Pengikut

Ahad, 12 Jun 2011

Cameron Highlands here we come

Part 1
Hari pertama : 6/6/2011 Isnin


Cuti yg X dirancang konon2 nak candle light dinner je utk sambut anniversary sudahnye hubby tukar plan jalan2 ke Cameron Highlands.Mai mula2 pk X payah lah pg coz hotel X booking kang penat je kena gopoh jalan lps tue balik KL,tp hubby kata X pe kita try je naik sampai je sana kita terus cari hotel,hotel murah2 pun X pe kita nak tido je bukannye nak dok teperap je dlm bilik hotel.Betul gak kata hubby kita nak jalan2 tido hotel murah pun OK ape...

Semangat dol lepas je solat subuh kami pun bergerak,oh ya kami pegi ber3 tau cam biasalah mai angkut aby ikut sekali lagi pun dia boleh ambil gambar mai & hubby susah lah plak nak suruh org ambilkan kang X pasal2 mau hilang camera..Aby pun bagaikan pucuk dicita ulam mendatang,dia Ok je klu bab jalan2 nie dia X tolak..

Sampai je kat Cameron dlm pkl 10am,kami terus cari hotel mula2 dah hampa nie X ada hotel kluu ada pun mahal2,X patah semangat last kami cari kat tmpt hotel masa kami dtg 2 thn lepas masa honeymoon Landpark hotel,alhamdulillah ada kosong & harganye pun murah klu 1 bilik ada 1 katil double & 1 katil single dok selama 1 malam baru je rm128, apa lg terus jelah check in.Dalam hati nie berbunga2 x tekata dpt gak tido kat Cameron nie terus teringat masa honeymoon dulu kat sini..eh telebih sudah X mau lah cite dulu2 kita cite je lah yg sekarang lari plak dr cite sebenar..

Ok diteruskan cite,lepas je check in masuk2 kan barang kami terus ke Ladang Teh Boh begitu teruja kami dgn keindahan alam disana ditambahkan dgn cuacanye yg sejuk(x lah sejuk sgt).Dengan itu kami pun merakamkan lah gambar,ceh ayat skima betul.. 




buat lawak nie org bikin malu je,daun teh pun nak digigtnye..klu dahaga sgt pun sabar lah kang kat atas kita minum lah sesangat..

Sempat gak kami melawat kilang membuat teh boh..tp masa nie kilang tgh rehat time lunch..








semua daun2 teh yg dipetik akan diproses disini..

sambung lg posing..




Korong tgk lah X tipu punya byk cantik permandangan kat sana rasa mcm X nak balik je..




kat kwn bawah tue terdapat rumah2 peladang teh nie & juga ada sekolah.kiranye dorang masih lg blh bersekolah..


see u all next part

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...