Pengikut

Ahad, 17 April 2011

Celebrate at Tinjau Cafe

Mesti korang tertanya2 kat mana lah kami celebrate,ala tgk tajuk pun dah tau kan kat mana..(x gempak pun).Diulang kembali kami celebrate kat Tinjau Cafe,perkarangan bawah Menara Tinjau..

Dalam pukul 5.30 semua nye dah sampai..Jom kita tgk muka2 yg datang celebrate..


Ada muka baru join the club,yg baju belang2 merah putih tue kak Iman n hushband(abg safri) serta Diha(anak sulung nye, anak kedua kena tinggal rumah,alasannye kang klu bawa 2 org akak tak dapat makan.kesian) Ermmm ada budak DERHAKA langgar tema memang nak kena halau nie,but tak pelah dimaafkan.Nak sebut gak lah nama dia farha...korang heran tak mana kak jue,birthday girl kena snap pic hehehe...Eh kang merajuk plak kak jue nie meh ah posing, ok ready kak jue chezzz


Masuk2 je kami buat kecoh mana taknye masa nie org tak ramai lagi, jadi kami buat gila2 lah sibuk berposing cam gitu cam gini..

 

Ok ok ok dah jom duduk,moh kite oder makan lapor dah nie.Bincang2 kami makan seafoods lah,tapi kena pilih seafoods kat luar ape yg nak dimakan dan nak buat masak ape.Moh kita keluar pilih seafoods.

pic 1: wah banyaknye seafoods jom jom kita pilih
pic 2: tgk mai,jari tunjuk lain mata tgk lain..ketam woiii nak je beli but nak mengopek tue payah lah plak,klu kat rumah nie batu tumbuk mesti disediakan nak tumbuk kat tang ketip nye kang guna gigi mau patah lah plak gigi..huhuhu..lain kali mai nak beli ketam nak suruh mama masak,nak makan puas2..

Sebelum makanan sampai kami disajikan dgn kacang dan kemudian sampai pula otak2 yg kami oder,jenuh gak lah nak menghabiskan mana tak nye 20 keping.Sampai dah habis makan nasi pun tak terhabis2 otak2 nie.


Sambil2 tue snap pic Diha,tapi Diha malu2 plak.

 
 Comel je kan dia..gambar goyang sikit,diha tak mau dok diam2 nak mengelak je..
Masa yang dinantikan,lauk dah siap dihantar ke meja.Jom kite semua makannnn..


Banyak kan kami oder,tapi jgn korang heran habis semuanye tau..hehehehehe masing2 lapor lah katakan..

Sebelum makan kena baca doa makan dulu,disebabkan abg safri yg paling dewasa(kang cakap tua kena marah plakkan) kena lah baca doa yea..


Sempat lagi tue posing sebelum makan.

sesudah makan kami disajikan dgn aiscream..banyak best wooo.. 



 Masa yg dinantikan nak bagi hadiah,lepas je kak jue ke kaunter dgn farha nak bayar (X tau berape semuanye), mai letak lah hadiah tue kat meja dia.Balik je dia ke tempat apa lg dia capai lah hadiah dan kemudian siap pakai lagi tue,hehehe ngam plak dgn tangan dia.Nasib muat klu X muat X pakai lah diakan..


Habis je kami berpecah,kami mengikut haluan masing2..Tapi mai & hubby x balik kami meronggeng ke Jalan TAR,kan sabtu ada pasar malam kemudian sambung ke downtown Cheras..Relez lah malam masih muda...

K cau dulu..bye bye..Jap2 nak cakap happy birthday yea kak Jue..

...Mai Iman Jue Farha...

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...