Pengikut

Isnin, 13 Jun 2011

Part 3 - Ladang Teh Boh

Part 3
Hari kedua : 7/6/2011 Selasa

                                                    apa motif gambar nie di tayangkan???

TAK NAK BALIK TAK NAK BALIK TAK NAK BALIKKKKKKK.........mai & aby tak henti2 cakap TAK NAK BALIK kat hubby,& selaku abg ipar pd aby...X puas rasa nye berjalan 2 ari disana klu boleh nak je sambung lg cuti seminggu padahal memang lah Cameron nie bukan lah besar sgt tp keadaan cuaca yg nyaman dan byk2 tmpt2 menarik tue yg membantutkan rasa hati nak balik ke KL.Namun apakan daya jodoh tiada kenangan demi kenangan....aduh asal korang cubit mai,oooo dah melalut yea..ok back to the story mory hehehehe..

Dlm jam 7 pagi kami dah siap sedia nak ke Ladang Teh Boh sekali lg utk breakfast,rugi rasanye klu x dpt breakfast kat sana yelahkan bukan senang nak kesini..Tapi ada sesuatu yg telah mengahalang utk kami bertolak ke sana.Ada ke patut ada lori parking betul2 belakang bontut kereta hubby,aduhhh ni yg bengang..Tak pe aku bunyi hon lantaklah memekak ke apa klu byk bising memang aku sound setepek..2 3 4 kali x gak ada sape yg nak alihkan lori,geram nie memang aku hon panjang2 kali nie,nasib baik dtg gak owner lori tue.Geram ada ke patut blh lg kata nak kuar ke bang,dah tue blh plak x minta maaf..Sudah je dia alih lori hubby pun pecut dgn laju ke sana Ladang Teh Boh..


Kami sampai ke kat Ladang Teh nie dlm 8.15..Sonok x ramai org blh lah kami berposing2 dulu..

pandangan luar

 pandangan dalam






nie lah breakfastnye.mahal siut..tp x pe lah nak merasa punya pasal mahal2 pun mahal lah lain kali klu pegi lg x de lah makan..boleh gitu..So sape2 yg belum pegi klu nak pegi silalah sediakan duit yg byk yea...



disebabkan kami X da gambar ber3 so kami ambil je guna cermin dpt gak lah snap ber3..

Kami menghabiskan hampir2 4 jam di ladang teh nie..Habis je dr breakfast kami ke tempat lain pula tp masih lg di ladang teh kami ke 1 tempat dimana kat situ ada anak sungai..Sejuk betui airnye klu dahaga minum air nie confirm hilang dahaga..hehehe..masalahnye ada berani ke???









On the way susur kuar dr ladang teh nie ada 1 ketul batu besar batu bersurat(batu bersurat lah sgt)..Cam biasa lah kami nie kan gedik turun kereta pi ambil gambar..PERHATIAN kpd sape2 yg muak tgk gambar kami nie silalah tutup page nie..tgk je lah page org lain..Wei klu X ada gambar X dpt lah gambarkan keadaan kat sana best ke tak kan....

sila abaikan nama pd batu bersurat tue yea.. 






suka tgk gambar nie,nampak cam romantik je...thanks tu aby snap this picture..

Habis je ronda2,kami balik ke hotel nak packing2 baju..Ala dah nak balik plak...


Our journey not finish yet it will be continued on part 4....

8 ulasan :

maszmadi berkata...

oho, romantik malu2 kucing2 gitu kan.. hehe

aLyNnZ berkata...

uhuuu..romantiknyer. sporting hubby mai..lau husband akak erm..memalu kot..jauhnyer korang berjalan pai jumpa anak sungai lagik..

myfara FLK berkata...

aLyNnz betul lah kata pepatah jauh perjalan luas permandangan...

myfara FLK berkata...

maszmadi meow meow meow

Kak N berkata...

dek mai honeymoon bawak bodyguard gak ker.. ;p

Sue-Rya AQ berkata...

My: u n ur hubby mmg suka cuti2 msia kan..romantik giler!!!hehe..xpe, sementara lum ade anak ni, honeymoon la puas2 ye..tp klau dh ade anak pun, x salah nk berhoneymoon lg..mcm akak ko ni la..dh beranak 2 ni, maintain romantik lg..haha..kelas gitu!

myfara FLK berkata...

Kak N ku sayang x mau merajuk yea..i reply nie..yelah kak kena bwk nak pinjam camera adik,lg senang suruh dia dr minta tolong org lain..kang x pasal2 mau kena rembat camera besar badak dia..

myfara FLK berkata...

Sue-Rya AQ yelah x ada duit nak jalan jauh2..sini2 sudah..klu ada baby mai angkut sekali..mana boleh tinggal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...