 beli brg dapur sekali tertoleh kat bahagian telur ada bekas membuat telur setengah masak,apa lg panggil hubby dok minta belikan benda tue.


Bekas nie senang just curah air ikut sukatan yg diberikan sehingga air tue akn turun kebahagian bawah(kuning).Bila air dah kering kasi angkat dr bekas tue dan hidangkan je.Senangkan tak payah susah payah nak jaga2 dok tgk jam dah berapa minit rendam..





Tarra nie lah output nye..Kira Ok lah tue dr x jadi langsung..


5 ulasan :

aLyNnZ berkata...

bagus lar alat nie mai..
mahal tak..?

maszmadi berkata...

tahniah.. boleh jadi isteri misali nie.. hehe

kat umah akak ada bende ni tp x penah guna pon.. huhu

myfara FLK berkata...

kak lynz murah je..sorry lah lupa harganye berape tp dlm anggaran rm10..

myfara FLK berkata...

kak masz lor klu tau akak ada x payah mai beli pinjam je akak punya..kahkahkah..

PUANSTOBERI berkata...

lama da carik mendalah ni, tapi tak terbeli gak.
nenati lah sbb akak pun tak sker makan telur separuh2 ni. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...