Pengikut

Selasa, 19 April 2011

Alamak Kucing Melintas


Disebabkan hubby oustation mai tumpang tido kat teratak mama di Kg Malaysia,takut lah nak dok sorang2 kat rumah(mai kan penakut) lagi pun boleh makan free hehehhehe bijak tak bijak kan!

Pagi tadi semangat kuar awal nak pergi keje(padahal takut nak driver,kuar simpang higway tue kadang2 byk kereta) tanpa ku sedari,ALAMAK! kucing melintas sepantas kilat tekan break kereta. Pehh! nyaris2 nak melanggar kucing tue,belum hilang cuak boleh plak dia main acah2 nak melintas,bila aku gerakkan kereta dia nak jalan eeee betullah kau ni kucing X de otak..AHHH jalan je lah mesti kau akan lari ketepi,ehhh kau melintas plak,berderau jantungku kena langgar ke kucing nie,cepat2 tengok cermin belakang nasib X de mesti kucing tue dah selamat melintas dan masa mai gerak kereta X de rasa mcm terlanggar benda..klu telanggar mau aku dituduh pembunuh haiwan tak pun mesti akan terbawa2 dlm mimpi.

Teruskan drive,sampai ke opis masih lagi berteka teki hidup ke tak kucing tue.Mesti kena sumpah dgn kucing tue,X guna punya manusia kau nie betul2 X berhati perut sanggup kau langgar aku(klu dia mati lah,but dah mati boleh ke dia bercakap hehehhe mai serius sikit tue nyawa tau ingat nyawa boleh dibeli ke?),ok tue klu dia mati klu dia hidup mesti dia cakap manusia nie bagi lah aku chance melintasjalan raya nie bukan mak bapak kau yg punya..(hai kucing mak bapak kau jgn nak main2 plak yea)

Sampai je opis lepas parking kereta,tel hubby cite pasal kucing tue.Hubby kata klu tgk belakang X de bangkai kucing tue maknanye dia sempat melintas lah tue.Dah lah X nak pk kan lg,buat mai rasa serba salah je nanti.Arinie mai sampai opis 6.55am, awalkan!!

bye-bye ^_^



***Berhati2 dijalan raya,haiwan pun nak hidup gak jgn langgar yea.Haiwan pun cubalah pandang kanan kiri dulu sebelum melintas (mai kau nie kenape haiwan mana pi sek)

2 ulasan :

maszmadi berkata...

hah, mai dah tengok kat bawah kereta ker? kut2 la kucing tu ada melekat kat bawah.. hehe

myfara FLK berkata...

Serius ke boleh melekat..nie yg takut nie..kang lah org tgk masa balik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...